第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

职称英语考试《综合类》章节练习题精选及答案0516-52

来源:用户分享 时间:2025/11/9 7:08:14 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

职称英语考试《综合类》章节练习题精选及

答案0516-52

1、An Early Form of Jazz Music

Music comes in many forms; most countries have a style of their own. At the turn of the last century, when jazz was born, America had no prominent music 0f its own. No one knows exactly when was invented or by whom. But it began to be heard in the early 1890s. Jazz is America's contribution to ____ music. In contrast to classical music, which follows formal European traditions, jazz is spontaneous and free in form. It bubbles with energy, expressing the moods, interests, and emotions of the people. In the 1920s' jazz sounded like America. And so it does today. The origins 0f the music are as interesting as the music itself. American Negroes, or blacks, as they are called today, were the jazz pioneers. They were brought to the Southern states as slaves. They were sold to plantation owners and forced to work long hours. When a Negro died, his friends and relatives formed a procession to carry to body to the cemetery. In New Orleans, a band often accompanied the body . On the way to the cemetery the band played slow, solemn music, suited to the occasion. Furthermore 0n the way home

1

the mood changed. Spirits lifted. Death had removed one of their numbers, but the living were glad to be alive . The band played happy music, improvising on both the harmony and the melody of the tunes played at the funeral. This music made everyone want to dance. It was an early form ofjazz. 【单选题】

A.classical B.sacred C.popular D.serious

正确答案:C

答案解析:爵士乐不属于古典音乐,也不属于严肃音乐或圣乐,只可能是流行音乐。

2

1、What Is the Coolest Gas in the Universe?

What is the coldest air temperature ever recorded on the Earth? Where was this low temperature recorded? The coldest recorded temperature on Earth was -91℃ which occurred in Antarctica in 1983.

We encounter an interesting situation when we discuss temperatures in space Temperatures in Earth orbit actually range from about +120℃ to -120℃. The temperature depends upon whether you are in direct sunlight or shade, Obviously, -120℃ is colder than our body can safely endure. Thank NASA science for well-designed space suits that protect astronauts from these temperature extremes.

The space temperatures just discussed affect only our area of the solar system . Obviously, it is hotter closer to the Sun and colder as we travel away from the Sun. Astronomers estimate temperatures at Pluto are about -210℃. How cold is the lowest estimated temperature in the entire universe? Again, it depends upon your location. We are taught it is supposedly impossible to have a temperature below absolute zero, which is -273℃, at which atoms do not move. Two scientists, whose names are Cornell and Wieman, have successfully cooled down a gas temperature barely above absolute zero. They won a

3

Nobel Prize in Physics in 2001 for their work not a discovery in this car.

Why is the two scientists' work so important to science? In the 1920s, Satyendra Nath Bose was studying an interesting _____ about particles we now call photons. Bose had trouble convincing Other scientists to believe so he contacted Albert Einstein. Einstein's calculations helped him theorize would behave as Bose thought but only at very cold temperatures. Scientists have also discovered that ultra-cold atoms can help them make the world's atomic clocks even more accurate. These clocks are so accurate today they would only lose one second every six million years! Such accuracy will help us travel in space because distance is velocity times time(d=vxt). With the long distances involved in space travel to know time as accurately as possible to get accurate distance. 【单选题】

A.invention B.theory

4

C.paper

D.experiment

正确答案:B

答案解析:本段第2句说,Bose没有办法使其他的科学家believe his theory,所以第1句的studying an mterestmg之后缺失的词应该是theory。

1、Making Yourself a Good Record

If you are an American and you think you might need to borrow money someday, the best thing to do is to start early.

That's because just as many employers want to hire only people with experience, banks and other creditors are usually reluctant to lend to those without a proven track record of paying back, on time, the money they have borrowed.

But if you need experience just to get a start, how do you get that start in the first place?

With a little help from your parents usually, while you are still

5

职称英语考试《综合类》章节练习题精选及答案0516-52.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c50c7w1vmlk2xzhu2kzn0175lm26kup00a14_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top