第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2014届高三英语大一轮复习单元知识练习 4 Unit 1 Women of achievement Word版含解析

来源:用户分享 时间:2026/1/6 16:50:00 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

答案

页 5 第

解析 从文意和上文的argument可知,我们不同意对方的意见,又开始争吵了。 13.A.time B.year C.month D.day A 答案

是正确的,这一次是关于这个物体的颜色。解析 由上文又开始了新的争吵可知,time 其他选项显然与文意不符。glasses

B attitudes C .seats .D. 14.A.places A 答案

由上句的内容可知,我们交换了位置。解析had to C.Bwas able to

D hoped to .. 15.A.needed to D 答案

不得不承认是白我们两人互相交换了位置,我看到了事物的另一面,解析 根据语境, 色的,即我的同学刚才看到的颜色。surprisingly

B .C differently .beautifully D 16.A.similarly .B

答案可from my side it was the color black和由下文 “from his side it was white”“”解析 differently正确。知,物体两面的颜色不同,故Also Only .C Since .B .D .17A.Still C

答案而且。通过上文可知,从他……自以来;alsoonly可是,不过;sincestill解析 仍然; 那面看,物体是白色的,可是从我这面看它是黑色的。只有only符合文意。put .C .B stand

D A.seat 18. lie .B 答案

' 解析stand in the other persons shoesstand站在别人的立场上。符合文意。behaviour movement . A.situation 19. B condition .C D.A

答案行为。动作;movement局面,情况,局势; 解析situationcondition状况;behaviour 结合语境可知合适。situationtruly

suddenly .B A.unexpectedly .20 quietly .C.D D

答案 页 6 第

解析 通过上文可知,只有当你站在别人的立场上,从他们的角度看问题时,你才能真正理解别人,故D项truly正确。 Ⅲ.阅读理解

As a preteen in New York,Whitney Johnson volunteered at soup kitchens and delivered clothes to the homeless.While at college,she started an English-language tutoring program for immigrant children.No one was surprised,then,when she chose to volunteer in an orphanage in Khayelitsha,one of South Africa's poorest areas,during her junior year abroad.

At the orphanage,Johnson discovered most of the children infected with HIV at birth,many abandoned by parents too sick to care for them,or neglected by surviving relatives.Few were receiving the care needed to stay healthy.Many died.When she left,all she wanted to do was to go back and change what she had seen.

After graduation,Johnson began a fund-raising effort that eventually collected enough money to found UBA,a nonprofit organization intended to provide services for HIV-positive(阳性的) kids aged 4 to 18 in Khayelitsha.Now UBA is housed in a church big enough for offices and the children.The staff includes counselors,a social worker,a nurse,a cook,and a handful of volunteers,ensuring that each child has access to proper care,a free healthy meal,and emotional support.Once a week,she makes sure the children receive age-appropriate lessons about AIDS.The social worker sees to it that the kids are enrolled(注册) in school and have safe living conditions—especially those without parents.

Johnson plans to soon relocate UBA to an even larger location with more medical staff and a field “so the kids can run around and just feel like kids”.She's also working with the South African Department of Health so that the new center can distribute drugs and give blood tests. “Many people think that HIV means death,but it doesn't,” Johnson says.“There's so much that can be done.In the five years since the center opened,no one of the 200 kids in the program has died.It's so emotional to see the strong,independent people they become.” One teenage girl who had received help at UBA even announced that she wanted to become a nurse. 1.What is the passage mainly about? A.A kind girl caring for children with HIV. B.A poor area stricken by poverty and disease. C.A nonprofit organization providing services for kids. D.Abandoned children infected with HIV. 答案 A

解析 主旨大意题。根据文章内容可知,Whitney Johnson从十几岁起至上大学期间就 页 7 第 积极参加志愿者活动。大学毕业后又回到非洲,筹款成立UBA,帮助染上HIV的孩子,并取得了很大成就。故选A项。其余选项均为文中局部信息。 2.After graduating from college,Whitney Johnson ________. A.volunteered at soup kitchens in New York B.went to study abroad for a year

C.started an English-language tutoring program D.began collecting money to found UBA 答案 D

解析 细节理解题。根据文章第二段最后一句“When she left,all she wanted to do was to go back and change what she had seen.”和第三段开头“After graduation,Johnson began a fund-raising effort that eventually collected enough money to found UBA...”可知,她大学毕业后筹款成立了UBA机构。故选D项。

3.Which of the following is TRUE according to the passage? A.Johnson was infected with HIV at birth. B.Johnson opened UBA during her junior year. C.Johnson majored in English at college. D.Johnson began to volunteer at an early age.

答案 D

解析 细节理解题。根据文章第一段“As a preteen in New York,Whitney Johnson

volunteered at soup kitchens and delivered clothes to the homeless.”可知Johnson从十几岁起就积极参加志愿者活动。故选D项。 4.What can we learn from the passage?

A.Kids in the UBA program are all without parents. B.The orphanage also provides school lessons for the kids. C.Johnson is happy about what she is doing. D.HIV can be cured with the help of UBA. 答案 C

解析 推理判断题。文章最后一段说明了Johnson和她在UBA取得的成就。从Johnson的话“It's so emotional to see the strong,independent people they become.”可知她对 页 8 第 自己做的事情很高兴。故选C项。

页 9 第

2014届高三英语大一轮复习单元知识练习 4 Unit 1 Women of achievement Word版含解析.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c087rz8g5f376vac3ljxx41z4g1sgjh01831_2.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top