第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

【中考】安徽省2017年中考英语真题试题(含解析)

来源:用户分享 时间:2025/12/18 18:56:22 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

74. In which part of a magazine can read the text? A. Nature. 【答案】 71.A 72.B 73.C 74.B 【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了英国人的饮茶历史及茶的产地及种植。 71.A

细节理解题。根据短文第一段No coffee or milk but large glasses of beer stood on the

B. Culture.

C. Environment. D. Technology.

breakfast table!可知很久以前,在英国人们早餐桌上只有大杯的啤酒。故选A 。

考点:文化历史类短文阅读。

B

Still remember the following poems? Memories return every time I read or hear them.

① ② ③ Hush now, my little one. My mama feeds me, Hush now, my sunshine. And washes my fur. I can set the table. I can sweep the floor. Hush now, piece of my The first thing I see every I can wash my clothes heart. morning is her. And count to Go to sleep, my little one. The last thing I kiss every forty-four. Go to sleep, my love. night is her face. I can wash dishes. Go to sleep, piece of my My mama is the very best one, And clean my bedroom. heart. Sleep, my little one, While I sing to you. Sleep, my little one, Who is already asleep. And sings like a bird, And knows how I feel. When I don’t say a word, My mama is warm. There is so much I can do. Now ask you. Notes: 1. hush v. 安静 2. fur n. 皮毛 3. sweep v. 打扫 75. The first poem is sung to _____. A. babies B. mothers C. relatives D. friends

76. In the second poem, the last thing “I” will kiss at night is _____. A. the fur

B. mum’s face

C. a bird

D. mum’s bed

77. What do you think of “I” in the third poem? A. Helpful.

B. Lucky.

C. Crazy.

D. Shy.

78. What are the three poems mainly about? A. Food and health. C. Family and love. 【答案】 75.A 76.B 77.A 78.C 【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了三首诗歌:第一首诗歌是妈妈的摇篮歌,第二首描述的是孩子对妈妈的依恋及爱,第三首描述孩子长大了能帮助做家务了。

B. Hobbies and sports. D. Animals and humans.

78.C归纳理解题。根据第一首诗歌是妈妈摇篮歌,第二首描述的是孩子对妈妈的依恋,第三首描述孩子长大了能帮助做家务了,可知这三首诗歌主要是关于家庭和爱的,故选C。 考点:诗歌类短文阅读。

C

Dear Sunday Globe,

I am writing to tell you about your article Smartphones Make Life Easier in last Sunday’s newspaper. You did an excellent job explaining the good points of smartphones, but you didn’t talk about their bad points at all. So, I hope you’ll let me give your readers some advice on smartphone etiquette (礼仪).

The first point I’d like to address is loudness. When you talk on your smartphone in public, please don’t shout. In fact, the microphones in smartphones are very sensitive (灵敏的). So, you can be heard even if you speak quietly.

Another point is about personal space. I don’t think it is polite to make calls in small spaces full of people. This makes others uncomfortable and forces them to listen to your personal business. What’s worse, it stops many face-to-face conversations from ever beginning.

Lastly, doing two things at the same time is dangerous. For example, making calls while driving is a bad habit. Pay attention to the road! Similarly, when staying with your friends, turn off your smartphone and enjoy their company.

Yours truly, Amber Jala

79. Amber Jala wrote the letter to ________ . A. find a good job

B. provide advice

D. buy a smartphone

C. make her life easier

80. What does the underlined word “address” in Paragraph 2 probably mean? A. 致函

B. 称呼

C. 陈述

D. 选址

81. According to Paragraph 3, what makes people around you uncomfortable? A. Discussing face-to-face.

B. Speaking quietly on your phone.

C. Minding your own business. D. Calling in small spaces full of people.

82. What can we learn from the last paragraph? A. It is dangerous to drive on the road. B. It is easy to start a company with others. C. It is bad to turn off our phones while driving. D. It is important to use our smartphones properly. 【答案】 79.B 80.C 81.D 82.D 【解析】

81.D细节理解题。根据第三段I don’t think it is polite to make calls in small spaces full of people.及 This makes others uncomfortable and forces them to listen to your personal business.可知this指代上文中to make calls in small spaces full of people这件事,故选D。

82.D归纳理解题。根据最后一段主要介绍了边开车边打电话时危险的,和朋友在一起要关闭手机享受陪伴,对比选项可知作者想告诉我们合适的使用手机时重要的,故选D。

考点:书信类短文阅读。

D

Kaitlin Riffel’s dream to end poverty(贫困) started when she was visiting her father, who worked for the homeless.

“I never realized there were people in the world who didn’t have a home or food before,” said Kaitlin, who is now sixteen. “I knew there was something I had to do about that.”

At age eight, she started raising money to build a playground. \took me two years,\Kaitlin said. \

In 2014, When Kaitlin was thirteen, she visited Central America, and saw people going hungry and families living in houses made of cardboard. That year, we set Kids on a Mission, which has helped hundreds of people there.

“The rooms were smaller than my bedroom, but there would be eight people living in each one,\Kaitlin said. “We also got to see the dirty rivers that those people were drinking out of.”

Providing clean drinking water, food and clothes for people living in poverty is now an important task for Kids on a Mission. “This young lady is changing the hearts of people, and also changing the world,\83. The job of Kaitlin's father was to__________

A. sell foods B. build playgrounds C. visit schools D. help homeless people 84. When did Kaitlin set Kids on a Mission? A. In 2009.

B. In 2011.

C. In 2014. D. In 2017.

85. What was people's life like in Central America according to Kaitlin? A. They lived in strong houses. C. Their bedrooms were very big.

B. Their drinking water was dirty. D. They had enough food and clothes.

86. What can we infer from the headmaster's words?

A. Kaitlin is always ready to give and help. B. Kaitlin has many chances to travel around. C. Kaitlin often changes schools for her study. D. Kaitlin has a serious problem with her heart.

87. What might be the best title for the text?

A. School life in America B. Gift from a headmaster C. Father’s duty in the family 【答案】 83.D 84.C

D. Girl's dream to end poverty

【中考】安徽省2017年中考英语真题试题(含解析).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c1pb3s87doe06i7k4fff923x6i11g5t00rqx_4.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top