第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

高中英语人教版必修五Unit 5 first aid grammar课时作业(1)

来源:用户分享 时间:2025/10/29 18:21:39 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

Unit 5 first aid grammar课时作业

第一节(共11小题;每小题2分,满分22分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。

A

Finding out what kind and how much physical activity you need

How do I do it?

It’s your choice. Pick an activity that’s easy to fit into your life. Do at least 10 minutes of physical activity at a time. Choose aerobic activities that work for you. These make your heart beat faster and can make your heart, lungs, and blood vessels fitter. Also, do strengthening activities which make your muscles do more work than usual.

Why should I be physically active?

Physical activity can make you feel stronger and more alive. It is a fun way to be with your family or friends. It also helps you improve your health.

How many times a week should I l>e physically active?

It is up to you, but it is better to spread your activity throughout the week and to be active at least 3 days a week.

How do I build up more physical activity?

Do a little more each time. Once you feel comfortable, do it more often. Then you can trade activities at a moderate level for vigorous ones that take more effort. You can do moderate and vigorous activities in the same week. 1. What is the main purpose of this text? A. To give instruction in physics study. B. To give advice on being physically active. C. To urge people to abandon bad living habits. D. To encourage students to be devoted to sports.

2. Which of the following is NOT mentioned as the advantage of being physically active? A. Making you earn more. B. Making your body healthier.

C. Making you feel more energetic.

D. Making your muscles work more effectively. 【答案】1. B 2. A

【解析】本文提供了如何提高身体机能的建议,找出你需要什么种类和多少体能锻炼。 1. 主旨大意题。根据文章的标题Finding out what kind and how much physical activity you need找出你需要什么种类和多少体能锻炼。得知本文写作目的是提供健身的建议。故选B。

B

Herbal medicine (草药), which has been used for medicinal purposes, is the use of plants to treat diseases. Many herbalists use the entire plant, from the flowers, stems, leaves, and roots, in the form of everything from teas to pills. These plants contain natural, chemical things that can treat the body for a variety of diseases- such as allergies, asthma, rheumatoid arthritis, migraine, chronic fatigue, and cancer, among others.

Nowadays an increasing number of people prefer to adopt these plants to treat their diseases because, compared with chemical medicine, herbal medicine has its own advantages. Herbal medicine and remedies (治疗) are more effective than chemical medicine for certain diseases. The chemical medicine given by a chemist could have certain negative side effects. However, many of the herbal medicine and remedies do not have negative side effects. If any, they are softer than chemical medicine. Obesity is the cause of many of the health problems. Herbal medicine can help weight-loss more effectively and improve overall health.

However, the cure using herbal medicine and supplements (营养品) would take some time, and therefore people are supposed to possess enough patience. Worse still, herbal medicine contains a variety of ingredients (成分) and people have to be sure that their body agrees with the ingredients and that it is not allergic (过敏).

A point worth mentioning here is herbal remedies and medicine for certain illnesses may

have negative side effects. These side effects may not be shown at once, but would take months or even years. In the early stages, if the herbal medicine is not agreeing with you, it is wise to stop using it.

When used correctly and directed by doctors, herbs can help treat a variety of diseases. But keep in mind that the herbal medicine industry is not regulated, so herbal products are often misleading and may contain additives (添加剂) and that are not listed on the label (标签). Some herbs may cause allergic reactions or interact with other drugs, and some are poisonous if used improperly or at high doses (剂量). Taking herbs on your own increases your risk. 3. What is the main idea of Paragraph 1? A. The origin of herbal medicine. B. The history of herbal medicine.

C. The definition and function of herbal medicine.

D. The naturally harmless characteristics of herbal medicine. 4. How does the author explain the advantages of herbal medicine? A. By using examples. B. By making a comparison. C. By analyzing research statistics. D. By performing lots of experiments.

5. What is the author’s attitude towards herbal medicine? A. Negative. B. Disapproving. C. Unclear. D. Supportive.

6. Which of the following will the author agree with? A. Choose safe herbal medicine freely.

B. Take herbal medicine under the guidance of doctors. C. Use herbs together because the combination is more effective. D. Purchase herbal medicine from reliable manufacturers to ensure quality. 【答案】3. C 4. B 5. D 6. B

【解析】全球数百万人目前都在使用中草药健康疗法,很多人认为中草药疗法可以治疗各种疾病,例如过敏、哮喘、风湿性关节炎、偏头痛、慢性疲劳和癌症等等;但中草药行业没有监管,误用中草药或许并不安全。

3. 推理判断题。根据首段Herbal medicine (草药), which has been used for medicinal purposes, is the use of plants to treat diseases.得知主要讲述了中草药的定义和用途。故选C。

4. 推理判断题。根据第二段because, compared with chemical medicine, herbal medicine has its own advantages.得知作者通过对比来解释中草药的优点的。故选B。

5. 推理判断题。根据最后一段When used correctly and directed by doctors, herbs can help treat a variety of diseases.得知作者中草药的态度是支持的。A. Negative. 否定的; B.Disapproving. 不同意的;C. Unclear. 不明确的; D. Supportive. 支持的。故选D。

6. 推理判断题。根据最后一段When used correctly and directed by doctors, herbs can help treat a variety of diseases.得知中草药要在医生指导下服用。故选B。 【名师点睛】

....................................

【答案定位】根据最后一段When used correctly and directed by doctors, herbs can help treat a variety of diseases.得知作者中草药的态度是支持的。

【推理关系】题干What is the author’s attitude towards herbal medicine??文章内容When used correctly and directed by doctors, herbs can help treat a variety of diseases. 【答案】herbs can help treat a variety of diseases.. ?D选项Supportive.

C

What do butterflies have in common with the human spirit? Meet Maggie, a middle-aged

高中英语人教版必修五Unit 5 first aid grammar课时作业(1).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c154tj53ckv76vac3ljxx41z4g1sgcd0185f_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top