第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

(江苏专用)2020高考英语二轮复习 专题限时检测(二十四)阅读理解D篇专练(二)

来源:用户分享 时间:2025/11/10 20:37:59 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

专题限时检测(二十四) 阅读理解D篇专练(二)

(共2篇,限时20分钟) A

(2020·南通一模)Tens of thousands of young people in Britain who are struggling with their mental health are seeking help online for problems such as anxiety, self-harm and depression.

Soaring numbers of under 18s are turning to apps, online counseling and “mood diaries” to help them manage and recover from conditions that have left them feeling low, isolated and, in some cases, suicidal.

A generation of young people are attracted by being able to receive fast,personal care and advice using their phone rather than having to wait up to 18 months to be treated by an NHS mental health professional.

The shift comes as ministers prepare themselves for publication on Thursday of the first new figures for 13 years showing how common mental health problems are in the young mainly as a result of the emergence of social media and its use in fuelling feelings of inadequacy.

The number of under 18s using Kooth, a free online counseling (咨询的) service, has shot up from 20,000 in 2020 to 65,000 last year, and is forecast to rise further to 100,000 this year.

One hundred NHS clinical commissioning groups across England, more than half the total, have now commissioned the service.It helps young people suffering from anxiety, low mood, poor self-worth or confidence, self-harm and loneliness.

“Young people like the fact they can talk to a counsellor either instantly, or within 10 minutes, for up to an hour in the evenings.They love that immediacy”,said Aaron Sefi, the research and evaluation director at

XenZone, the company behind Kooth.

“They also love the anonymity involved, because they can sign up without giving their personal details.Plus, they're in control, because they are choosing to contact us rather than being told to do so.”

In addition, 123,138 people in the UK downloaded Calm Harm, an NHS-approved app that helps people self-harm less often or not at all, between April 2020 and this month.

“Users tell us that Calm Harm helps with suicidal thoughts and intent,” said Dr.Nihara Krause, the consultant clinical psychologist who developed the app.“Currently 92% of our users, who are mainly female and often aged 15-21, say the urge reduced.”

Calm Harm is among 18 apps that NHS England has endorsed (支持) to help cope with mental ill-health.They also include BlueIce, which helps young people manage their emotions using a mood diary and automatic routing (自动转接) to emergency help numbers if their urges to self-harm continue.

Experts welcomed the trend but warned that online help must complement, not replace, face-to-face appointments with therapists, psychologists and psychiatrists.

“Most young people spend much of their time online, and it can feel easier for them to communicate through messaging and online services than face-to-face,”said Tom Madders, campaigns director at Young Minds, which helps people under 26.

“Evidence-based mental health apps and online support services can be really beneficial in helping young people to look after their own mental health, develop strategies for coping with difficult emotions, and get accessible information and advice when they need it.”

Claire Murdoch, NHS England's national mental health director, said:“Technology is constantly evolving and young people are usually at the

forefront, so it's no surprise increasing numbers are turning to services like these which can certainly play a part, particularly when backed up by face-to-face support.”

The NHS's forthcoming long-term plan, due next month, will“harness (利用) all of the benefits these advancements can bring”, she added.

Meanwhile, 37% of the young people referred to NHS child and adolescent mental health services (Camhs) in England last year were refused help, the children's commissioner has revealed.

In an analysis of Camhs care published on Thursday, the children's commissioner for England, Anne Longfield, says that despite promises by politicians and NHS bosses to improve access, “a vast gap remains between what is provided and what children need”.

While she found improvements in several areas of care, including care for eating disorders, new mothers and under 18s in the criminal justice system, overall “the current rate of progress is still not good enough for the majority of children who require help but are not receiving it”.

语篇解读:本文主要介绍了几款青少年自主摆脱诸如焦虑、自残和抑郁等问题的在线软件。 1.Online help can be characterized as ________. A.instant, confidential and controllable B.attractive, convenient and symbolic C.effective, accessible and controversial D.considerate, authentic and impractical

解析:选A 细节理解题。根据信息词Online help可以定位到第三段“fast,personal”与A选项中的“instant,confidential”对应。第八段的“in control”对应controllable。

2.Teenagers suffer from mental problems mainly because ________.

A.they lack professional guidance B.they tend to be more self-centred

C.social media make them feel less confident D.social media keep them distant from each other

解析:选C 细节理解题。 由第四段“showing how common mental health problems are in the young mainly as a result of the emergence of social media and its use in fuelling feelings of inadequacy”可知,青少年的精神痛苦主要来源于社交网络使他们感到不自信。inadequacy意为“不足,缺点”。

3.Calm Harm helps teenagers to ________. A.keep a journal of their moods B.manage their feelings of stress C.reduce the urge to harm themselves

D.improve their self-identity and confidence

解析:选C 推理判断题。根据第十段、第十一段的内容,特别是“Users tell us that Calm Harm helps with suicidal thoughts and intent”“automatic routing (自动转接) to emergency help numbers if their urges to self-harm continue.”这两句,可知Calm Harm能够帮助青少年降低伤害自己的欲望。

4.Experts believe that online help can ________.

A.strengthen bonds between teenagers with mental illnesses B.play a role in pushing forward the cutting-edge advance C.replace face-to-face appointments with professionals D.serve as a complement to face-to-face appointments

解析:选D 细节理解题。根据第十二段“online help must complement, not replace, face-to-face appointments with therapists, psychologists and psychiatrists” 可知,在线帮助可以作为面对面的咨询的补充。

5.According to Anne Longfield, NHS child and adolescent mental health services ________.

A.have lived up to their expectations and promises

(江苏专用)2020高考英语二轮复习 专题限时检测(二十四)阅读理解D篇专练(二).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c1pzox2ub4o862m61dk4v721et5ixox005oa_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top