高一·阅读理解+七选五阅读+完形填空+语法填空+短文改错(第三期)
Passage 1
阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
Here are some of the places where women can feel comfortable when they are traveling alone:
New Zealand: People speak English there, and the transport is convenient. Unlike Australia, where you have to travel by airplane to different parts of the country because it’s so huge, it’s simple to go on tours on your own in New Zealand.
Iceland: Iceland is a perfect choice for women—who are traveling alone. It’s only four hours by plane from Boston and there are many direct flights from major US cities. In Iceland, you can travel to different farms to experience life there and hike to some of its amazing natural wonders.
Costa Rica and Panama: If you’re looking for a destination in Central America, I highly recommend both Costa Rica and Panama. There are so many things to do there and most people speak English. I suggest starting in Panama City where you can make a schedule of day trips and tours to different attractions like the Panama Canal. There are lots of adventure activities for active women who like hiking, white water rafting and even bungee jumping.
Alaska: Alaska is also a safe and exciting destination. Plan to fly to Anchorage and then either rent a car or take a train to travel around other parts of the state, such as the Kenai Peninsula or Seward. In Alaska, you can go on tours to see wildlife or enjoy the whale-watch. Another good choice is to take a day cruise to experience some of Alaska’s beauty. 1.What do we know about Iceland? A.It has the most convenient transport.
B.It is a good place to experience farmers’ life. C.It’s far from Boston and most major US cities.
D.Its famous attractions include the Panama Canal. 2.If you like extreme sports, you can visit_______. A.New Zealand B.Iceland
C.Costa Rica and Panama D.Alaska
3.What is advised when people travel to Seward? A.Pay attention to their own safety. B.Book tickets for flights ahead of time. C.Try their best to protect wildlife there. D.Rent a car or take a train to travel around. 答案速查 1—3 BCD
Word Bank recommend v.推荐 bungee jumping 蹦极 cruise n.巡航 难句分析
原文 Unlike Australia, where you have to travel by airplane to different parts of the country because it’s so huge, it’s simple to go on tours on your own in New Zealand.
译文 不像在澳大利亚,你必须乘飞机去不同的地方,因为它太大了,在新西兰独自去旅行是很简单的?
分析 本句是主从复合句?where 引导非限制性定语从句, 修饰Australia; because 引导原因状语从句?
语篇解读 本文为说明文?文章介绍了几个适合女性独自旅游的地方,包括新西兰?冰岛?阿拉斯加?哥斯达黎加和巴拿马? 答案解析
1.B 细节理解题?根据第三段中的In Iceland, you can travel to different farms to experience life there...可知,在冰岛,游客可以到农场体验生活?误解分析:C 有一定干扰性,从It’s only four hours by plane from Boston and there are many direct flights from major US cities.可以看出,作者认为冰岛离波士顿和美国大城市不远?
2.C 推理判断题?根据第四段中的There are lots of adventure activities for active women who like hiking, white water rafting and even bungee jumping 可知,喜欢极限运动的人可以去Costa Rica 和Panama? 3.D 细节理解题?根据最后一段中的Plan to fly to Anchorage and then either rent a car or take a train to travel around other parts of the state 可知,作者建议租一辆汽车或者乘火车游览Seward?
Passage 2
阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
In the year 2015, Jennifer Lawrence topped the Forbes list of the highest-paid actresses. She gave her final performance as Katniss Everdeen, in Mockingjay—Part 2 , the last film of the Hunger Games series. In it, she teams up with Peeta and Gale to save the nation of Panem during a war with the Capitol’s corrupt government. The world has watched Lawrence grow up on screen over the years of the series. “ I love being part of a film that can spark conversation,” Lawrence says. “ It’s been such an amazing part in my life.”
The Oscar-winner has also sparked conversation as an advocate for equal pay for women and men in her industry. Earlier in the year, she found that she was paid less for acting in the movie American Hustle than her male co-stars, so she wrote an article online about the pay gap in Hollywood, titled “Why Do I Make Less Than My Male Co?Stars?” Because what she wrote went public, other actresses also came out for higher pay.
Born on August 15, 1990, Lawrence grew up in Kentucky with her parents and two elder brothers. She says they helped her develop her sense of humor. At just 19 years old, she was nominated for her first Oscar for her role in the film Winter’s Bone.
Throughout her career, Lawrence has also worked to try to promote healthy body images. When she took on the role of Katniss in the Hunger Games series, she refused to appear unhealthy on camera. Though the book, written by Suzanne Collins, describes Katniss as very thin, Lawrence did not try to look like that in the movie.
1.What’s Lawrence’s purpose of writing the article online? A. To help increase women’s pay in her industry. B. To show that she has been unfairly treated. C. To draw people’s attention to her movie.
D. To make actors receive lower pay.
2. Lawrence was nominated for her first Oscar because of________. A. American Hustle B. Winter’s Bone C. Mockingjay—Part 2 D. the Hunger Games series
3. After taking on the role of Katniss, Lawrence decided to_______. A. lose some weight B. appear healthy on camera
C. look like the character in the book D. ask Suzanne to change Katniss’ looks 4.The passage is written to________. A. encourage equal pay B. introduce some movies C. encourage movie-watching D. introduce Jennifer Lawrence 答案速查 1—4 ABBD
Word Bank corrupt adj.腐败的 advocate n.提倡者 nominate v.提名 promote v.宣传 难句分析
原文 Earlier in the year, she found that she was paid less for acting in the movie American Hustle than her male co-stars, so she wrote an article online about the pay gap in Hollywood, titled “Why Do I Make Less Than My Male Co-Stars?”
译文 那一年的早些时候,她发现自己出演电影《美国骗局》得到的报酬比与自己合作的男性演员低,于是她在网上写了好莱坞报酬差别的一篇文章,取名叫“为什么我比我的男性搭档赚钱少?”
分析 本句是并列复合句?so 连接两个分句?在第一个分句中,that引导宾语从句;在第二个分句中,titled...为过去分词短语作定语?
语篇解读 本文为记叙文?文章向我们介绍了美国好莱坞的知名女演员Jennifer Lawrence? 答案解析
1.A 推理判断题?根据第二段中的The Oscar-winner has also sparked conversation as an advocate for equal pay for women and men in her industry 可知,Jennifer Lawrence 写那篇文章是为了帮助提高女演员的片酬?
相关推荐: