第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

高考英语 阅读理解基础练习精品题(8)

来源:用户分享 时间:2026/1/6 10:52:54 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

2014高考英语阅读理解基础练习精品题(8)及答案

When someone says, “Well, I guess I’ll have to go to face the music,” it does

not mean he is planning to go to a concert. It is something far less pleasant, like being called in by your boss to explain why you did this or that, and why you did not do this or that. Sour music, indeed, but it has to be faced.

The phrase “to face the music” is familiar to every American, young and old.

It is at least 100 years old.

The first information comes from the American writer James Fenimore Cooper. He

said—in 1851—that the expression was first used by actors while waiting in the wings to go on stage. After they got their cue(提示,暗示) to go on, they often said, “It’s time to go to face the music.” And that is exactly what they did—face the orchestra which was just below the stage.

An actor might be frightened or nervous as he moved on to the stage in front

of the audience that might be friendly or perhaps unfriendly, especially if he forgot his lines. But he had to go out. So, “to face the music” came to mean having to go through something, no matter how unpleasant the experience might be, because you knew you had no choice.

The other explanation comes from the army. Men had to face inspection by their

leader. The soldiers worried about how well they looked. Was their equipment clean—shiny enough to pass inspection? Still, the men had to go out, and face the music of the band, as well as the inspection. What else could they do? 64. According to the passage, the word “music” means_____ .

A. your boss’s criticism(批评) B. your leader’s inspection C. something unpleasant to be experienced D. sour pop music 65. The phrase “to face the music” was first used by______.

A. some American actors B. the American writer James Fenimore Cooper C. all the Americans D. the American orchestra

66. An actor might feel frightened or nervous when going on stage. One of the

reasons is that______.

A. his performance might not satisfy most of the audience B. he might not remember what he should say on stage C. he had to face the unfriendly audience D. most of the audience might be his friends

C3 [2013·福建卷] B

Your glasses may someday replace your smartphone, and some New Yorkers are ready for the switch. Some in the city can't wait to try them on and use the maps and GPS that the futuristic eyewear is likely to include.

“I'd use it if I were hanging out with friends at 3 am and going to the bar and wanted to see what was open,” said Walter Choo, 40, of Fort Greene.

The smartphone-like glasses will likely come out this year and cost between $250 and $600, the Times said, possibly including a variation of augmented(增强的) reality, a technology already available on smartphones and tablets (平板电脑) that overlays information onto the screen about one's surroundings. So, for example, if you were walking down a street, indicators would pop_up showing you the nearest coffee shop or directions could be plotted out and come into view right on the sidewalk in front of you.

“As far as a mainstream consumer product, this just isn't something anybody needs,” said Sam Biddle, who writes for Gizmodo.com. “We're accustomed to having one thing in our pocket to do all these things,” he added, “and the average consumer isn't gonna be able to afford another device (装置) that's hundreds and hundreds of dollars.”

9to5Google publisher Seth Weintraub, who has been reporting on the smartphone-like glasses since late last year, said he is confident that this type of wearable device will eventually be as common as smartphones.

“It's just like smartphones 10 years ago,” Weintraub said. “A few people started getting emails on their phones, and people thought that was crazy. Same kind of thing. We see people bending their heads to look at their smartphones, and it's unnatural,” he said. “There's gonna be improvements to that, and this a step there.”

60.One of the possible functions of the smartphone-like glasses is to ________. A.program the opening hours of a bar B.supply you with a picture of the future C.provide information about your surroundings D.update the maps and GPS in your smartphones

61.The underlined phrase “pop up” in the third paragraph probably means “________”.

A. develop rapidly B. get round quickly C. appear immediately D. go over automatically

62.According to Sam Biddle, the smartphone-like glasses are ________. A. necessary for teenagers B. attractive to New Yorkers C. available to people worldwide D. expensive for average consumers

63.We can learn from the last two paragraphs that the smartphone-like glasses ________.

A. may have a potential market B. are as common as smartphones C. are popular among young adults D. will be improved by a new technology

【要点综述】 本文是一篇新闻报道, 客观报道了google 公司即将推出一款智能眼镜以及人们对它的不同看法。

60.C 细节理解题。根据原文第三段“…a technology…that overlays information onto the screen about one's surroundings.” 可知选项C正确。

61.C 词义猜测题。句意为:如果你在街上行走, 指示器将即刻显示离你距离最近的咖啡馆……,所以答案应为C。 appear immediately即刻显示。

62.D 细节理解题。根据第四段最后一句可知,Sam Biddle 认为一般的消费者买不起另一种价格昂贵的装置。

63.A 推理判断题。文章最后两段把这种智能眼镜和十年前的智能手机作比较,认为现在的智能眼镜就像十年前的手机一样, 最终是会深受欢迎的,有巨大的市场潜力。

Cancer is among the top killer diseases in our society today and scientists have

found out that stress(紧张) helps to bring it on. We need to consider, therefore, what are the causes of stress in our life, and whether we can do anything about them. Are we under-employed, or overburdened(负担过重) with too many responsibilities? Do we have a right balance of work and leisure(闲散) in our lives? Are our relationships with family, friends or fellow workers all that they should be?

All these things can be a cause of stress, and it is best to face them directly,

and to bring our frustrations(失意) into the open. People who have a good row and then forget it are doing their health more good than those who bottle up their feelings.

If our self-examination has brought any causes of stress to light, let us consider

what we can do about them. It is possible to change jobs. We can make more leisure and fill it more happily, if we will accept a different living standard. We can improve our personal relationships by a different attitude. It is we who allow other people to make ourselves unhappy. Often the little things that disturb us are not worth an hour’s anger. The teaching in the Bible “Let not the sun go down upon your wrath(愤怒)” is good advice from the health point of view as well as religion. 67. Which of the following statements is true?

A. Freedom from responsibilities helps reduce stress. B. Stress is the direct cause of caner.

C. The causes of stress are worth serious study. D.Cancer is the number one killer is our society today.

高考英语 阅读理解基础练习精品题(8).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c0iwb92ks2q3h0qq02ukg7f1wl0k4bu0150n_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top