第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2014届高考英语二轮阅读理解基础训练题(29 )及答案解析

来源:用户分享 时间:2025/11/16 1:49:24 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

59. The passage is mainly about how the writer _____. A. made money on the college campus B. managed to make full use of her vacation C. was forced to support herself by her mother D. was shaped by working part-time through college

【参考答案】25.AACD

阅读理解(一)----A

Guide to Stockholm University Library

Our library offers different types of studying places and provides a good studying environment. Zones

The library is divided into different zones.The upper floor is a quiet zone with over a thousand places for silent reading,and places where you can sit and work with your own computer.The reading places consist mostly of tables and chairs.The ground floor is the zone where you can talk.Here you can find sofas and armchairs for group work. Computers

You can use your own computer to connect to the Wi-Fi specially prepared for notebook computers;you can also use library computers,which contain the most commonly used applications,such as Microsoft Office.They are situated in the area known as the Experimental Field on the ground floor. Group-study Places

If you want to discuss freely without disturbing others,you can book a study room or sit at a table on the ground floor.Some study rooms are for 2-3 people

5

and others can hold up to 6-8 people.All rooms are marked on the library maps. There are 40 group-study rooms that must be booked via the website.To book,you need an active University account and a valid University card.You can use a room three hours per day,nine hours at most per week. Storage of Study Material

The library has lockers for students to store course literature.When you have obtained at least 40 credits(学分),you may rent a locker and pay 400 SEK for a year's rental period. Rules to be Followed

Mobile phone conversations are not permitted anywhere in the library.Keep your phone on silent as if you were in a lecture and exit the library if you need to receive calls.

Please note that food and fruit are forbidden in the library,but you are allowed to have drinks and sweets with you.

1.The library's upper floor is mainly for students to________. A.read in a quiet place B.have group discussions C.take comfortable seats D.get their computers fixed

解析 细节理解题。根据Zones中第二句话The upper floor is a quiet zone with over a thousand places for silent reading可知选A。 答案 A

2.What condition should be met to book a group-study room? A.A group must consist of 8 people. B.Three-hour use per day is the minimum. C.One should first register at the university. D.Applicants must mark the room on the map.

解析 细节理解题。根据Group-study Places中第二段可知选C。 答案 C

[来源:www.shulihua.netwww.shulihua.net]

3.A student can rent a locker in the library if he________.

6

A.can afford the rental fee B.attends certain courses C.has nowhere to put his books D.has earned the required credits

解析 细节理解题。根据Storage of Study Material中第二句可知选D。 答案 D

4.What should NOT be brought into the library? A.Mobile phones. C.Candy.

B.Orange juice. D.Sandwiches.

解析 推理判断题。根据Rules to be Followed中mobile phones,drinks and sweets可带入图书馆,排除A、B和C,选D。 答案 D

阅读理解------B

Until last summer I had a very comfortable life: winter vacations skiing and summer cruises. My parents spent a lot of money on a private school, so they could get me into a competitive middle school. Everything was about tomorrow, next year, my graduation. We never had to worry about today.

Before last summer I never thought much about the people in the world who live day to day, every day, whose lives are controlled by poverty and hunger. Then I enrolled in a two-week intensive program. We lived in a “Tribal Village,” in a hot, dry open grassland in Arkansas, a state of the south-central United States. I am a tribal member in Mozambique, a country of southeast Africa. Every meal, I make the fire for my family, and feel the flames lick up my nostrils as I blow to keep the fuel alive. I cook mush with vegetables. This is all my family is ever given.

I feed the hen and three rabbits their dinner. I grow attached to the rabbits, even though I know I shouldn’t. I name them. I’m not getting enough to eat; it’s time to decide whether or not to kill the rabbits. I feel pain but it’s a privileged child’s pain because I know I will soon be eating again. That’s not true for a lot of other children around the world.

7

Growing up comfortably in the U.S., I’ve never had to worry about my dinner, and even though this whole process was only a simulation, it changed my life. Now I believe in doing whatever I can to help find practical ways to defeat hunger.

So I’ve become president of Roots and Shoots, a group working to improve local environments for people and animals. I’m also working to create a program at my high school called the “Safe Passage” trip to help young people in the Guatemala City dump. And I’ve got plans to do more.

I'm often thinking of laboring in the hot sun and the millions who still do. Now, I try to live for today and stop worrying so much about the future. When I eat or feel full, I am grateful for this fortunate life and want to extend the same feeling to others.

I believe in offering help to those who need it. 31. What is true about the author before last summer? A. Her life was under great pressure. B. Her life was well-planned.

C. She didn’t have to worry about the future. D. She had to worry about her dinner

【答案】B

【解析】细节理解题。根据Until last summer I had a very comfortable life因为父母已经给作者

安排好了一切,故选B。

32.We can learn from the second paragraph that _______________. A. the author raised some rabbits as pets

B. the author took part in a two-week program in Africa C. the author had a very difficult life in the “Tribal Village” D. the author never thought about poor people after the program

【答案】C

【解析】细节理解题。根据We lived in a “Tribal Village,” in a hot, dry open grassland in Arkansas,

a state of the south-central United States.作者在Tribal Village过着非常艰难的一段时间,故选C。

33. The author feel pain because ____________ . A. she is a privileged child

8

2014届高考英语二轮阅读理解基础训练题(29 )及答案解析.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c8ncby900nl9da6a52gje3fmdy9ul8q00gj2_2.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top