第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

人教高中英语必修5-Unit 2课时练习及解析

来源:用户分享 时间:2025/10/11 4:15:27 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

B..fayreness. C..glenburnhotel. D..sandpipershotel.

解析:细节理解题。由对第二个beach的介绍Fayrenes Hotel (01843 868641,.fayreness.)可知。 答案:B

19.What's the purpose of the passage?

A.To attract more tourists.

B.To describe some beautiful beaches.

C.To tell us the most beautiful places in UK are beaches. D.To tell us where to spend summer.

解析:推理判断题。根据对这些海滩的介绍,尤其是对于每处地点的居住介绍,应该是为这些海滩做广告,以吸引人们去观光旅游。 答案:A

B

It was graduation day at the university where I worked a beautiful day quite unlike the first graduation I attended as a young professor.On that cold day years ago,as we watched the students walking into the hall,one of my colleagues turned to me and said,“Graduation will be one of the happiest and one of the saddest times of your life.”At my inquiry,he answered,“Because the students you have gotten to know have to leave.”

As years went by,my previous confusion about my colleague's words no longer existed.When I e across naughty students,I have to rethink why I chose to be a teacher.It obviously isn't the money.Once a former puter science student of mine called me,asking me if I wanted to have a change.He was working at Nintendo Corporation.His salary was higher than my current one,though I have more education and have worked for over a decade.With my programming skills,he said he could get me hired.I thanked him,but declined his kind offer.

A few days before this current graduation,while working on final grades,I found a note a student had slipped in with her homework.She thanked me for being her teacher and said the things she had learned in my class-not about math,but about life-would be things she would remember long after the math skills had faded away.As I finished reading,I remembered why I had bee a teacher.

Now,on this sunny graduation day,as I again observed the sea of blue_hats_and_gowns,I did so with renewed dedication(奉献) and a deeper sense of satisfaction-I will always be grateful that I am a teacher.

20.Hearing his colleague's description of graduation for the first time,the author ________.

A.quite agreed with his colleague B.thought it very funny C.was very puzzled D.was very sad

解析:推理判断题。根据第一段尾句“At my inquiry,he answered,‘Because the students you have gotten to know have to leave.’”及第二段首句“As years went by,my previous confusion about my colleague's words no longer existed.”可推断出答案。 答案:C

21.The puter science student called up the author because he ________.

A.wanted to inform the author of his present job B.tried to persuade the author to work with him C.wanted the author to share his joy and satisfaction D.thought the author wasn't fit to be a teacher

解析:推理判断题。根据第二段中“asking me if I wanted to have a change”及“he said he could get me hired”可以得出答案。 答案:B

22.The underlined part “blue hats and gowns” refers to ________.

A.university colleagues B.life memories C.graduates' clothes D.decorations in the hall

解析:猜测词义题。根据最后一段划线句,我们不难理解“blue hats and gowns”指毕业生戴着的蓝帽子,穿着的长袍。 答案:C

23.The author wrote this passage to ________.

A.express his devotion to being a teacher B.pare two different graduation ceremonies C.talk about the meaning of graduation D.give advice on how to be a good teacher

解析:推理判断题。从文章最后一句“I did so with renewed dedication(奉献) and a deeper sense of satisfaction-I will always be grateful that I am a teacher.”可知。 答案: A

人教高中英语必修5-Unit 2课时练习及解析.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c0rinx8xa2y8wrp7230mk0mq5e7eb5x017x9_2.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top