第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

全新版大学英语综合教程3(第二版)课后练习答案解析

来源:用户分享 时间:2025/8/29 15:33:07 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

页眉内容

Translation

1. 当时我俩并未意识到这一点,但那就是我们之间开始拉开距离的日子,是开始在家庭内部重新界定劳动者的意义的日子。

2. 他没有想到的是,他的大儿子打破了蓝领规则的第一条:赚尽可能多的钱,过尽可能好的生活。

3. 爸爸就像家人期望的那样,学了一门手艺,过上了一钟预先设计的单调生活。 4. 与此同时,他继续他的蓝领生活,一块一块地砌砖。 Language practice

1. 1) h 2) c 3) e 4)f 5) b 6) d 7) a 8) g

2. 1) institutions 2) campus 3) myth 4) advertise 5) criticized

6) took on 7) putting…through 8) settled into 9) come down to

10) lucrative 11) loaded 12) scratch

Unit 8

cloning

Text A

Content questions

1. at his mother’s funeral, the writer swore that one day he’d do something

about conditions like hers 2. one night,the writer went out for dreinks with another gentleman whose father

had died of ALS. They talked about their parents then and wanted to do something as a legacy for them. The stem cell research company Stemagen thus came into existence

3. they are concerned about the reproductive possibilities of cloning when

Dolly was born

4. human reproductive cloning is ethically wrong because the majority of

reproductive clones in other species are actually abnormal,with very high miscarriage rates, very high stillbirth rates, fetal anomalies, death soon after birth,etc.

5. the writer shows a positive attitude towards therapeutic cloning. He holds

that therapeutic cloning does not involve any type of rist to human life and actually provides tremendous potential for the relief of suffering in human beings who are undergoing some awful things.

页眉内容

6. the writer honestly thinks that someone will attempt human reproductive

cloning and there is no way to stop it

7. because by doing so, they could make cloning very real so that people around

the world know that cloning is coming along

8. their purpose in creating disease-specific stem cell lines is to study the

causes of specific diseases,and then research a variety of treatments for these diseases. If the stem cell lines are created for any given individual and are later transplated back into the individual, they will not be rejected by the individual.

9. the writer holds that in reality it is transcendent because when you look

through the microscope, you see what you may have looked like a long ago, at least in part 10. it brought teras to his eyes because the research was done for his mother,and

he realized that if she had only been able to live a few years longer, maybe they could have used this technology to help her 11. in the process of analysis, the embroys were destroyed by necessity. In other

words, to get the genetic material from inside the cells to analyze it, they had to destroy the cell\\

12. because the writer thinks that logically, an embryo is not life, although

it is a potential life. The vast majority of embroys never become life—they just generate , don't implant and die

Language sense enhancement

1) in some ways 2)make the most of 3)individual 4)replicated 5)roadmap 6)in place 7) resulst from 8)dissuade 9)Quite honestly 10)legislate

UNIT 8 Vocabulary

1.1) complications 2)tremendous 3)brillian 4)analysis

\\

5)transplant , transplant 6)In a sense 7)consented 8)In some ways 9)eyesight

10)in reality 11)implanted 12) procedures

2. 1)focus 2)come forward 3)result from 4)go through

5)carry out 6)work on 7)feed on 8)settled over

3. 1)resulted from a childhood illness

2)was condemmed by the trade unions as endangering jobs 3)in place,even those with presistent, long-term mental illness can usually learn to manage their symptoms and live productive lives

页眉内容

4)but apparently showed disapproval of his behaviour

5)you should make the most of any advice which you can get from the interviewer

4. 1)misconceptions, potential, make the most of ,

2)donated, cntentious issue, and opponents 3)a fraud , in some ways, condemn him

II Collocation

1)permission to adopt her

2)a willingness to restart peace talks 3)failure to find meaning in life 4)his determination to realize his ideals 5)attempt to blow up the bridge

6)an opportunity to pursue a college degree

III. Usage

1) 2) 3) 4) 5) 6)

do you consider it any good continuing your investigations? It is reported that two people were killed in the explosion I owe it to you that I have been able to get back to my studies It is no good bothering about such a trifle

It wont do you any good to hide your sickness for fear of treatment We all think it a pity to give up the experiment half way

Comprehensive exercises I.Cloze

1.text-related

1) issue 2)contenious 3)clones 4)potential 5)condemn 6)misconceptions 7)opponents 8)results from 9)come forward 10)donated

2.theme-related

1) prospect 2)intention 3)despite 4)developing 5)publish 6)condemned 7)among 8)standpoint 9)standard 10)rejection

II. Translation

1.1)

Medical experts debated whether the cloning of human beings should be permitted and what its potential effects on society might be

2)eighty-five percent of the people in the local area in full-time employment ;only 3% describe themselves as unemployed

3). The departments concerned in China will speed up legislation to protect rights of migrant workers

4). In recent years, some psychologists have tried to explain intelligence from a biological standpoint

5). The global finanical crisis has had a huge impact on that country’s export industry. In no more than six months,many factories have closed down by necessity.

页眉内容

2. Dolly the sheep resulted from a cloning experiment by a group of Scottish scientists in 1997. A fierce debate on human cloning has ever since been going on. This contentious issue has focused on ethical and social implications of the technology:what the technology might do to the very meaning of human reproduction,child rearing, individuality, etc.

The majority of scientists are adamantly opposed to reproductive cloning and support therapeutic cloning for treating diseases. The reason is that therapeutic cloning does not involve any type of relief of suffering in human beings. Scientists believe that with politics and monitoring in place to ensure that therapeutic cloning is used safely, we can all benefit from this procedure.

Text B

Comprehension check:

1. d 2, c 3,b 4, d 5, b 6, c

Translation :

1.时至今日,眼看着新一轮要求对克隆人全面禁止而非简单规范的呼声即将再起,我倒想说: “慢一点来。”

2就像禁止人工流产和婚外性行为一样,禁止克隆人肯定难以实施。 3.由于是人工生育而被认为缺乏道德,这样的苦境不是会糟糕得多吗? 4.因此,如果要禁止克隆人,其理由应比任何已经提出的更为有力才行。

Language practice

1. 1)c 2)h 3)g 4)e 5)a 6)b 7)d 8)f

2. 1)artificial 2)labeled 3)objections 4)appealed to 5)reinforce 6)by virtue of 7)come to terms with 8)in essence 9)prohibited 10)origin 11)debate 12)arise

全新版大学英语综合教程3(第二版)课后练习答案解析.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c3a76p232fe7b8vd538ce5nrap1rg1l00xi8_4.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top