Crawl:爬行,匍匐前进 Enter on: 着手,正式开始 Despairing:感到绝望地,无望的 Linger: 徘徊 Stumble: 踌躇 【试题解析】
56. 细节题。定位第三段。A项与问题无关。C项与原文But both his father and the days of his youth had passed away. 的意思不一致,文章说父亲去世了,没有提到母亲。D项通过第二段可以看出作者选择了第二条路the other leading to a deep,..... crawled. 所以答案B项正确。
57. 推断题。通过倒数第二段可以看出作者作者做了一个梦。A项通读第一段可以看出A项本身错。作者梦里是站在窗边。B项未提到。C项通过文章 he had...the peaceful and sunny land.说明C项错误。D项文章倒数第二段可以看出。答案选择D项。
58. 推断题。A项定位原文Then he remembered his friends in his childhood, who entered on life with him. 并不能说明他们当时joyful与否。B项定位he had not yet entered the deep, dark cave, and he was still free to walk on the road which leads to the peaceful and sunny land. 正确。C项文章未提及。D项未提及。
59. 推断题。通读全文可知,全文在讲在面对选择时我们要如何选择,所以答案选择D项。
(B)
“Buffalo, buffalo, Buffalo, buffalo, buffalo, buffalo, Buffalo, buffalo’’ is a real sentence. How?
Let's break it down, starting with simple phrase. Monkeys from Pisa bully deer from London.
Ok, admittedly, it's an impossible scenario, but it is a grammatically fine sentence. In English, we can use place names as adjective, so let's shorten the sentence a little.
Pisa monkeys bully London deer.
Now we'll throw in some giraffes from Paris to even the score with those mean monkeys. Pisa monkeys, whom Paris giraffes intimidate, bully London deer.
English is peculiar in that you can omit relative pronouns, e.g., “ the person whom I love’’ can be expressed as ‘’the the person I love.’’ Let’s do that to this sentence.
Pisa monkeys Paris giraffes intimidate bully London deer.
This kind of pronoun removal can be a little more dedicate to grasp when written than when spoken. Saying the above sentence with pauses after monkeys and intimidate can help. Now we need to replace both of the verbs, intimidate and bully, with their (admittedly uncommon) synonym, buffalo.
Pisa monkeys Paris giraffes buffalo buffalo London deer.
Again, pauses help keep the meaning in mind: Put a pause after monkeys and the first buffalo. Now we'll replace all the worldwide place names with the second-largest city in New York State, Buffalo.(That’s Buffalo’s tallest building, One Seneca Tower, below.)
Buffalo monkeys Buffalo giraffes buffalo buffalo Buffalo deer.
You can probably guess what the next step is. But before we replace all the animals with the common name for the American bison, note how the capital letters in the above sentence help you keep the place names separate from the other usages of the word. Ok, here goes:
Buffalo, buffalo, Buffalo, buffalo, buffalo, buffalo, Buffalo, buffalo.
One last thing to note: This exceptional sentence is possible because the plural of the animal buffalo is buffalo, not buffalos, otherwise all the words wouldn’t be identical.
60. How should we read the following sentence with proper pauses? A. Buffalo buffalo Buffalo / buffalo buffalo /buffalo Buffalo buffalo. B. Buffalo Buffalo /Buffalo buffalo buffalo / buffalo Buffalo buffalo. C. Buffalo buffalo Buffalo / buffalo buffalo buffalo / Buffalo buffalo. D. Buffalo buffalo /Buffalo buffalo / buffalo buffalo Buffalo buffalo. 61. What’s the key element to make this sentence possible? A. The relative pronouns in English can be omitted. B. In English, place names can be used as adjectives. C. The city has the same name with a kind of American bison. D. The word buffalo has the same form of singular and plura. 62. Where can you probably find this article? A. Wandering the Earth B. Linguistics Around Us C. Popular Animal Science D. Collins English Grammer 解答: 答案:BDB 重点词汇解析: 词汇:
(n/vt.)buffalo 水/野牛,水陆两用坦克;威胁,欺骗,迷惑 (adj.)scenario 方案,情节,剧本,设想
(adj/n.)peculiar特殊/独特/奇怪/罕见的;特权,特有财产 (vt.)intimidate 恐吓,威胁,胁迫
(n/adj.)复数(的) 词组:
keep sth in mind记住
replace sth with sth 以...代替,替换为 keep sth separate from 把...与...分离
试题解析:
短文主要介绍关于语言学研究领域中可用代表地名且由相同的单词组成一些特别异常和出色的句子的句子停顿规律,并且由含buffalo的句子为例子引出话题。
60.B 细节理解题.根据倒数第三段和第四段首句Again, pauses help keep the meaning in mind:Put a pause after monkeys and the first buffalo.和Saying the above sentence with pauses after monkeys and intimidate can help. 说明全面两个为名词,中间为动词替换的形式,后面为名词形式,故答案为C.
61.D 细节判断题.根据最后一段最后一句One last thing to note: This exceptional sentence is possible because the plural of the animal buffalo is buffalo, not buffalos, otherwise all the words wouldn’t be identical.句意为“有可能组成出彩的句子是因为名词的单复数是一致的”所以答案为D.
62.B 推理判断题.根据前三段描述:“Let's break it down, starting with simple phrase
和 In English, we can use place names as adjective, so let's shorten the sentence a little.”等表明主要研究句子组成和拆分的规律,故答案为B.
(C)
The idea that richer countries are happier may seem intuitively obvious. However, in 1974, research by economist Richard Easterlin found otherwise, He discovered that while individuals with higher incomes were more likely to be happy, this did not hold at a national level. In the United States, for example, average income per person rose steadily between 1946 and 1970, but reported happiness levels showed no positive long-term trend.; in fact, they declined between 1060 and 1970. These differences between nation-level and individual results gave rise to the term “ Easterlin paradox”: the idea that a higher rate of economic growth does not result in higher long-term happiness.
Having access to additional income seems to only provide a temporary surge in happiness. Since a certain minimum income is needed for basic necessities, it’s possible that the happiness boost from extra cash isn’t that great once you rise above the poverty line. This would explain Easterlin’s findings in the United States and other developed countries. He argued that life satisfaction does rise with average incomes but only in the short term.
Recent research has challenged the Easternlin paradox, however. In2013, sociologists Ruut Veenhoven and Floris Vergunst conducted a study using statistics from the World Database of Happiness. Their analysis revealed a positive correlation between economic growth and happiness. Another study by the University of Michigan found
that there is no maximum wealth threshold at which more money ceases to contribute to your happiness: “If there is a satiation point, we are yet to reach it.” The study’s findings suggested that every extra dollar you earn makes you happier. With a much debate about the relationship between money and happiness, it’s clear that happiness itself is a complex concept and depends on many factors.
According to psychologists Selin Kesebir and Shigehiro Oishi, happiness also depends on how your income compares to the people around you. They argue that a country’s economic growth only makes its citizens happier if wealth is evenly distributed. In emerging countries with high income inequality——where the rich get richer and the poor get poorer——average happiness tends to drop because only relatively few people benefit from the economic prosperity. This suggests that governments should consider implementing policies to ensure more equal distribution of wealth. The happier people are, the more productive they are likely to become, thus leading to improved economic outcomes at the individual and national levels.
There is continuing debate about the link between wealth and happiness, with arguments both for and against the notion that richer countries are happier. However, it is clear that wealth alone isn’t enough to make us happy. The effect of income inequality on happiness shows that happiness is a social responsibility. We need to remember the positive effects of generosity, altruism, and building social connections. Perhaps our focus should be less on how m uch money we have, and more on how we use it.
63.According to the passage, Easterlin Paradox refers to . A.the fact that the more money, the happier people will feel B.the suggestion that money should be given the top priority C.the question how economic outcomes are distributed nationwide D.the opinion that higher income doesn’t necessarily generate happiness 64.The word “satiation” in paragraph 3 is closest in meaning to “ ”. A.satisfaction B.controversial C.central D.sensitive 65.What is the major reason for people’s unhappiness related to money? A.Money not enough. B.Money not fairly dirtributed. C.Rich people richer D.Unequal money paid for equal work. 66.Which of the following might be best title of this passage? A.It’s all relative B.Easternlin paradox
C.The economic of happiness D.Rising income, rising happiness
【参考答案】 DABC 【重点词汇】 surge n. 大浪,汹涌
threshold n. 门槛,极限,临界值 satiation n. 饱满,满足 【试题解析】
相关推荐: