crying and they had a good time together.
Later, Camilla met a woman and an old man crying. The woman had broken some bowls. And (2013年济南市)IV.完形填空
the old man?s dog had just died. Camilla collected their tears and made them happy again.
Anne is a newspaper reporter. She chose this _ 56 so she could travel around the world. The Soon, Camilla knew that making people happy was much more important than finding chocolate. work has taught her many unforgettable lessons. She has seen wars, earthquakes and death. But she So she stopped collecting tears and began to help sad people. As a result, she had many friends and has 57 seen courage, hope and happiness. had a happy life.
Last year, she won an award for her reporting in Africa. She was very proud 58 it. At first, 71. Camilla liked to ____. she thought she got the award because of her good work. But then she realized that she should thank A. eat chocolate B. read books C. collect coins D. eat fruit many other people for 59 help. 72. Camilla?s parents took away all the chocolate because they were ___________.
Anne was born in Jamaica. Her family was not poor, but it was not 60 , either. Her parents A. happy B. angry C. worried D. hungry had to 61 hard so that she could go to school. At school, Anne was not a good student, 62 73. What caught Camilla?s eyes? she enjoyed writing because her English teacher said, “Anne, you are a wonderful 63 .” The A. A nice card. B. A black dog. C. A red cup. D. A blue bottle. teacher encouraged her all the time. 74. The old man was crying because ___________.
Later, Anne went to university in Canada and then 64 for a job. It was very difficult. Then, A. he had broken some bottles B. He couldn?t find his way home. one day, she went to see the editor of a newspaper in Ottawa. The editor gave her a job. “Everyone C. he couldn?t find his daughter D. his dog had just died needs a 65 at first.” He said. 75. How many people did Camilla help before she stopped collecting tears? 56. A. book B. job C. sweater D. picture A. One. B. Two. C. Three. D. Four 57. A. still B. never C. also D. only B 58. A. to B. of C. for D. from One morning Fan Xing discovered that her classroom had changed. The
13-year-old saw that the desks were no longer in rows(排), but pushed together to 59. A. my B. his C. our D. their
阅读理解训练一:
[来源学科网]60. A. rich B. new C. small D. big
61. A. study B. walk C. work D. play 62. A. but B. if C. because D. so 63. A. farmer B. nurse C. doctor D. writer 64. A. looked B. made C. joined D. found 65. A. ticket B. hobby C. chance D. Habit VI.阅读理解 A
Camilla Chomp was a strange little girl. She liked to spend her time alone eating chocolate. Her parents were worried, so they took all the chocolate away.
Camilla left her house to look for some chocolate. She found a small house full of bottles. Among the bottles, a blue bottle caught Camilla?s eyes. It was full of chocolate. In the bottle there was also a card with the words “Change tears(眼泪) into chocolate.”
Camilla was very excited. She ran out of the house with the bottle to look for someone crying. First, she met a little boy crying hard and collected his tears. The tears were quickly changed into chocolate. While Camilla was collecting the tears, she comforted the boy. Finally, the boy stopped
make six bigger desks.
The new arrangement(排列) was part of a reform(改革) at Fan?s school,
Changsha Daotian Middle School in Hunan. About five weeks ago, more than 2,000
junior students at the school began studying in this way, with six to eight students sitting in groups.
“This reform is designed to provide students with easier ways to study and more chances for discussion,” said Liu Xu, a school head teacher. “Our school hopes it can improve students? abilities(能力) for self-study as well as teamwork.”
The new arrangement took some time for students to get used to. “I was too curious(好奇) about it for the first two days,” said Fan. But soon she and her classmates got used to it. “Now our class is quieter because we can stop loud students with some simple gestures(手势),” said Fan. “What?s more, we can express our own ideas and learn others? through discussion. It?s a better way to study.”
Feng Yu likes this new classroom arrangement very much and has made some progress studying. The 14-year-old said, “Group members first discuss, and then explain the solutions or answers to difficult questions in front of the whole class.”
“The discussion gives us more confidence to make speeches,” said Feng. “We can also improve
1
our friendships.”
The reform has asked for more from teachers. They have no more than 15 minutes to teach in class. “It is a big challenge to teach in such short time the lessons which should be taught in 45 minutes,” English teacher Wang Jing said. “We have to improve methods to teach better. We must prepare some interesting topics and exercises before class so that students can discuss them.”
Wang said that some students always talk. The teachers have to move continuously in the classroom to keep them quiet and get them to concentrate on class. “It demands more, but I believe it will pay off,” Wang added.
76. From the first paragraph of the passage, we know ____________.
A. Fan Xing was a 13-year-old student B. Fan Xing?s classroom was changed in rows C. Fan Xing?s desk was no longer in her classroom D. six big desks were moved into Fan Xing?s classroom
77. The purpose of the new classroom arrangement is to ___________.
A. make the students feel fresh and interested B. divide big classes into small classes
C. make more room for new students D. provide students with more chances for teamwork 78. How did the new classroom arrangement help the students? study according to the passage? A. By stopping loud students using simple gestures. B. By giving students more chances to work in groups.
C. By making students explain difficult questions after school. D. By giving students more confidence to improve friendship.
79. What is the big challenge for the teachers in classroom teaching in the reform? A. The teachers have to improve their studying methods.
B. The teachers must prepare more interesting topics for exercises.
C. The teachers are only given 15 minutes to teach in one period(节) of the class.
D. The teachers have to move about in the classroom to keep the students quiet. 80. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. The students in Changsha Daotian Middle School are sitting in groups when having classes. B. The reform in the school is aimed at improving the students? abilities for self-study. C. Studying in groups gives the students more confidence to concentrate on class. D. The new classroom arrangement also brings some new challenges to the teachers.
C
“Find a job you love, and you?ll never work a day in your life.” Do you agree with this old saying? Joanne Gordon does. She is the author of Be Happy at work and other books about careers(职业). Gordon believes that about 30% of employees(雇员) in North America do not like their jobs, and she thinks that is
terrible. She wants to help people who do not feel satisfied(满意) with their jobs find work that is good for them. Joanne says, “There are no happy jobs, only happy workers.” She believes that happy workers share three main characteristics(特点).
First, happy workers enjoy the daily activities of their jobs, and they look forward to the workday. Take Tony Hawk, for example. At age 14, he became a professional skateboarder. Now he is a businessman working on projects related to skateboarding—films and video games, but he still skates every day. He once said, “My youngest son?s pre-school was recently asked what their dads do for work. My son said, ?I?ve never seen my dad do work.?” Tony agrees that his job doesn?t look like work. He has found a way to spend each day doing a job he enjoys.
Second, happy workers like the people they work with. Sally Ayote says, “I work with the coolest people in the world.” She and her group cook for almost 1,200 people in Antarctica. Most of these people are scientists who are doing research. Sally loves to sit and talk with them. She says, “There is no television here, no radio, so I get to know the scientists and what they?re studying.” Sally thinks she has a great job, and the best part about it is the people.
Third, happy workers know that their work helps others. Caroline Baron?s work helps people who have had to leave their home countries because of war or other dangers. She is a filmmaker who started an organization called FilmAid, which shows movies in refugee(难民) camps around the world. Caroline believes that movies can be very helpful in these camps. For one thing, entertaining movies let refugees forget their troubles for a little while. Movies can also teach important subjects like health and safety. For example, in one camp, thousands of refugees saw a movie about how to get clean water. Caroline knows that is helping other people, and this makes her feel proud and happy about her work.
Tony Hawk, Sally Ayote, and Caroline Baron all get great satisfaction from their work. Tony Hawk says, “Find the thing you love. If you are doing what you love, there is much more happiness there than being rich or famous.” Joanne Gordon would agree. She encourages people to find something they enjoy doing, find people they like to work with, and find ways to help others. Then they can be proud of what they do, and they will probably be happy at work. 81. Who is the book, Be Happy at Work, written for?
A. Joanne Gordon herself. B. Tony Hawk, Sally Ayote, and Caroline Baron.
C. People who do not feel satisfied with their jobs. D. The workers who agree with the author?s ideas.
82. Joanne Gordon believes that _____________.
A. difficult jobs are terrible B. there are no happy jobs, only happy workers C. rich and famous people have much more happiness than workers
D. only about one third of the employees in North America like their jobs 83. Why did Tony Hawk?s son say, “I?ve never seen my dad do work.”?
2
A. Because Tony Hawk?s job doesn?t look like work.
B. Because the best part about his job is to spend each day skating. C. Because Tony helps people forget their troubles while skating. D. Because Tony Hawk always finds something else he enjoys doing.
84. Tony Hawk, Sally Ayote, and Caroline Baron are good examples that show us ____________. A. how to be a successful businessman B. how to help people in difficulties C. how to get along with the coolest people D. how to become a happy worker 85. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. The author of Be Happy at Work thinks that happiness at work is really important. B. The writer of the passage tells us that many different kinds of work can be enjoyaboe. C. Some people believe that only a few kinds of jobs can really make people feel happy.
D. Joanne Gordon believes that people will probably be happy at work when they are proud of what they do.
56答案:B 解析:考察文章理解。由文章首句得知新闻记者是Anne的工作,所以此处应是“选
段说Anne毕业后初次找工作的问题,联系之前曾提到她的老师曾给过她鼓励,那么末段的这个例子,同样又是一个鼓励,编辑说“每个人开始的时候都需要一个机会”。71. 【答案】A。此题为细节理解题。第一段中第二句话说“她喜欢吃巧克力”,由此可以退出答案是A。选项B在文章中未涉及,选项C为干扰选项,选项D也未涉及。 72. 【答案】C。此题为细节理解题。文章第一段中最后一句中提到,因为她的父母很担心她总吃巧克力,所以就把所有的巧克力都拿走了。由此可以得出她的父母是因为担心她而做了这些事情,而不是因为“高兴、生气、饥饿 ”,所以此题答案为C项。 73. 【答案】D。此题为细节理解题。第二段中第三句提到“在这些瓶子中,一个蓝色的瓶子引起了卡米拉的注意。”而A\\B\\C三个选项在文章中并未体现,因而此题的
择这份工作”。 57答案:C 解析:考察副词。重点在于此句的but,前句说“她看到过战争、地
选项为D项。 74. 【答案】D。此题为细节理解题。第四段中写到卡米拉看到一个老人在哭泣,
震和死亡”,此处一个转折,又“看到过勇气、希望和幸福”,所以此处应是“她也看到过…”。
第三句中写是因为老人的狗刚死了,所以老人是因为这件事情伤心。A项是说是因为老人打碎
58答案:B 解析:考察固定短语。be proud of,对…感到自豪骄傲。 59答案:D 解析:考察
了瓶子,B像是说老人找不到回家的路,C项是说老人找不到他的女儿了,这三项明显在文章
人称代词。通过句意理解应该是“感谢很多其他人的帮助”,所以用their。 60答案:A 解析:
中没有具体体现,所以排除,因而答案选D。 75. 【答案】C。此题为细节理解题。此题稍有
考察文章理解。前句“她的家庭不是很贫穷”,之后有个关键的but,可知前后意思应该相反,固
难度,但从文章中不难发现,第三段中注意 “first”这个词,此处是讲卡米拉帮助了一个小男孩,
选rich。 61答案:C 解析:考察动词。她的父母肯定是努力工作,为了她能够上学,固选C。
第四段中注意“later”这个词,讲的是卡米拉帮助了一位妇女和一位老人。因此卡米拉总共帮助了
62答案:A 解析:考察连接词。前句说“Anne在学校不是个好学生”,后句说“她因老师的话而
三个人。选择C项。 76. 【答案】A. 此题为细节理解题。根据第一段“The 13-year-old”中 “the”
非常喜欢写作”,可知前后两层意思是相反的,固选A。 63答案:D 解析:考察名词。通过前
可知,其特指前文提到的人,Fan Xing。根据 “desks were no longer 不再 in rows” 可知B
文可知,Anne是喜欢写作的,固她的老师应该夸她是个很棒的writer。 64答案:A 解析:考
错误。根据“pushed together to make six bigger desks.”可知课桌被拉到一块了,并没有移出教
察动词短语。此处应是“找工作”的意思,look for 寻找。 65答案:C 解析:考察文章理解。末
3
室,所以C错误,并且,这六张桌子是原来就在教室里的,只不过是推到了一块而已,并不是新移进来的,所以D错误。 77. 【答案】D。细节理解题。根据第三段“This reform is designed to”可知此段讲的是目的,目的就是提供学生更多讨论的机会,提高他们的自学能力和团队合作能力,因此选D。 78. 【答案】B。根据第五段“Group members first discuss, and then explain the solutions or answers to difficult questions in front of the whole class.” 可知这种新的教室安排是通过团队合作来帮助学生的,所以选B。而C 错在“after school”,文中说的是in front of the whole class。根据“The discussion gives us more confidence to make speeches,” 可知D错误。 79. 【答案】C。细节理解题。根据倒数第二段“It is a big challenge to teach in such short time the lessons which should be taught in 45 minutes,” English teacher Wang Jing said.可知选C。 80. 【答案】C。细节理解题。根据最后一段的The teachers have to move continuously in the classroom to keep them quiet and get them to concentrate on class.可知,老师不得不常在教室里走动来保证学生把注意力集中在课堂上。所以C错误。 81.【答案】C 解析:细节理解题。文章第一段介绍“She wants to help people who do not feel satisfied(满意)with their jobs find work that is good for them.”Joanne Gordon想要帮助对自己的工作不满意的人,也正是她创办Be Happy at Work的目标人群。A项文中没有提及;B项只是热爱工作的典型代表人物;D项无中生有。 82.【答案】B 解析:细节理解题。文章第一段介绍Joanne says,“There are no happy jobs, only happy workers.”从中可以看出B选项正确。A项对应文中第一段“Gordon believes that
about 30% of employees(雇员)in North America do not like their jobs,and she thinks that is terrible.”可知糟糕的是人们不喜欢他们的工作。C项对应文中最后一段Tony Hawk says,“Find the thing you love. If you do things what you love, there is much more happiness there than being rich or famous.”由此可该选项主谓颠倒。D项对应文中第一段Gordon believes that about 30% of employees(雇员)in North America do not like their jobs,可知是非颠倒。 83. 【答案】D 解析:推断理解题。D项对应文中第二段句首和句尾:First,happy workers enjoy the daily activities of their jobs,and they look forward to the workday.和Tony agrees that his job doesn’t look like work.He has found a way to spend each day doing a job he enjoys.A项不在于工作看起来不想工作,而在于享受工作;B项主观臆断;C项无中生有。 84. 答案】D 解析:推断理解题。D项对应文中第一段She believes that happy workers share three main characteristics(特点).和最后一段Tony Hawk, Sally Ayote, and Caroline Baron all get their satisfaction from their work.A项定语成功错误,重点在于快乐和享受工作;B项主观臆断;C 项以偏概全。 85. 【答案】C项 解析:主旨大意题。文章主旨在于鼓励人们热爱并且享受工作。A项、B项和D项文中均有所提及。C项错在只有很少工作可以让人感到幸福,与文章主旨相背离。
4
相关推荐: