第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

[人教版]2020届高三英语一轮复习基础必备Unit5Thepowerofnature课时作业新人教版选修6

来源:用户分享 时间:2025/11/29 0:17:33 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

※ 精 品 ※ 试 卷 ※

Unit 5 The power of nature

[基础回顾]

Ⅰ.单句语法填空(导学号02516302)

1.Look!From opposite the street come two kids,screaming in panic.

2.Every year, new graduates are seeking for jobs suitable (suit) for themselves. 3.The government has an interest in importing scientific equipment (equip). 4.Cycling is an absolutely (absolute) energy-saving means of transportation.

5.The parents outside the school gate are being anxious (anxiety) about their children's safety. 6.To show our appreciation (appreciate) for all your hard work,we'd like to give you a bonus. 7.She was the first woman to be appointed (appoint) to the board,for which she felt very excited and happy.

8.He is said to have visited (visit) the artist and learned a lot from him.

9.If you have the interest to visit there,don't forget to take a camera and you are guaranteed to enjoy (enjoy) the sights in their natural state.

10.That is the reason why many people often feel uncomfortable (comfort) in the back when sitting before computers for a long time.

Ⅱ.单句改错(每句一错)(导学号02516303)

1.The mother was standing at the gate, anxiously to see her son. anxiously→anxious 2.They have been appointed a new head teacher at the school already. 去掉been

3.With all the houses being burnt to the ground, they had no place to live in. 去掉being 4.To students,you'd better choose the activities which interest you and suit for you. 去掉for 5.Hearing the rumor,people were panicked of buying salt. of→into Ⅲ.佳句写作(导学号02516304)

1.所有的任务完成了,他们决定度假一周。(用独立主格结构)

答案:All the task finished,they decided to go on holiday for a week. 2.没有灯光,所以在黑暗中我们不得不摸索前行。(feel one's way) 答案:There was no light,so we had to feel our way in the dark. 3.据说他写了一本有关工人的新书。(It is said that...) 答案:It is said that he has written a book about workers. 4.那个动物的颜色随着季节的变化而变化。(vary)

答案:The color of that animal varies with the season. 5.这种手表保修三年。(guarantee)

答案:The watch is guaranteed for three years.

[技能提升]

※ 推 荐 ※ 下 载- ※

※ 精 品 ※ 试 卷 ※

Ⅰ.阅读理解(导学号02516305)

Many people have wondered what makes the oceans rise and fall on the world's beaches twice a day.Those tides are caused by the force of the Moon's gravity and the rotation(自转)of the Earth.Gravity acts on the center of any solid object. The Earth is mostly molten(熔化的) rock,but compared to the oceans,we can think of it as a solid object.

As you know,the oceans are fluid and lie on the surface of the Earth. When the Moon is overhead,the oceans are four thousand miles closer to the Moon than the Earth's center is. Because the oceans are closer, the Moon pulls harder on the water than on the Earth. This stronger pull makes the water bunch up(集中) a little under the Moon,creating a high tide.

At the same time,the oceans on the opposite side of the Earth are four thousand miles farther from the Moon than the Earth's center is. The Moon's pull on this water is weak. This water bunches up because it is“left behind”(making another high tide) as the Earth is pulled slightly towards the Moon.

When the waters bunch up on these two sides of the Earth,they draw water away from the other sides of the Earth,which creates the low tides.

As the Earth rotates,different parts of the land and oceans pass through the high-tide and low-tide zones. And that makes the waters on our coasts go up and down.

[语篇解读] 本文是一篇说明文,介绍了地球上海洋潮汐的原因。

1.According to the passage,there would be no tides if there were no ________ . A.Earth rotation B.gravity from the Earth C.gravity from the Moon

D.Moon's gravity or Earth rotation

解析:D [细节理解题。根据第一段中的“Those tides are caused by the force of the Moon's gravity and the rotation (自转) of the Earth.”可知,潮汐是由月球的引力和地球的自转引起的。]

2.The moon's pull has a weak effect on the oceans on the opposite of the Earth, ________ . A.so there is a low tide

B.so the water there doesn't bunch up C.but it can still make a high tide

D.because the Earth's gravity there is greater

解析:C [细节理解题。根据倒数第三段中的“...The Moon's pull on this water is weak.This water bunches up because it is‘left behind’(making another high tide) as the Earth is pulled slightly towards the Moon.”可知,即使是月亮的引力对地球背面的海洋有较弱的影响时,也会引起较大的潮汐。]

3.Which of the following facts can be inferred from the passage? A.Low-tide zones are near to high-tide zones. B.The oceans of the Earth are a whole body.

※ 推 荐 ※ 下 载- ※

※ 精 品 ※ 试 卷 ※

C.High-tide zones are separated from low-tide zones. D.The Earth's surface is 4,000 miles away from the Moon.

解析:B [推理判断题。根据倒数第二段中的“When the waters bunch up on these two sides of the Earth,they draw water away from the other sides of the Earth,which creates the low tides.”可知,地球上的水会聚成一团,由此可知,地球上的海洋是一个整体。]

Ⅱ.完形填空

Last night my mother told me a story of an old man and I was touched by it. A girl became a volunteer in the activities of Deathbed Care,which meant visiting and taking care of a patient suffering from a(n) __1__ disease with days numbered.

The girl was __2__ to look after an old man suffering from cancer whose children lived abroad. Their living conditions were not satisfactory __3__ the old man had a lot of savings, so she was expected to comfort him and __4__ his spirits.

Every Saturday the girl came on time to keep him __5__ ,telling him stories. When he was having an intravenous drip(静脉滴注),she would help gently press his __6__ . The doctor found the patient much improved __7__ . The old man began to involve himself actively __8__ the medical treatment and he seldom __9__ at others.

But something that happened made the doctor uneasy and puzzled. Each time the girl left, the old man would __10__ her some money. The doctor did nothing to interfere(干预), __11__ to offend the old man. Later the old man showed evident signs of __12__ after suffering coma(昏迷) a few times.

When __13__ from the latest coma, the old man told the doctor his last wish,“I have deep __14__ for the girl. Will you be kind enough to help her __15__ her studies?”But the doctor knew that her family was __16__ and she had no difficulty pursuing her studies. Sometimes she even came to the hospital in her father's car.

When the girl came at the weekend after the death of the old man, the doctor told her the bad news. She was very sad and burst into __17__ . Then she handed $500 to the doctor,saying,“The old man had all along thought I came to do the job because of __18__ .He gave me money so that I could continue my __19__ .”Now he got the answer to the puzzle. In the last period of his life, the old man found it a real pleasure to be able to help a girl __20__ in need. The story taught me that we are responsible for reaching out to others with kindness.

[语篇解读] 本文通过患有癌症老人的慈善之心告诉我们要善待他人。 1.A.incurable C.rare

B.strange D.unavoidable

解析:A [照料一个患有不治之症的病人。incurable难以治愈的;strange奇怪的;rare罕有的;unavoidable难以避免的。根据语境可知,答案选A。]

2.A.organized

※ 推 荐 ※ 下 载- ※

B.assigned

※ 精 品 ※ 试 卷 ※

C.reminded D.urged

解析:B [这个女孩被派去照料一个患有癌症的老人。assign委派。] 3.A.because C.while

B.after D.once

解析:C [而他们的生活状况不尽人意,尽管这个老人有很多存款。while尽管,即使。] 4.A.hold up C.turn down

B.pick out D.keep up

解析:D [keep up one's spirits 鼓舞士气。根据语境可知,答案选D。] 5.A.sponsor C.company

B.friend D.survivor

解析:C [每个周六女孩都按时来陪伴他。keep one's company陪伴某人。] 6.A.head C.legs

B.face D.arms

解析:D [老人打点滴时她会帮忙轻轻地按压老人的胳膊。] 7.A.physically C.materially

B.psychologically D.mentally

解析:D [医生发现老人精神状态好转。mentally精神上。] 8.A.in C.about

B.with D.for

解析:A [老人开始积极参与到治疗中来。involve oneself in参与。] 9.A.stared C.smiled

解析:B [他很少朝他人大声嚷叫。] 10.A.show C.donate

解析:D [老人想给她一些钱。] 11.A.unhappy C.unable

解析:B [医生没有干预,不想冒犯老人。] 12.A.death C.recovery

B.decline D.conflict B.unwilling D.unfit B.lend D.give B.shouted D.waved

解析:B [随后老人表现出明显的衰弱特征。decline下降,衰弱。] 13.A.protected C.rescued

B.prevented D.defended

解析:C [当被救过来的时候。rescue援救。]

※ 推 荐 ※ 下 载- ※

[人教版]2020届高三英语一轮复习基础必备Unit5Thepowerofnature课时作业新人教版选修6.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c9dfbr6uxw73blzb1bwa62p7v43zg7t00hsz_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top