第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

人教高中英语必修5-Unit 2课时练习及解析

来源:用户分享 时间:2025/10/10 23:48:47 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

人教版高中英语 必修五 Unit 2 课时练习

Ⅰ.单项填空

1.Mr. Brown was suddenly taken ill and will be in hospital for a month.Who will _______?

A.take his place C.take place

B.take the place of him D.both A and B

解析:take one's place相当于take the place of sb.,都可表示“代替”,而take place意为“发生”,故选D。 答案:D

2.She ________ a piece of chocolate and gave it to me.

A.broke off C.broke in

B.broke up D.broke out

解析:break off“(使)断开”。句意为:她掰下一块巧克力给我。其他三项break up(崩溃;分离;解散),break in(打断),break out(爆发)均与句意不符。 答案:A

3.You see,she's losing her temper now.Let's ________ her ________.

A.leave;alone C.leave;off

B.leave;out D.leave;behind

解析:leave sb. alone表示“别惹、别管某人”。句意为:你瞧,她现在正发脾气呢。别去管她。leave sb./sth. out“不包括,不提及”;leave off停止;leave behind留下,遗留。 答案:A

4.(2012年全国卷,27)Mary is really good at taking notes in class.She can________almost

every word her teacher says. A.put out C.put away

B.put down D.put together

解析:考查短语辨析。句意:Mary真的善于在课堂上做笔记,她几乎能把老师说的每一个字都记下来。put out扑灭,消灭;put down写下,记下;put away收起来;put together放在一起,组合,装备。B项符合句意。 答案:B

5.—Does she say anything that ________ you especially?

—Not really. A.attacks C.appeals

B.attracts D.appoints

解析:attract“吸引”,符合题意。attack“攻击”;appeal表示“吸引”时,其后不能直接跟宾语,应用appeal to;appoint“指定;任命”。 答案:B

6.It is greatly to your ________ that you devote all your spare time to helping the old;your

love does you credit. A.credit C.name

B.convenience D.regret

解析:to one's credit值得赞扬。句意为:你牺牲所有业余时间帮助老人难能可贵;你的爱心,应该受表扬。to one's name属于自己所有,to one's regret令人遗憾的是。 答案:A

7.In dealing with public relations,we should make every effort to prevent the ________ in

personality. A.conflict C.contract

B.contrast D.concern

解析:conflict“冲突”符合题意。contrast“差别”;contract“合同”;concern“关心;担忧”。 答案:A

8.The last five years have seen a ________ improvement in the country's economy.

A.consistent C.considerate

B.convenient D.contrary

解析:consistent意为“始终如一的”。句意为:在过去的五年里,这个国家的经济状况一直在好转。considerate意为“体贴的”;convenient意为“便利的,方便的”;contrary意为“相反的”。 答案:A

9.________ is no possibility ________ Bob can win the first prize in the match.

A.There;that

B.It;that D.It;whether

C.There;whether

解析:there is no possibility为固定用法,意思是“……没有可能”;that引导的是同位语从句,用以解释possibility的内容。要注意的是whether通常不与有“不可能”之意的词连用。 答案:A

10.Tom was thrilled ________ captain of our school football team.

A.to choose

B.having been chosen D.to be chosen

C.to have been chosen

解析:固定短语be thrilled to do sth.意为“做某事(感到)兴奋、激动”,故排除B项;Tom与choose为动宾关系,因此A项亦不正确;不定式的动作先于谓语动词的动作,故应用不定式的完成式。 答案:C Ⅱ.完成句子

11.这个计划的好处在于简单易行。

The advantage of the plan ________ ________ its simplicity. 答案:consists in

12.我们应该摆脱传统观念的束缚。

We should ________ ________ ________ the traditional convention. 答案:break away from 13.没有必要买这么贵重的车。

________ ________ ________ ________ to buy so expensive a car. 答案:There is no n eed 14.汤姆拾金不昧是值得表扬的。

It's greatly ________ ________ ________ that Tom gave back the money he found. 答案:to his credit

15.当校长不在时,谁来代替他?

While the headmaster is away,who will ________ ________ ________ ________ him? 答案:take the place of Ⅲ.阅读理解

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。

A

There's no better place to be than beside the seaside in the summer.And even in Britain you can still find beaches away from the crowds with golden sand.

PTON BAY,ISLE OF WIGHT

This wide sandy beach is on the south west coast,between Freshwater and Brook and is part of the Tennyson Heritage Coast.There are striking views of the white cliffs further along the coast.A coastal path passes behind the beach,and you can enjoy scenic cliff top walks in either direction.

Acmodation:Sandpipers Hotel (01983 758500,.sandpipershotel.) with doubles from £10pp.

KINGSGATE BAY,KENT

Around the beach round a bend in the coastal road from

Ramsgate is white cliffs with Kingsgate Castle dominating the whole landscape.It is fairly isolated,with few facilities,but is perfect for summer bathing or for bracing winter walks.

Acmodation:Fayreness Hotel (01843868641,.fayreness.) with doubles with breakfast from £69.15pp.

RINGSTEAD BAY,DORSET

A picturesque 210ft crescent(弦月状的) of pebbles with clean water that's a perfect escape from some of the busier beaches around Weymouth.You reach it by passing through the village of Upton,then along a narrow country road.Next to the car park is a well stocked shop.The cliffs behind Ringstead Bay are an excellent place for fossil hunting.

Acmodation:Glenburn Hotel (01305 832318,.glenburnhotel.) with doubles from £79 including breakfast.

BRANSBE,DEVON

Lying on the East Devon Heritage Coast,Bransbe has good facilities with toilets and a car park close to the beach,as well as a small picnic area.A well stocked shop sells the most attractive dairy ice cream.Next to the shop is the Sea Shanty restaurant-open every day until 5 p.m. during the summer.

Acmodation:The Mason's Arms,Bransbe Village (01297 680300,.masonsarms.co.uk) with doubles from £65 pp with breakfast. 16.Which beach is the best wonderful place for summer bathing?

A.PTON BAY.

B.BRANSBE.

D.RINGSTEAD BAY.

C.KINGSGATE BAY.

解析:细节理解题。由对第二个beach的介绍...with few facilities,but is perfect for summer bathing...可知。 答案:C

17.In which of the following beaches will you enjoy ice cream?

A.PTON BAY.

B.BRANSBE.

D.RINGSTEAD BAY.

C.KINGSGATE BAY.

解析:细节理解题。由文章对第四个beach的介绍可知答案。 答案:B

18.If you want to know more information about Fayreness Hotel,you'd better refer to the

following web site ________. A..masonsarms.co.uk

人教高中英语必修5-Unit 2课时练习及解析.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c0rinx8xa2y8wrp7230mk0mq5e7eb5x017x9_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top