第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2020高考英语新课标大二轮辅导专题一 语法填空专题强化训练1

来源:用户分享 时间:2025/10/30 12:13:58 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

[答案] being infected

9.[解析] 考查过去分词。TCM与compare之间是动宾关系,用过去分词短语compared with the western medicine high fees作状语,compared with...“与……相比”。故填Compared。

[答案] Compared

10.[解析] 考查名词。the后接名词,动词develop的名词是development。故填development。

[答案] development Ⅱ.短文改错

(2019·乌鲁木齐地区高三第一次质量检测)Early rising has many advantage. First, it helps us to keep health. We all need fresh air, and the air is freshest in the morning. Beside, we can improve our health by exercise regularly in the morning. Second, it can also benefits our study because in the morning we can learn more quickly. Third, it can make us to plan our work for the day. Only without a proper plan can we work well. Early rising can allow us enough time to get ready for your work. So we say that those who always gets up late should make an effort to get up early.

[答案]

Early rising has many advantage. First, it helps us to keep health. advantages

healthy

We all need fresh air, and the air is ∧ freshest in the morning. Beside,

the

Besides

we can improve our health by exercise regularly in the morning. Second,

exercising

it can also benefits our study because in the morning we can learn more

benefit

quickly. Third, it can make us \to plan our work for the day. Only without a proper plan can we work well. Early rising can allow us

with

enough time to get ready for your work. So we say that those who

our

always gets up late should make an effort to get up early.

get

Ⅲ.阅读理解

(2019·广西桂林第十八中学月考)One day when I was 12, my mother gave me an order: I was to walk to the public library, and borrow at least one book for the summer. This was one more weapon for her to defeat my strange problem—inability to read.

In the library, I found my way into the “Children's Room”. I sat down on the floor and pulled a few books off the shelf at random. The cover of a book caught my eye. It presented a picture of a beagle. I had recently had a beagle, the first and only animal companion I ever had as a child. He was my “secret sharer”, but one morning, he was gone, given away to someone who had the space and the money to care for him. I never forgot my beagle.

There on the book's cover was a beagle which looked identical(相同的) to my dog. I ran my fingers over the picture of the dog on the cover. My eyes ran across the title, Amos: the Beagle with a Plan. Unknowingly, I had read the title. Without opening the book, I borrowed it from the library for the summer.

Under the shade of a brush, I started to read about Amos. I read very, very slowly with difficulty. Though pages were turned slowly, I got the main idea of the story about a dog who, like mine, had been separated from his family and who finally found his way back home. That dog was my dog, and I was the little boy in the book. At the end of the story, my mind continued the final scene of reunion, on and on, until my own lost dog and I were, in my mind, running together.

My mother's call returned me to the real world. I suddenly realized something: I had read a book, and I had loved reading that book. Everyone knew I could not read. But I had read it. Books could be incredibly wonderful and I was going to read them.

I never told my mother about my “miraculous(奇迹)” experience

that summer, but she saw a slow but remarkable improvement in my classroom performance during the next year. And years later, she was proud that her son had read thousands of books, was awarded a PhD in literature, and authored his own books, articles, poetry and fiction. The power of the words has held.

语篇解读:本文是一篇记叙文,讲述了作者从一名阅读困难的孩子到最终成为一名成功的作家的故事,告诉我们书本的魅力。

1.The author's mother told him to borrow a book in order to . A.encourage him to do more walking B.let him spend a meaningful summer C.help cure him of his reading problem D.make him learn more about weapons

[解析] 细节理解题。根据文章第一段最后一句This was one more weapon for her to defeat my strange problem—inability to read.可知母亲让他借书看是为了治愈他的阅读问题。故选C。

[答案] C

2.The book caught the author's eye because . A.it reminded him of his own dog B.he found its title easy to understand C.it contained pretty pictures of animals D.he liked children's stories very much

[解析] 细节理解题。根据文章第二段The cover of a book caught my eye. It presented a picture of a beagle. I had recently had a beagle, the first and only animal companion I ever had as a child.可知此本书引起作者注意的原因。故选A。

[答案] A

3.Why could the author manage to read the book through? A.He was forced by his mother to read it.

B.He identified with(对某事有同感) the story in the book. C.The book told the story of his pet dog. D.The happy ending of the story attracted him.

[解析] 推理判断题。根据第四段That dog was my dog, and I was the little boy in the book. At the end of the story, my mind continued the final scene of reunion, on and on, until my own lost dog and I were, in my mind, running together.可知作者感同身受地把自己与书中的主人公联系在一起。故选B。

[答案] B

4.Which one could be the best title of the passage? A.My Passion for Reading B.Mum's Strict Order C.Reunion with My Beagle D.The Charm of a Book

[解析] 标题归纳题。本文讲述了自己从一个不愿意读书的孩子被逼着去图书馆借书,结果因为看到了一本书,促使他最终成为了一名作家,充分说明了书的魅力,故选D。

[答案] D Ⅳ.完形填空

(2019·甘肃静宁县第一中学高三第一次模拟)It was a cool October evening. Excitement and family members 1 the hall. I was only a 7-year-old girl, but I was the center of 2 . Finally, after

weeks of preparation, I would 3 all my hard work in a dance of performance. Everything would be 4 —so I thought. I waited backstage all 5 in my black tights with a golden belt. In a loud and clear voice, the master of ceremonies 6 that my

2020高考英语新课标大二轮辅导专题一 语法填空专题强化训练1.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c090yl0stnp2xn8u9whcj4n25q6nxtf004ft_2.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top