Unit 5 Section Ⅰ
Ⅰ.单词拼写
1.New safety measures (措施) were demanded after that night's terrible train crash. 2.It is well-known that the world is made up of seven continents (洲) and four oceans. 3.His car knocked into a big tree for an unknown reason, and fortunately, he only got slightly (轻微地) injured.
4.The solar system has existed for 4.6 billion years and will not disappear within (在……之内) a long time.
5.The hotel porter took my baggage/luggage (行李) to my room, and I gave him a tip of ten yuan.
6.The man glared at the people who surrounded (包围) the tent.
7.It was a terrible accident. All passengers aboard (在船上) fell into the river. 8.The area borders (与……毗邻) on the Yorkshire Dales.
9.The salesgirl pretended not to hear me and went on chatting (闲谈) with a lady in blue. 10.The rural scenery (风景) was so beautiful that he decided to stay one more week. Ⅱ.选词填空
rather than,compare with,all the way,take measures,
settle down,manage without,catch sight of,have a gift for, within easy reach of,any other
1.China is larger than any_other country in Asia. 2.When Maria first settled_down in Chengdu,she found herself unable to get used to the hot food.
3.I rushed all_the_way to the library to borrow the book I wanted. 4.Compared_with the other students,Henry has his advantages. 5.Henry lives within_easy_reach_of the station. 6.While we are in need of helping hands,we can manage_without them. 7.We're glad to see that the government has taken_measures to protect the environment. 8.Having_a_gift_for physics,Henry can always work out even the most difficult physics problems.
9.Rather_than stay home helping my parents,I hope to do some part-time job during the vacation.
10.When I caught_sight_of the director,I knew my chance came. Ⅲ.语法填空
1.As we all know,an island is a piece of land surrounded(surround) by water. 解析:句意:我们都知道,岛屿是被水环绕的一块陆地。be surrounded by“被……环绕”。land与动词surround之间为被动关系,过去分词短语作后置定语。
2.Do you think that bridge measures(measure) 2,000 metres long? It doesn't appear that long. 解析:句意:你认为那座桥有2 000米长吗?似乎没那么长。measure在此表示“(测量后)有……长(宽、高、大等)”,无被动语态。
3.—Does Martin play the violin well? —Yes.Actually,he has a gift for that. 解析:句意:——马丁拉小提琴很好吗?——是的,事实上,他有那方面的天分。play后跟乐器名词时,名词前用定冠词;have a gift for...“有……的天分”,为固定搭配。
4.Susan managed to_climb (climb) out of the car,apparently unhurt.
解析:句意:苏珊设法从车里爬了出来,很明显没有受伤。manage to do sth.“设法成功做某事”。
5.A bus accident happened yesterday.Luckily,only a few passengers aboard were slightly(slight) injured in the traffic accident. 解析:句意:昨天发生了一场公交车车祸。幸运的是,车上只有少数的乘客在交通事故中轻微受伤。slightly“稍微地”。
6.It was the way he spoke rather than what he said that made his dad angry. 解析:句意:是他说话的方式而不是他说的内容使他的爸爸生气。rather than“而不是”。 7.It's getting dark.We'd better find a hotel and settle down. 解析:句意:天快黑了。我们最好找家旅馆安顿下来。settle down“定居,安顿下来”。 8.The question seemed easy at first sight,but when the students tried to answer it,they discovered how difficult it was.
解析:句意:这个问题乍一看似乎容易,但当学生们努力解答时,发现它很难。at first sight“乍一看”。
9.—What is your sister doing now?
—She is on the phone,chatting(chat) with one of her schoolmates. 解析:考查非谓语动词。句意:——你的姐姐现在在做什么?——她在打电话,在和她的一位同学聊天。动词-ing在句中作伴随状语,动词chat与主语she之间为主动关系。
10.The young man was happy to sense that his dream was within reach. 解析:句意:这个年轻人感觉自己的梦想马上就可以实现了,他非常开心。within reach“触手可及,在附近”。
11.One of the teachers held the view thatwhat the book said was right. 解析:句意:其中一位老师坚信这本书所说是正确的。that引导同位语从句。
12.It is reported that they will use their natural(nature) resources and scenery to develop tourism.
解析:句意:据报道他们将利用自然资源和景色来发展旅游业。
13.Once you get to know Mark,you'll find him a very pleasant person to_chat(chat) with,even though he doesn't look so.
解析:考查非谓语动词。句意:一旦你逐渐了解马克,你会发现他是一个与之聊天会很愉快的人,即使他看起来并非如此。a very pleasant person to chat with“一个与之聊天会很愉快的人”,to chat为不定式作后置定语,被修饰名词实际上作不定式的逻辑宾语。
14.When he turned around,he caught(catch) sight of Mr.Brown standing in the crowd. 解析:句意:当他转身时,他看见了布朗先生站在人群里。catch sight of“看见,瞥见”。 15.Hearing(hear) the good news,all the people present jumped with joy.
解析:句意:听到这个好消息,所有在场的人都高兴地跳了起来。根据句子结构特点,此处需要非谓语动词,hear与句子主语people之间是主动关系,故用现在分词作状语。
Ⅳ.阅读理解
OTTAWA—Canada's western city of Calgary is the world's best city when it comes to healthy living, local press reported Monday.
According to an international survey by Mercer Human Resource Consulting, a London-based consulting firm, Calgary was put at top of a list of 144 cities. It scored 121 points, just above Honolulu's score of 120. Helsinki (赫尔辛基,芬兰首都) and Ottawa followed at 119.5 and 118.5 respectively.
Three other Canadian cities came in the top 20. Montreal and Vancouver tied for 9th and Toronto came in at 18th.
The scores are based on air pollution levels, availability and quality of hospitals and medical supplies, as well as the efficiency of waste removal and sewage systems.
In America, the lowest scoring city was Atlanta, which was ranked 76th. Athens was the lowest scoring city in Western Europe, ranking 120th because of its air pollution. London was ranked 59th.
文章大意:根据当地媒体在星期一的报道,当涉及到健康的生活时,加拿大卡尔加里西部的渥太华是世界上最好的城市。
1.How many Canadian cities are in the top 20?B A.3. C.5.
B.4. D.6.
解析:推理判断题。根据第一段及第三段第一句“Three other Canadian cities came in the top 20.”可知,有四个加拿大城市排名前20。
2.Which of the following is NOT taken into account when the cities were scored?A A.Weather conditions.
B.Air quality.
C.Waste removal. D.Medical supplies.
解析:细节理解题。第四段提到评定考虑的因素有空气状况、医疗还有垃圾清理,故A项不在考虑范围之内。
3.Among the following cities, which is the lowest scoring one?B A.Atlanta. C.London.
B.Athens. D.Helsinki.
解析:细节理解题。根据最后一段第二句及全文内容可知B项得分最低。 4.Which of the following is TRUE according to the passage?C A.Canada's eastern city of Calgary is the world's best city. B.The lowest scoring city in Western Europe was Atlanta. C.London was better than Athens in air condition. D.Montreal was no better than Vancouver.
解析:推理判断题。根据最后一段最后两句可知C项正确。 Ⅴ.完形填空
阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Once there was a family of squirrels who lived in a large oak tree.They had lived there for many generations and it gave them all that they needed to 1.D,so they never left its branches.Then the tree started to
die and it stopped producing 2.C for them,so the family of squirrels had a 3.C to decide what they should do next.
The oldest son,Nifty,said,“We need to 4.B.We will starve to death 5.A we stay here,”Uncle Nutty answered,“We can't do that.We'll be 6.C for sure.The hawks,foxes and bears are just waiting for us to leave this 7.D.”After much discussion,the whole family decided to8.B in the old oak tree except for Nifty.Nifty 9.A the tree and was never heard again.“See?” Uncle Nutty said to the 10.C of the family,“I told you that the hawks,foxes or bears would get him !”
However,the squirrels were 11.D,so one by one they left.Eventually,only Uncle Nutty was left in the old oak tree.You could 12.B his ribs (肋骨) through his skin as it had been a long time since he had last 13.A.Meanwhile,just 100 meters away in the same 14.C,the rest of the squirrel family were living 15.D together in a lovely oak tree that was supplying all of their needs.
The world is always changing.Book publishers,DVD rental companies and car manufacturers might be 16.B a few years ago,but they are hurting now.Yet some people are 17.B hanging on,thinking that the 18.D to change is greater than that to stay where they are.They're 19.A!Don't be Uncle Nutty.Change now before it's too 20.C.
文章大意:作者通过松鼠一家的故事,告诫我们做事情不要墨守成规,要大胆尝试。 1.A.hide C.grow
B.produce D.live
解析:逻辑推理题。句意:它们在那里住了好多代了,而且这棵树给它们提供了生活(live)需要的所有东西。故选D。
2.A.protection C.food
B.clothes D.apartment
解析:逻辑推理题。根据下文的starve(挨饿;饿死)一词可推断这棵树死了就不能给松鼠一家提供食物(food)了。
3.A.performance C.meeting
B.class D.plan
解析:逻辑推理题。由下文的意思可知Nifty和Nutty两只松鼠意见不一,可见它们开了一个家庭会议(meeting)。
4.A.improve C.try
B.move D.develop
解析:词语辨析题。由下文可知,Nifty想搬出(move)这棵树,到别的地方寻找食物。 5.A.if C.before
B.unless D.though
解析:逻辑推理题。句意:我们需要搬走。如果(if)我们停留在这里,我们将会饿死的。 6.A.met C.killed
B.remembered D.discovered
解析:词语辨析题。根据下文的“The hawks,foxes and bears are just waiting for us(鹰、狐狸和熊都在等着我们)”,可推断Nutty说如果它们搬出去了,它们必然会被这些动物杀死(kill)。
7.A.mountain C.family
B.village D.tree
解析:词语复现题。这里指代的就是上文的那棵橡树。故选D。 8.A.jump C.lie
B.stay D.sit
解析:词语辨析题。句意:除了Nifty,其他的松鼠都决定待在(stay)那棵橡树里。 9.A.left C.planted
B.cut D.watered
解析:词语辨析题。根据对上下文的理解,可知Nifty离开了(left)。 10.A.children
B.member
相关推荐: