第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

[走向高考](天津 山东专用)高中英语一轮总复习 第二部分 学生作业手册 Module5 The - 图文

来源:用户分享 时间:2025/12/20 20:35:25 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

大千世界,奥妙无穷。飞机为什么向西飞行比向东慢?地球突然失去重力会怎样?你想过这些宇宙奥秘吗?

1.What information can we get from the first passage? A. It is the jet stream that affects how fast airplanes fly. B. Planes go slower when they are moving with the wind.

C. It takes more time to fly from NY to London than from London to NY. D. The jet stream always blows from the east to the west across the Atlantic. 答案:A 事实细节题。由第一段中的“The reason for the difference is an atmospheric phenomenon known as the jet (喷射) stream”可知选A。B项中go slower应为go faster;C项中It takes more time 应改为It takes less time; D项中from the east to the west应改为from the west to the east。

2.The underlined word “shoot” in the 2nd passage probably means “________”.

A. send for C. come out

B. move quickly D. grow quickly

答案:B 猜测词义题。切断地心引力就像撒开细绳一样,没有附着在地表的物体就会沿直线飞出去。室内的人以很快的速度迅速向上运动直到撞着天花板。根据句子的语境,shoot与fly off意义相近。move quickly“迅速运动”;send for“派人去叫,派人去请”;come out“出来,开放,出版”;grow quickly“迅速增加”,故选B。

3.It can be inferred that without gravity ________. A.buildings and other structures would float away B.trees and buildings would not so easily fly off C.something around your head would not float away D.everything outside buildings would fly off into space

答案:B 推理判断题。失去地心引力,外部的大部分东西就会飞入太空,而附着固定在地表的物体如树木、楼房等不会那么容易飞走。可由第二段倒数第一句、倒数第三句得出。

4.Where can we most probably read this text? A. In a research paper. B. In a short story. C. In a travel magazine. D. In a student's book.

答案:D 推理判断题。问题以疑问形式引出,解释举例浅显易懂,易于学生接受,符合学生教科书的特点。

B

The desire to make explorations is born with man. Wherever his imagination goes, man also has a strong wish to go. A large part of human history is connected with the exploration of the world in which we live. Again and again people have set out with surprising courage and patience to look into unknown regions and lands to see what had not yet been seen, to make the unknown. With kites, balloons and aircraft they left the ground to pass through the lower atmosphere. Now the outer space receives their attention.

Why should man take the trouble of conquering space? It is hard to list the specific practical benefits that will result in. But one knows, from past experience in other areas, that man will surely see and discover new things in space that will increase our scientific knowledge, and this new knowledge will find its way into valuable practical uses. What we learn about man himself, from his

experience in space, and from the effects of space and the space flight environment on him, will be extremely valuable. The new techniques developed to carry out the exploration of space, and to keep man alive in space, will certainly find practical uses in everyday life in some way. The areas that will benefit are manifold.

They include communication, generation of power, transportation and travel, food production, materials, fuels and many others. But to say definitely just what the practical_results will be is almost impossible.

5.The main idea of the first paragraph is that ________. A.man often goes wherever his dreams go B.man desires to explore what is unknown

C.man is no longer interested in the study of the land and sea now D.man's history is his exploration of the world

答案:B 主旨归纳题。由第一段首句和第三句可知此段在说“人类渴望探索未知的世界”。选项A和D是片面的,而选项C在此段没有被提及。故正确答案为B。

6.The underlined word “manifold” in the second paragraph probably means “________”.

A.vast C.various

B.valuable D.practical

答案:C 词义猜测题。画线词下句中的they是指the areas that will benefit,所以可猜测manifold意为various。

7.The author seems to be in favor of ________. A.the exploration of space B.his experience in space

C.doubting the necessity of the space exploration D.exploring more in space than in sea

答案:A 推断题。从全文来看,作者提出“A large part of human history is connected with the exploration of the world in which we live”和空间探索对人类生产生活和知识方面有莫大益处,由此推知作者是支持空间探索的。故正确答案为A。

8.In the last sentence of Paragraph 2, the underlined phrase “practical results” refers to the results ________.

A.that are obtained from experience B.that can be learned as knowledge C.that can be made use of

D.helping us make further exploration

答案:C 推断题。由前句可知“空间探索在通信、发电、交通旅行、食物生产、原料、燃料等人们日常生活的各个领域会带来益处,这是实用的、可利用的”。故正确答案为C。

[走向高考](天津 山东专用)高中英语一轮总复习 第二部分 学生作业手册 Module5 The - 图文.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c1npp00btaa05ej21u0rq9kfa2517te00kaf_2.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top