单元加餐练(一) 完形阅读组合练
Ⅰ.完形填空
I entered my office on the afternoon of December 20th and began to work.As the volunteer coordinator (协调人), I was __1__ for filling 2,500 volunteer positions in the month of December alone.
__2__ the phone rang.The voice on the other end __3__ herself as Kimberly.She said she was __4__ to see if there were still any positions for her son Jake, who was expecting a(n) __5__ of coming to help.She explained what a __6__ it would be for Jake to have something to __7__ since he'd been diagnosed (诊断) with cancer.However, I __8__ having to tell him I could offer him very little __9__because there were no more positions. After the phone call, I was deep in thought.Then, Mark, in charge of the pony (矮种马) rides, came in.In a(n) __10__ voice, he said, “__11__ I have to lift one more kid on one more horse, I may die.Jessica, I __12__ need another one with a strong back, even if it's just for a couple of hours.”
A smile lit up my face, and I said, “I think I __13__ a guy.”And a phone call later, Jake was scheduled to __14__Mark each night through the end of the event. The next day, I made my way toward the pony rides.Jake __15__ with his back to me on the platform.Another volunteer waved at we, and Jake __16__. A moment later he __17__ me and smiled.
“Jessica!” he said __18__. “Thank you for getting me this __19__.Mark says I'm doing a good job, and also my mom is __20__ of me!”Then Jake hugged me.I felt very happy!
语篇解读:本文为记叙文。圣诞节前夕,作者为一个癌症患者安排了一次做志愿活动的机会,为此非常高兴。
1.A.anxious C.responsible
B.famous D.suitable
解析:选C 根据“As the volunteer coordinator”可知,作者负责协调工作。 2.A.Suddenly C.Finally
B.Fortunately D.Slowly
解析:选A 作者在工作的时候,突然电话铃响了。 3.A.considered C.made
B.viewed D.introduced
解析:选D 根据生活常识可知,首次给不认识的人打电话当然需要先做自我介绍。 4.A.coming C.running
B.calling D.leaving
解析:选B 根据“the phone rang”可知,Kimberly是在打电话。
5.A.ability C.chance
B.opinion D.problem
解析:选C 根据最后一段可知,Kimberly的儿子Jake渴望得到参加志愿活动的机会。 6.A.relief C.failure
B.surprise D.question
解析:选A Jake得了癌症,在家无事可做,如果他能获得一次参加志愿活动的机会,这将是一件令人欣慰的事。
7.A.say C.need
B.donate D.do
解析:选D Jake得了癌症,在家无事可做,他很想找件事做。 8.A.risked C.forgot
B.regretted D.stopped
解析:选B 根据“because there were no more positions”可知,作者不得不遗憾地说他为Jake找不到任何事做。
9.A.approval C.work
解析:选C 参见上题。 10.A.tired C.calm
B.happy D.sweet B.money D.doubt
解析:选A 根据“__11__ I have to lift one more kid on one more horse, I may die”可知,Mark很疲倦。
11.A.Because C.Though
B.As D.If
解析:选D 根据语境可知,该句意为:如果我再将一个小孩扶上马的话,我或许会累死。
12.A.never C.almost
B.really D.seldom
解析:选B Mark的工作太累人,他确实还需要一名志愿者帮忙。 13.A.require C.know
B.arrange D.order
解析:选C 得知Mark需要志愿者,作者想到了Jake,所以他说:“我想我知道一个人可以帮忙。”
14.A.help C.call
B.praise D.instruct
解析:选A 根据下文语境“Jake __15__ with his back to me on the platform”可知,Jake是帮Mark做事。
15.A.jumped C.slept
B.lied D.sat
解析:选D Jake背对着作者坐在平台上。 16.A.turned up C.turned off
B.turned around D.turned out
解析:选B 另一个志愿者向作者挥手时,Jake转过身来。 17.A.recognized C.met
B.admired D.accepted
解析:选A 过了一会儿,Jake认出了作者。 18.A.patiently C.excitedly
B.quietly D.coldly
解析:选C 根据Jake说话的内容可判断他非常激动。 19.A.gift C.friend
B.lesson D.job
解析:选D Jake感谢作者给了他这次工作的机会。 20.A.ashamed C.aware
B.proud D.fond
解析:选B 根据“Mark says I'm doing a good job”及“and also”可推断出Jake的妈妈为他感到骄傲。
Ⅱ.阅读理解
Raising children has traditionally been a mother's role.People think that kids have to be with mothers mostly, but the modern sociology says when a father is not involved in life, it leads to problems. Children abandoned or ignored by their fathers do not succeed as well as children in families where both parents are involved.
At the River House in Maryland, a church community is running a program called the Men's Retreat with the purpose of helping men become better fathers.Here fathers can get parental advice.The program is also open to children who don't have fathers in their lives.For them, the program is an opportunity to interact (互动) with male role models.
Businessman Pavel says though the Men's Retreat may take up some of his time to earn money, it has been a good opportunity to spend quality time with his son.He has realized that for boys, Father is the first teacher.And the gathering is also a great chance to think about how to improve the relationship with his wife.
Program organizer Victor Visotski notes that the son is going along his father's path and
learns from him.The father's role in a daughter's life is as important as that in his son's life.A father for a daughter is a hero and he is the first man she admires.It is important that the father creates a family atmosphere filled with love, because the daughter
observes the behavior of her father closely.Mr.Visotski says a father must take his duties as a parent as seriously as his career.Setting aside quality time to spend with his child is a good start.
语篇解读:本文为说明文。抚养孩子历来被认为是母亲的角色。但在生活中,父亲对孩子的影响也是非常重要的。马里兰州举行的“男人的静修”活动可以帮助男人更好地扮演父亲的角色。
1.We can learn from the modern sociology that ________. A.a father's role in children's life is important B.a father can teach children more than a mother C.raising children should be a father's responsibility D.children having no fathers are less likely to succeed
解析:选A 推理判断题。由第一段“...when a father is not involved in life, it leads to problems”可知,现代社会学指出,生活中缺少父亲这个角色会导致许多问题。由此可知,父亲在孩子成长过程中起着重要作用。
2.Which of the following is TRUE about the Men's Retreat? A.It is for kids who are abandoned. B.It aims to help men relax after work. C.Children are not allowed to attend it. D.It shows men how to act as fathers well.
解析:选D 细节理解题。由第二段“...with the purpose of helping men become better fathers”可知,“男人的静修”活动目的是帮助男人成为更好的父亲。
3.What does Pavel think of the Men's Retreat? A.It is a waste of time and money. B.It can help him find a new job at school. C.It is a good chance for family gathering. D.It helps him become a good father and husband.
解析:选D 推理判断题。由第三段可知,Pavel说尽管参加这个活动会占用一些赚钱的时间,但这是一个和儿子共度美好时光、思考如何改善夫妻关系的好机会。由此可知,他认为这个活动不但会使他成为一个好父亲,还会成为一个好丈夫。
4.According to Victor Visotski, ________. A.a father has little influence on his daughter B.a daughter usually looks down upon her father
相关推荐: