第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2021高考英语一轮复习组合训练五(A)外研版

来源:用户分享 时间:2025/11/17 0:47:35 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

组合训练五(A)

阅读理解

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

A

(2019安徽“江南十校”3月检测)

Here’s a list of books I’m looking forward to this fall season. Not all of them will rise to the level of the advertisement, but they are abundant crops.

Home After Dark by David Small (Liveright, Sept. 11 )

In 2009, Small published a celebrated graphic memoir(回忆录) called Stitches. Now the Caldecott Medal winner is back with a graphic novel about a motherless 13-year-old boy brought up in an unhappy home in California. This is a tale told in few words and many striking images. On Sept. 11 at 3 p.m., Small will be at AmazonBooks at Union Market. More information at www.amazon.com/graph-tale.

Waiting for Eden by Elliot Ackerman (Knopf, Sept. 25)

This brief novel is related to a dead soldier who is watching over a horribly burned partner in a Texas hospital. That sounds embarrassingly emotional, but Ackerman, who served in a navy in Iraq and Afghanistan, is one of the best soldier-writers of his generation.More information at www. amazon.com/military-essay.

All You Can Ever Know by Nicole Chung (Catapult, Oct. 2)

Chung, editor of the literary magazine Catapult, was adopted as a baby by a white family in Oregon. In this memoir, she writes about her childhood, her Asian American identity and her search for the Korean parents who gave her up.More information at www.amazon.com/politics-prose.

Unsheltered by Barbara Kingsolver(Harper, Oct. 16)

Alternating between the past and present, this novel tells the story of a woman investigating a late-19th-century science teacher who was caught up in the controversy over Darwinism. Like her other novels, this one promises to explore social and scientific problems. Visit www.amazon.com/tech-science for more information.

- 1 -

1.If you hope for a signature of the author, you will probably buy a copy of . A.All You Can Ever Know C.Home After Dark

B.Waiting for Eden

D.Unsheltered

2.Who joined the army and was sent to the Middle East? A.Elliot Ackerman.

B.David Small. D.Nicole Chung.

C.Barbara Kingsolver.

3.If you want to read books about non-fiction, you can surf . A.www.amazon.com/graph-tale B.www.amazon.com/politics-prose C.www.amazon.com/military-essay D.www.amazon.com/tech-science 答案

[语篇解读] 本文是一则广告。文章介绍了秋季书单,推荐了四本书。

1.C 推理判断题。根据Home After Dark by David Small (Liveright, Sept. 11)中的On Sept. 11 at 3 p.m., Small will be at AmazonBooks at Union Market.可知,这本书的作者要去现场售书,如果你希望得到作者的签名,你可能去买一本Home After Dark。故选C项。 2.A 细节理解题。根据Waiting for Eden by Elliot Ackerman (Knopf, Sept. 25)中的That sounds embarrassingly emotional, but Ackerman, who served in a navy in Iraq and Afghanistan, is one of the best soldier-writers of his generation.可知,Elliot Ackerman参过军并被派往中东。故选A项。

3.B 推理判断题。根据All You Can Ever Know by Nicole Chung (Catapult, Oct. 2)中的Chung, editor of the literary magazine Catapult, was adopted as a baby by a white family in Oregon.和 More information at www. amazon.com/politics-prose.可知,如果你想读非小说类的书,你可以登录www.amazon. com/politics-prose。故选B项。

B

(2019吉林长春二模)

As Simon Kindleysides, 34, took his first step in the London Marathon in April, he felt as if magic was in the air.

“As we were walking toward the first mile, we actually started joining all the

- 2 -

runners,” he said. “Everyone was on the streets, cheering, and that was a magical moment.” As time went on, the crowds and other racers spread around. Kindleysides and his team of eight supporters continued walking.

Kindleysides, who is paralyzed(瘫痪的)from the waist down and typically uses a wheelchair, was equipped with an exoskeleton(体外骨骼)to help him walk. His supporters walked with him to change the batteries in his exoskeleton so he could keep moving.

In 2013, Kindleysides was diagnosed with a brain tumour(肿瘤)that was growing in a way that pressed on certain nerves, leading to him losing feeling in his legs. He was told he would never walk again. Before his paralysis, the London-based singer and dancer had always wanted to run a marathon, but he never made the plan to do so—until this year.

During the London Marathon, the last two miles were the hardest. “At that point, I was exhausted. It was freezing cold, and I was hurting emotionally,” Kindleysides said. But he kept going. “I didn’t want to let people down. I had a team of eight, and I was raising money for The Brain Tumour Charity,” he said. “I didn’t want to let them down, myself down, and I thought if I would get this far, I would have to continue.” So he continued and made history as the first paralyzed man to complete the London Marathon on foot.

Then, recovering at home, he shared his accomplishment with his three children. “They used to say I’m the only dad in their whole school who’s in a wheelchair, and now they say I’m their dad, the only one who has walked a marathon,”he said.

Kindleysides is training to complete three more marathons next year, including the London Marathon again.

4.Why did Kindleysides’ supporters accompany him all the way? A.To inspire him as a team. B.To help change the batteries. C.To guide him along the road. D.To assist him with the wheelchair. 5.What caused Kindleysides’ disability?

- 3 -

A.An accident in the previous marathon. B.An operation on his brain for the tumour. C.Some nerves produced out of the tumour.

D.The pressure from the brain tumour on the nerves.

6.What partly supported Kindleysides to finish the hardest two-mile race? A.The belief to beat others. B.The strong desire to recover. C.The kindness to help the charity. D.The prize money for the winner. 7.What can we learn about Kindleysides? A.He was once a successful actor.

B.His children feel pity for him in the wheelchair now. C.He is ambitious for joining in the London Marathon once more. D.He was the first disabled man to complete the London Marathon. 答案

[语篇解读] 本文为记叙文,介绍了身患疾病而瘫痪的Simon Kindleysides参加马拉松的励志故事。

4.B 细节理解题。根据文章第三段最后一句His supporters walked with him to change the batteries in his exoskeleton so he could keep moving.可知,他的支持者们和他一起是为了更换他体外骨骼里的电池,以便他可以保持前行。故答案为B。

5.D 细节理解题。根据文章第四段第一句In 2013, Kindleysides was diagnosed with a brain tumour that was growing in a way that pressed on certain nerves, leading to him losing feeling in his legs.可知,在2013年,Kindleysides被诊断出脑瘤,脑瘤以一种压迫某些神经的方式生长,导致他失去了腿部知觉。故答案为D。

6.C 推理判断题。根据文章第五段中Kindleysides说的话“我不想让人们失望。我有一个八人的团队,我在为The Brain Tumour Charity筹钱。”可知,在一定程度上支撑Kindleysides完成最难的两英里比赛的是帮助慈善组织的善举。故答案为C。

7.C 推理判断题。根据文章最后一段Kindleysides正在训练,为了完成明年的另外三次马拉松,包括再次参加伦敦马拉松。可知答案为C。

C

- 4 -

2021高考英语一轮复习组合训练五(A)外研版.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c9ahq39mkx04oweh0q68m0sr9z0p08p00nxv_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top