第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2017届高考英语北师大版一轮复习练习:必修1 Unit 3 Celebration 含解析

来源:用户分享 时间:2025/11/24 7:43:36 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

答案:A 细节理解题。导火线开始平稳燃烧,到最后会达到引爆点而爆炸,而人口的发展亦是如此。

7.During the first period of demographic history, societies were often in danger of extinction because ________.

A.only one in ten persons could live past 40

B.our ancestors had little enthusiasm for more children C.there was higher mortality than fertility in most places D.it was too dangerous to have babies due to the poor conditions

答案:C 细节理解题。根据第二段“because death rates could exceed their birthrates”可知。 8.The author of the passage intends to ________.

A.warn people against the population explosion in the near future B.find out the cause of rapid increase in population in recent years C.present us a brief and clear picture of the demographic growth

D.compare the demographic growth pattern in the past with that after 1650

答案:C 主旨大意题。根据文章首段作者把“人口问题”与“导火线”作比较以及最后一段列举的一些数字可知,作者很客观地陈述人口增长的情况。

W重点词汇

1.global adj. 全球的 2.current adj./n. 当前的;通用的;流

3.exceed vt./vi. 超过;胜过 4.approximately adv. 大约 5.abstract adj. 抽象的 P重点短语

1.in danger of 处于危险中 2.at present 目前,现在 S句式仿写

原文:To understand the current situation, which is characterized by rapid increases in population, it is necessary to understand the history of population trends.(不定式作目的状语)

译文:为了理解当前的形势——以人口快速增长为特点——有必要理解人口发展的趋势。

仿写:To_make_herself_understood,_the interpreter was busy explaining carefully the terms involved in the contract and how they accounted for the profits.

为了让对方明白,这位翻译正仔细解释合同中的条款及这些条款如何带来利益。

Ⅲ.短文改错(建议用时8′)

[2016·石家庄高三联考]I am writing to apply a scholarship in Harvard University for the bachelor's Degree in your university. Here is my personal informations for you.

I was born in 1995 in Henan. I am admitted to Xiwang High School with high scores in 2012 and will graduate from this June. During my three school years, beside my high school subjects such as Chinese, English, physics and chemistry, I also take advanced maths in an nearby college.

I have made straight A's on all requiring subjects. I have passed CET-4 but kept on learning English all these years. So I don't think you will have any problems in the English language during my study in your country.

I am looking forward to your early reply on qualifications for an internationally student.

答案:

I am writing to apply ∧ a scholarship in Harvard University for the bachelor's Degree in

for

your university. Here is my personal informations for you.

information

I was born in 1995 in Henan. I am admitted to Xiwang High School with high scores in

was

2012 and will graduate this June. During my three school years, beside my

besides

high school subjects such as Chinese, English, physics and chemistry, I also take advanced maths in an nearby college. I have made straight A's on all requiring subjects. I have passed CET-4

a

required

but kept on learning English all these years. So I don't think you will have any problems in the

and

I

English language during my study in your country.

I am looking forward to your early reply on qualifications for an internationally student.

international

2017届高考英语北师大版一轮复习练习:必修1 Unit 3 Celebration 含解析.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c4znl88fomg4x67j2pwjr92i2p9mf5d01dlk_2.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top