福建大田县2017高考英语阅读理解一轮选练
(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。
A black hole is a place in space where gravity pulls so much that even light cannot get out. The gravity is so strong because matter has been squeezed into a tiny space. This can happen when a star is dying.
Because no light can get out, people can't see black holes. Space telescopes with special tools can help find black holes. The special tools can see how stars that are very close to black holes act differently from other ones.
Black holes can be big or small. Scientists think the smallest black holes are as small as just one atom. These black holes are very tiny but have the mass of a large mountain. Mass is the amount of matter, or “staff”, in an object.
Another kind of black hole is called “stellar”(星球黑洞). Its mass can be up to 20 times more than the mass of the sun. There may be many stellar mass black holes in Earth's galaxy. Earth's galaxy is called the Milky Way.
The largest black holes are called “supermassive”(超大质量黑洞). These black holes have masses that are more than one million suns together. Scientists have found proof that every large galaxy contains a supermassive black hole at its center. The supermassive black hole at the center of the Milky Way galaxy has a mass equal to about four million suns and would fit inside a very large ball that could hold a few million Earths.
Scientists think the smallest black holes formed when the universe began. Stellar black holes are made when the center of a very big star falls in upon itself, or falls apart. When this happens, it exploded part of the star into space. Scientists think supermassive black holes were made at the same time as the galaxy they are in.
A black hole can not be seen because strong gravity pulls all of the light into the middle of the black hole. But scientists can see how the strong gravity affects the stars and gas around the black hole. Scientists can study stars to find out if they are flying around, or orbiting a black hole. When a black hole and a star are close together, high-energy light is made. This kind of light cannot be seen with human eyes. Scientists use satellites and telescopes in space to see the high-energy light.
【语篇解读】 本文主要讲述太空黑洞的形成原因和科学家们如何了解黑洞现象的。
1.The gravity of a black hole may become so strong that light cannot get out when________.
A.the star is going to die B.special tools are used on it C.other stars come close to it D.it is seen from the space telescopes
答案 A [推理判断题,根据文章的第一段,特别是关键句This
can happen when a star is dying可知黑洞是因为星星的陨落造成的。故选A。] 2.According to the passage,which of the following is NOT true? eyes.
universe.
答案 C [推理判断题,根据文章的最后一段When a black hole D.Some small black holes came into being as early as the A.A black hole can be very tiny but extremely heavy. B.The gravity of a black hole holds all light in its center. C.Scientists observe high-energy light through their own
and a star are close together, high-energy light is made. This kind of light cannot be seen with human eyes. Scientists use satellites and telescopes in space to see the high-energy light可知科学家们观察高能量的星星是通过望远镜和卫星观察的,不是用肉眼观察的,故选C。] 3.Which can be inferred from the passage?
A.Every galaxy must have a black hole. B.A galaxy is the center of the universe.
C.A galaxy consists of a large group of stars and planets. D.Earth's galaxy is called the Milky Way.
答案 C [推理判断题。根据第五段的Scientists have found
proof that every large galaxy contains a supermassive black hole at its center可知选C。] 4.What does the last sentence in Paragraph 5 suggest?
of the Milky Way.
Way was formed.
C.The supermassive black hole had existed before the Milky A.Neither the sun nor the earth is as heavy as a black hole. B.There is only one supermassive black hole at the center
“supermassive”. D。]
D.There is a reason why the large black holes are called
答案 D [推理判断题。根据文章倒数第二段和第三段推断。故选
5.The last two paragraphs mainly focus on the question of________.
样了解黑洞现象的,故选D。]
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中选出最佳选项。
【2014高考英语仿真模拟试题】
My teenage sonKarl became withdrawn after his father died. As a single parent, I tried to do my best to talk to him. But the more I tried, the more he pulled away. When his report card arrived during his junior year, it said that he had been absent 95 times from classes and had six falling grades for the year. At this rate he would never graduate. I sent him to the school adviser, and I even begged him. Nothing worked.
One night I felt so powerless that I got down on my knees and pleaded for help. “Please God, I can’t do anything more for my son. I’m at the end of my rope. I’m giving the whole thing up to you.”
I was at work when I got a phone call. A man introduced himself as the headmaster. “I want to talk to you about Karl’s absences.” Before he could say another word, I choked up and all my disappointment and sadness over Karl came pouring out into the ears of this stranger. “I love my son but I just don’t know what to do. I’ve tried everything to get Karl to go back to school and nothing has worked. It’s out of my hands. “For a moment there was silence on the other end of the line. The headmaster seriously said, “Thank you for your time”, and hung up. Karl’s next report card showed a marked improvement in his grades. Finally, he even made
A.what a black hole is B.how black holes form C.how big black holes are
D.how scientists know about black holes
答案 D [主旨大意题。文章的最后两段都在说明科学家们是怎么
the honor roll. In his fourth year, I attended a parent-teacher meeting with Karl. I noticed that his teachers were astonished at the way he had turned himself around. On our way home, he said, “Mum, remember that call from the headmaster last year?” I nodded. “That was me. I thought I’d play a joke but when I heard what you said, it really hit me how much I was hurting you. That’s when I knew I had to make you proud.”
31. By saying “Karl became withdrawn”, the author means that the boy changed entirely and _______. A. preferred to stay alone at home C. refused to talk to others
B. lost interest in his studies D. began to dislike his mother
32. There was silence on the other end of the line because ________. A. the speaker was too moved to say anything to the mother
B. the speaker waited for the mother to finish speaking C. the speaker didn’t want the mother to recognize his voice
D. the speaker was unable to interrupt the mother
33. The sentence “?he even made the honor roll” means that “________”. A. he was even on the list to be praised at the parent-teacher meeting B. he was even on the list of students who made progress in grades C. he was even on the list of students who had turned themselves around D. he was even on the list of the best students at school 34. What is the main idea of this passage?
A. Children in single-parent families often have mental problems. B. Mother’s love plays an important role in teenagers’ life. C. Being understood by parents is very important to teenagers. D. School education doesn’t work without full support from parents. 【参考答案】31-34 CADB
【山东省潍坊市2014高考英语3月模拟试题】D
Today,we are told,children don’t spend enough time in the fresh air.Many of them areaddicted to a screen either on a computer or a TV—they seem to be living in a virtual world.They have lost touch with nature.
But now 400 organizations in the UK,from playgroups to the National Health Service,areencouraging
children to have some“wild time”.They want kids to swap at least 30 minutes ofwatching TV or playing computer games for time playing outside.Activities such as buildingdens, climbing trees, rummaging for conkers and playing hide and seek are just some of the things kids can do. Even if they live in a city,they can go on adventures in the garden or thepark.
Children often need a helping hand from mum and dad.They need to be shown what to doand where to go.Andy Simpson from National Health Service says,“We want parents to seewhat this magical wonder product does for their kids’development,independence and creativity,by giving wild time a go”.
So despite the complicated world that young people grow up in now,it seems that goingback to basics and experiencing“nature’s playground”is what modern children need.DavidBond from Project Wild Thing says,“We need to make more space for wild time in children’s daily routine,freeing this generation of kids to have the sort of experiences that many of us tookfor granted”. This might sound a bit old fashioned to you or maybe,like me,it’s made you think aboutsticking on your boots,getting outdoors and reliving your childhood.There’s no age limit onenjoying yourself!
【小题1】What is the best title of the text?
A.Wild time for children B.Benefits of wild time C.More space for children D.Adventures of children
【小题2】Children are encouraged to do the following activities except A.building dens B.climbing trees C.playing hide and seek D.watching TV
【小题3】According to Andy Simpson,we know that A.wild time is hard to design
B.wild time is beneficial for children C.parents know the importance of wild time D.parents like keeping their children indoors 【小题4】What’s the main idea of Paragraph 4 ?
A.Modem children need wild time. B.Adults value outdoor activities.
C.The present world is complicated. D.This generation of kids have no freedom. 【小题5】The last paragraph suggests that
A.people like recalling the past B.it is out of date to go outdoors
相关推荐: