第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

【中考英语】2019最新中考英语阅读理解练习题及答案(历年真题盘点-可打印)

来源:用户分享 时间:2025/11/30 23:16:54 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

【中考英语】2019最新中考英语阅读理解练习题及答案(历年真题盘点-可打印)

55.What’s the main idea of the passage? A. Say “I love you”more to your family. B. Say “I love you ”a lot to Chinese people . C. Say “I love you ”as a greeting to others.

D. Say “I love you ”without great depth of feelings. 答案:CDBA

(2010湖南省娄底市)阅读下面的短文,并做后面的题目,从A、B、C 3个选项中选出能回答所提问题或完成句子的最佳答案。(10分)

Every year there is a Spring Festival in China. Usually it is in January or February. It is the most important festival in China. So before it comes, everyone has to prepare things. They buy pork, beef, chicken, fruits and many other things. And they often make a special kind of food—“dumplings”. It means “come together”. On the day before the festival,parents buy new clothes for their children. Children also buy presents for their parents. On the Spring Festival Eve(除夕), all the family members come back to their hometown. This is a happy moment. Some sing and

11

【中考英语】2019最新中考英语阅读理解练习题及答案(历年真题盘点-可打印)

dance, some play cards and others get the dinner ready. When they enjoy the meal,they give each other the best wishes for the coming year. They all have a good time.

26. Which is the most important festival in China?

A. The Mid-Autumn Festival. B. The Spring Festival.

C. Children’s Day. 27. When is the Chinese Spring Festival usually celebrated? A. In March or April. B. In May or June. C. In January or February.

28. is the special kind of food for the Spring Festival in China. A. Chicken B. Dumpling C. Fish

29. What’s the meaning of the food “dumplings” for Chinese people in the Spring Festival? A. Look up. B. Help yourself. C. Come together.

30. The family when they are having dinner together on the Spring Festival Eve.

A. give each other the best wishes B. buy each other presents

C. sing, dance and play cards

12

【中考英语】2019最新中考英语阅读理解练习题及答案(历年真题盘点-可打印)

【答案】26—30 BCBCA

(2010 .河北省卷,Ⅶ. 阅读理解 计 10 分

More and more people like bicycling and it is no surprise. It is fun, healthy and good for the environment. Maybe that’s why there are 1.4 billion bicycles and only 400 million cars on roadsworldwide today. Bikes can take you almost anywhere, and there is no oil cost!Get on a bicycle and ride around your neighbourhood. You may discover something new all around you. Stopping and getting off a bike is easier than stopping and getting out of your car. You can bike to work and benefit (受益) from the enjoyable exercise without polluting the environment. You don’t even have to ride all the way.Folding (折叠) bikes work well for people who ride the train. Just fold the bike and take it with you. You can do the same on an airplane. A folding bike can be packed in a suitcase. You can also take a common bike with you when you fly. But be sure to look for information by getting on airline websites. Not all airlines are bicycle-friendly to travellers.Health Benefits of Bicycling:It helps to prevent heart diseases.Bicycling helps to control your weight. A 15-minute bike ride to and from work three times a week burns off five kilos of fat in a year.Bicycling can improve your mood (心情).Exercise like bicycling has been shown to

13

【中考英语】2019最新中考英语阅读理解练习题及答案(历年真题盘点-可打印)

make people feel better, more relaxed and self-confident.Bicycling is healthier than driving. 56. From the passage, we know that bicycling is becoming very . A. surprising B. exciting C. expensive D. popular

57. When you are riding your bicycle around your neighbourhood, you may A. pollute the environment around B. find something you didn’t notice C. go everywhere and use a little oil D. get off your bike and begin to work 58. If you travel with a folding bike, you can fold it and _ . A. get out of the car B. take it onto a train C. put it in your purse D. go on airline websites 59. One of the benefits from bicycling is that .

A. you can fold the bicycle B. you will be friendly to others C. you will be more relaxed D. you may get fatter and fatter 60. Which is TRUE according to the passage?

. 14

【中考英语】2019最新中考英语阅读理解练习题及答案(历年真题盘点-可打印)

A. Bicycling is enjoyable exercise for people. B. Driving cars is healthier than riding bikes. C. Riding a bike pollutes your neighbourhood. D. Common bikes are welcomed by all airlines. 【答案】DBBCA

(2010.四川省内江市 第三部分 阅读理解A 10分)

Are you interested in country music? I like it very much !It will take me away for a while after I am tired .The guitars and songs will take me to mountains and fields.Country music usually talks of everyday life and feelings. It’s the spirit of America ,easy to understand ,slow and simple.Country music developed in the Southern United States. It was the folk music of American countryside. Many of songs tell about the lives of farmers .They talk about love, crops or death.The life of the countryside can be hard, so the words in country music are often sad. At first, people played the music only at family parties. But it became more popular later. In the 1920s,people played country songs on the radio, and they made them into records.

15

【中考英语】2019最新中考英语阅读理解练习题及答案(历年真题盘点-可打印).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c9hs9k9klpj62h6002tw881m9s40mcz00jwg_3.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top