第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

职称英语考试《理工类》章节练习题精选及答案0517-98

来源:用户分享 时间:2025/11/17 14:01:49 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

职称英语考试《理工类》章节练习题精选及

答案0517-98

1、The Smog

For over a month, Indonesia was in crisis. Forest fires raged out of control as the country suffered its worst drought for 50 years. Smoke from the fires mixed with sunlight and hot dry air to form a cloud of smog. This pollution quickly spread and within days it was hanging over neighboring countries including Malaysia, Singapore and Thailand.

When the smoke combined with pollution from factories and cars, it soon became poisonous. Dangerous amounts of CO became trapped under the smog and pollution levels rose. People wheezed (喘息) and coughed as they left the house and their eyes watered immediately.

The smog made it impossible to see across streets and whole cities disappeared as grey soot(烟灰) covered everything. In some areas, water was hosed (用胶管浇) from high-rise city buildings to try and break up the smog.

Finally, heavy rains, which came in November. Put out the fires

1

and clear the air. But the environmental costs and health problems will remain. Many people from South-Eastern Asian cities already suffer from breathing huge amounts of car exhaust fumes and factory pollution Breathing problems could well increase and many non-sufferers may have difficulties for the first time. Wildlife has suffered too. In lowland forests, elephants, deer, and tigers have been driven out of their homes by smog.

But smog is not just an Asian problem. In fact. was world was first used in London in 1905 to describe the mixture of smoke and thick fog. Fog often hung over the capital. Sometimes the smog was so thick and poisonous that people were killed by breathing problems or in accidents.

About 4, 000 Londoners died within five days as a result of thick smog in 1952.

The word \ 【单选题】 A.Right B.Wrong

2

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:题句的意思是smog这个词最早出现于1952年。最后一段提到这个词是在1905年首次出现的。题句意思与原文不符,故选B。

2、Easy Listening

Students should be jealous. Not only do babies get to doze their days away, but they've also mastered the fine art of learning in their sleep.

By the time babies are one year old, they can recognize a lot of sounds and even simple words. Marie Cheour at the University of Turku in Finland suspected that they might progress this fast because they learn language while they sleep as well as when they are awake.

To test the theory, Cheour and their colleagues studied 45 newborn babies in the first days of their lives. They exposed all the infants to an hour of Finnish vowel sounds one that sounds

3

职称英语考试《理工类》章节练习题精选及答案0517-98.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c5ckf86q1jh8xswm2yhl07916095ebr009ca_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top