探索尚未知道的东西
Modules 4~6
维A 单项填空
1.All of them try to use the power of the workstation________information in a more effective way. A.presenting
B.presented D.to present
C.being presented
答案 D [考查句子结构。句意:他们都努力使用工作站的力量以便用一种更有效的方式提供情报。to present information in a more effective way是不定式短语作目的状语。] 2.They can________behavior from their daughter but not anyone else. A.get along with
B.come up with D.put up with
C.make contact with
答案 D [考查动词短语。句意:他们可以忍受女儿的行为,但不能忍受别人的行为。] 3.We were dancing to ________music when all of________sudden the power went off.
(2013·晋中模拟)
A.the;a C./;/
B.the;/ D./;a
答案 A [dance to the music“伴着音乐跳舞”;all of a sudden“突然间”。句意:我们正在伴着音乐跳舞,这时突然停电了。]
4.He________his childhood memories for the material of most of his stories.
(2013·海口一模)
A.turns on C.draws on
B.works on D.tries on
答案 C [句意:他从童年的记忆中获取大多数小说的写作素材。draw on意为“利用或依靠(财力、智慧等),从……中获得”,是固定搭配。turn on“打开”;work on“从事”;try on“试穿”,故选C项。]
5.—A boy named Tom________you all day,and each time he says he has something urgent to tell you.
—Oh,I'll call him back soon.
探索尚未知道的东西
A.phones
B.had phoned D.phoned
C.has been phoning
答案 C [考查时态。现在完成进行时表示一直到说话时为止的一段时间内一再重复的动作。句意:“一个名叫汤姆的男孩一整天一直给你打电话,每次都说有急事要告诉你。”“哦,我马上给他回电话。”]
6.Having lived in the town for many years,Mr.Smith no longer felt________among the local people. A.out of control C.out of place
B.out of touch
D.out of use
答案 C [考查介词短语。句意:Mr.Smith在这座城市住了好多年,因此在当地人中他不再觉得被排斥在外了。四个介词短语的主要含义:A项意为“失去控制”;B项意为“没有联系”;C项意为“不在适当的位置;不恰当,格格不入”;D项意为“不再被使用”。从语意的连贯判断选C项。]
7.Sometimes the police are not absolutely sure that someone has committed a crime,but________him of having done it. A.charge C.inspect
B.suspect D.doubt
答案 B [考查动词辨析。suspect sb of doing sth“怀疑某人干过某事”。charge应该和with搭配;inspect“检查,视察”;doubt“怀疑”。]
8.The results are________follows;First was Sweden,then Germany,then Ireland. A.what
B.which
C.as
D.there
答案 C [由句意可知,此处应指结果如下,as follows为固定搭配,表此意,故选C项。there follows指“随后是……”。]
9.—I regret having said those words to my daughter.
—If I________you,I would apologize to her and have a heart-to-heart talk with her. A.am
B.were
C.should be
D.had been
答案 B [句意:“我后悔和我女儿说了那些话。如果我是你,我就会向她道歉,然后和她敞开心扉进行交流。”这是与现在情况相反的虚拟语气,故从句用一般过去时。因此B项正确。]
探索尚未知道的东西
10.The hat the actor's wearing________sharply with her dress. A.in contrast C.contrasted
B.is in contrast D.by contrast
答案 C [根据句意,此处所缺应作谓语,故选C项,contrast作不及物动词和with构成短语,B项应跟介词to。 ] 维B1 阅读理解
选材网站:http://www.yuloo.com/news 高考曾用材料:2011上海卷A篇 选材相似度:★★★★ 设题相似度:★★★
Food Standards Agency(FSA) research found that most British people think that cloning animals is interfering_with nature,and that the only winners
would be organizations like bio-tech companies and food retailers,with no benefit to consumers.The public are worried about the animal welfare horrors that cloning involves,and concerned about the safety of food from cloned animals.Yet FSA boss Tim Smith says he has“no concerns”.Who is right?
Cloning and GM crops takes farming in a direction which the public rightly distrust.The only major international scientific assessment of the future of agriculture,in the face of climate change and increased population,supports the public.
Some 400 international scientists concluded that in future we must farm in ways which increase diversity of cropping to improve food security.and rely less on artificial fertilizers (made from fossil fuels).as oil becomes scarcer and more expensive.The development of cloned animals dramatically narrows the genetic base on which our food production relies,just when we need to widen it.Cloned dairy and beef cattle are designed for maximum meat and milk output,but that requires massive inputs of grain and soya.Cattle should eat grass we can't eat,not grain we can.Soya increasingly comes from cleared rainforests.
This is the wrong direction not just for farming,but for the planet.For human
探索尚未知道的东西
health,no evidence of danger is not the same as safe.There's been no long term safety testing of meat or milk from cloned cattle—if business interests get their way,there never will be.It is a scandal that we're even considering cloning animals,given that we already know that terrible suffering it imposes on surrogate mothers and the many cloned offspring where things go wrong.On this,the public are right. Notes:
①assessment n.估计 ②scandal n.丑行 ③surrogate n.代理
1.Why do people refuse the meat from cloned animals? A.They think they get no benefit from it.
B.They think bio-tech companies and food retailers get more interest from it. C.They don't think it is fit to eat the meat. D.They worry about the farming.
2.What does the underlined phrase in the first paragraph mean? A.Agree with. C.Reflect on.
B.Go against.
D.Depend on.
3.Many scientists disagree with food from cloned animals on the point that________. A.the meat is not safe to eat
B.cloning animals costs a lot of time and money
C.cloning animals goes in the opposite direction of the genetic base D.cloned animals cannot provide enough food 4.With more cattle there will be________. A.less land for rainforests B.less land for grass C.more land for soya D.more land for rainforests 5.It has not been proved________.
A.organizations like bio-tech companies and food retailers will get interest from the cloned animals
B.we can get lots of food from cloned animals
探索尚未知道的东西
C.cloning animals makes terrible suffering on surrogate mothers D.food from cloned animals is safe
【语篇解读】 有研究表明,英国民众对克隆动物的肉食安全产生怀疑。科学家也提出,人们想从克隆动物中获得更多的奶与肉,于是加大了饲料的喂养,这样越来越多的雨林就会被铲除用以种植草,这严重违背了基因食品的初衷,何况现在还没有确切的证据表明克隆动物的肉食安全。克隆动物带来了一系列的问题。
1.C [细节理解题。联系“concerned about the safety of food from cloned animals”可知,公众担心食品的安全。]
2.B [词义理解题。联系cloning animals可知,人们觉得克隆动物违背自然。]
3.C [细节理解题。从“The development of cloned animals dramatically narrows the genetic base on which our food production relies.just,when we need to widen it.”可知,克隆动物食品违背了基因食品的初衷。]
4.A [推理判断题。从“Cloned dairy and beef cattle are designed for maximum meat and milk output,but that requires massive inputs of grain and soya.Cattle should eat grass we can't eat,not grain we can.Soya increasingly comes from cleared rainforests.”可以知道,为了给越来越多的克隆动物创造饲料,我们必须砍伐更多的森林。]
5.D [细节理解题。从“There's been no long term safety testing of meat or milk from cloned cattle”可知,还没有最终测定克隆动物食品是安全的。] 维B2 阅读理解
(2012·天津,B)Barditch High School decided to have an All-School Reunion.Over 450 people came to the event.There were tours of the old school building and a picnic at Confederate Park. Several former teachers were on hand to tell stories about the old days.Ms.Mabel Yates, the English teacher for over fifty years, was wheeled to the Park.
Some eyes rolled and there were a few low groans(嘟囔声)when Ms. Yates was about to speak.Many started looking at their watches and coming up with excuses to be anywhere instead of preparing to listen to a lecture from an old woman who had few kind words for her students and made them work harder than all the other teachers combined.
相关推荐: