Unit 1 The written word
A卷
Ⅰ 单项填空
1.(2018·南京四校联考) The restaurant certainly lived up to its________; the food was delicious.
A.reputation C.tendency
B.exhibition
D.transformation
A 解析:live up to its reputation“配得上其名声; 名副其实”。 根据后一分句“the food was delicious”可知答案。
2.In the eyes of a policeman, it’s usually very dangerous to get close to the ________ criminal. He may do anything he would to escape.
A.desperate C.primitive
B.conscious D.sensitive
A 解析:考查形容词辨析。 句意:在警察的眼里, 接近孤注一掷的罪犯通常是非常危险的, 因为罪犯为了逃跑, 什么事都做得出来。 根据句意, 这里用desperate修饰criminal, 表示“绝望的, 孤注一掷的”。 故选A项。
3.It has been revealed that some government leaders ________ their authority and position to get illegal profits for themselves.
A.employ C.abuse
B.take D.overlook
C 解析:abuse one’s authority是短语, 意思是“渎职”, 符合句意“据披露, 一些政府官员滥用职权, 为个人谋福利”。 所以答案是C项。
4.Here are signs that he is ________. It’s a long time since he smoked. A.changing C.reforming
B.improving D.varying
C 解析:change和vary意为“变化”, 普通用语, 只说明“变化”这一现象。 improve和reform都有“变化(主要指向好的方面)”的意思, 但improve用作这一意思时, 主语通常是sth.。 reform可以指人改掉一些不好的习惯等。 根据后一句的意思“他已经好久不吸烟了”以及前一句空格前的主语he可知答案应选C项。
5.It was really ________ of your brother not to play the guitar while you were preparing your lessons.
A.considerate
B.generous
C.typical D.determined
A 解析:考查形容词辨析。 句意:你兄弟在你准备功课时不弹吉他, 真是体贴。 considerate“体贴的”, 符合句意。 generous“慷慨的”; typical“典型的, 平常的”; determined“坚决的”。
6.We have no doubt that if the students’ interest in the subject is aroused, they will ________ the challenge and commit more of their time and energy to their studies.
A.face up to C.put up with
B.keep pace with D.live up to
A 解析:考查动词短语辨析。 句意:我们毫不怀疑, 如果学生在某一科目的兴趣被激发了, 他们将会面对挑战并在他们的学习上投入更多的时间和精力。 A.face up to面对; B.keep pace with与……齐步同行, 并肩前进; C.put up with容忍; D.live up to不辜负。 所以选A。
7.Having paid off all their ________, the Blacks are now ________ financial problems.
A.debts; free of C.debts; free from
B.money; free of D.money; free for
C 解析:paid off all their debts“还清所有的债务”。 free from“使摆脱(不好的东西); 解除”。
8.To persuade drivers to ________ checking their phones whenever they beep, New York state plans to introduce so-called Texting Zones along its major highways to make sure of the drivers’ safety.
A.allow C.admit
B.resist D.insist
B 解析:考查动词辨析。 A.allow同意, allow sb.to do sth.; B.resist拒绝、抵制, resist doing sth.; C.admit承认, admit doing sth.; D.insist坚持insist doing sth.。 句意:为了劝说司机无论何时电话响起都不要接听电话(即为抵制), 纽约州打算引进所谓的Texting Zones, 把它们设置在主干道的两旁来确保司机的安全, 故选B。
9.(2018·苏锡常镇徐连六市调研)—How was your interview for going abroad to study?
—Oh, I couldn’t feel any ________. I hardly understood most of the questions they asked.
A.worse C.happier
B.harder D.better
A 解析:any修饰比较级, 通常用于否定句, 答语句意:“噢, 我感觉糟糕极了, 我几乎听不懂他们问的大部分问题。”
10.Hard work and lack of sleep has ________ her beauty and youth in recent years. A.worn out C.made out
B.tried out D.sent out
A 解析:考查动词短语辨析。 句意:最近几年的辛苦工作和缺少睡眠耗尽了她的美丽和青春年华。 本句中的wear out表示“耗尽……”。 wear out“用坏, 穿破, 筋疲力尽, 耗尽”; try out“尝试”; make out“辨认出, 理解”; send out“发送, 发出”。 故选A。
11.—The exam was easy, wasn’t it?
—Yes, but I don’t think ________could pass it. A.somebody C.nobody
B.anybody D.everybody
D 解析:考查部分否定。 句意:——这次考试很容易, 对吗?——是呀, 但我想也不是每个人都能通过。
12.Like Wen Jiabao, Li Keqiang also gains good ________ among Chinese for his learned knowledge and great care for ordinary people.
A.contribution C.reputation
B.expectation D.civilization
C 解析:考查名词辨析。 句意:像温家宝一样, 李克强也因自己渊博的学识还有对平民大众的关爱, 在中国人当中拥有良好的声誉。 reputation“名声, 名誉”, 符合句意。 contribution“贡献”; expectation“期待”; civilization“文明”。
13.The money we are raising________ for the poor boy who was born with a weak heart.
A.intended C.was intended
B.intends D.is intended
D 解析:句意:我们正在筹集的钱是为这个患有先天性心脏病的可怜的孩子准备的。 we are raising为定语从句修饰先行词money, be intended for “为……准备”。
14.(2018·江苏盐城模拟)Of the forces shaping higher education________is more sweeping than the movement across borders.
A.nothing C.either
B.none D.anything
B 解析:句意:在影响高等教育发展的各种力量中,没有比出国留学的影响更广泛的。A.nothing没有什么东西;B.none一点也没有,一个也没有;C.either两者中的任何一个;
D.anything任何东西。根据前面的of短语,可知应用none。故选B。
15.—If our parents would listen more to us, they would understand us better. —________. They just expect us to listen. A.I believe not C.Good idea
B.No problem
D.I can’t agree more
D 解析:考查交际用语。 根据上下文, 尤其是下文They just expect us to listen.可知是同意, I can’t agree more我再同意不过了。
Ⅱ 阅读理解
Jon Hoffman was sitting at a red light when he saw a man run out of a store carrying a plastic donation jar full of cash.Dressed in plain clothes,Jon Hoffman caught the man and pressed him against the hood(引擎盖) of his car. But Hoffman had trouble controlling the thief,and they got into a struggle.
“The detective has a military background,and he said he thought the suspect must have a military background,too,because he was able to break away so easily,” a local police spokesperson said.
The detective called out for help as a crowd gathered. Among those watching were Harvey and Kirby,two day laborers.
Harvey did what has become common these days—he took out his phone to shoot the video. “I hate to say it,but I thought that this policeman was doing something stupid,”Harvey said. “But when he asked for help,I thought,well,there wouldn’t be shooting if I got over there in time.” Harvey jumped into action,while he was still recording the video. So did Kirby.
“Harvey caught hold of the suspect’s arms,while Kirby seized his legs,and they were able to get the suspect to the ground to help Detective Hoffman put the handcuffs(手铐) on,”said the police spokesperson. The 27-year-old suspect was charged with resisting arrest and other offenses. The charity jar he stole held less than $50.
“I’ve been on the wrong side of the law several times in my life,”Harvey said. “It feels good to be on the right side and do something positive.”
After the arrest,the three men got to know each other at a local steak house—Hoffman’s treat,as a thank you.
【解题导语】 本文是一篇新闻故事,讲述了一位侦探在两位临时工的协助下制服一名嫌疑人的过程。
1.What made Hoffman call for help when arresting the suspect?
A.He was not on duty.
B.He couldn’t control the suspect. C.He needed witnesses to support him. D.He wanted to push the thief into the car.
B 解析:细节理解题。根据第一段的最后一句可知,Hoffman控制住那个嫌疑人有困难,并且他们扭打在一起。故选项B正确。
2.What can be inferred about Harvey? A.He was ready to break the law. B.He was out of work at that time. C.He had a good military background. D.He might have had some illegal deeds.
D 解析:推理判断题。根据第六段中的“I’ve been on the wrong side of the law several times in my life”可知,Harvey曾经违反过法律,所以选项D “他可能有过一些违法行为”是正确的。
3.What is Hoffman’s attitude towards Harvey and Kirby? A.Grateful. C.Skeptical.
B.Prejudiced. D.Admirable.
A 解析:推理判断题。根据最后一段中的“Hoffman’s treat,as a thank you”可知,嫌疑人被捕后,Hoffman请Harvey和Kirby吃饭,作为对他们的感谢。所以选项A正确。
Ⅲ 任务型阅读
(2018·淮安淮海中学检测)A young person is said to have a behavior disorder when his or her behavior is noticeably different from that expected in the school or community. This can also be stated in simpler terms as a child who is not doing what adults want him to do at a particular time. Children with this disorder often seem to be behaving in different and socially unacceptable ways.
Like learning disabilities, behavior disorders are hard to diagnose. There are no physical symptoms in the body that are observable or measurable. Behavior disorders are therefore identified by observing behavior patterns in the child over a period of time. If a child displays some of the following behaviors, he may be labeled with a behavior disorder:
·Aggression and cruelty to people and animals. ·Destruction of property—defacing or damaging things. ·Little sympathy and concern for others.
相关推荐: