Ⅰ.根据首字母及英文释义写出单词 1.cab:_a taxi 2.relative:_a member of your family
3.resemble:_to look like or be like someone or something 4.outline:the main shape or edge of something, without any details 5.purchase:_to buy 6.upwards:_towards a higher position, level or value Ⅱ.根据词性及汉语意思写出单词 1.creamn. 奶油;油 2.maten. 老兄,老弟,伙计 3.unrestn. 不安
4.transparentadj. 清晰易辨的;透明的 5.merelyadv. 只;仅仅 6.ambiguousadj. 模棱两可的 7.tightadj.绷紧的→tightenv.(使)变紧 8.congratulatevt.祝贺→congratulationn.祝贺 9.offencen.冒犯;得罪→offendv.冒犯;得罪 10.approvaln.赞成;赞许→approvev.赞成;同意
11.unconsciousadj.不知不觉的,无意的→consciousadj.意识到的,自觉的 12.negotiatevt.谈判;协商→negotiationn.谈判,洽谈 Ⅲ.补全短语 1.catch on 学会
2.for ages 很久,很长时间 3.keep to遵守;信守 4.help out帮助??解决困难
5.pick up用车接;拾起;学会 6.congratulate sb.on sth. 祝贺某人某事 7.consist of由??组成
8.be used to do ... 被用来做?? 9.on purpose 故意地,有意地 10.differ from与??不同 11.be aware of意识到
12.on the other hand 另一方面 13.regardless of不管??,不顾?? 14.add to增添,增加 15.be similar to与??相似 16.see through看穿,识别
1.The more different accents you hear, the more confused you get. 你听的口音越多,你就越容易混淆。
[句式分析] the+比较级??,the+比较级??表示“越??就越??”。 [佳句赏析] 经济危机持续得越久,人们遭受的损失就越多。 The longer the economic crisis lasts, the more loss people will suffer.
2. If you saw a father patting his son on the back while smiling happily, what would you think was going on?
如果你看到一位父亲,正愉快地微笑着拍他儿子的背部,你会认为正在发生什么事? [句式分析] 本句为主从复合句。
[佳句赏析] 做作业时不要看电视。 Don't watch TV while doing your homework.
How can we communicate our ideas to others? Please match the words with the pictures.
①music ②facial expressions ③tone of voice④language 答案:①b ②d ③c ④a
Ⅰ.Fast-reading
1.Read the passage and choose a heading for each paragraph.(There is one extra heading) Para.1 a.An aid to travelers
Para.2 b.Conscious and unconscious body language Para.3 c.The disadvantages of smiling Para.4 d.Why body language can be confusing Para.5 e.Introduction
Para.6 f.What is body language Para.7 g.Concluding statement h.Being aware 答案:Paras.1~7 efbhadg
2.Choose the best answer according to the text.
①The father showed his satisfaction to his son by ________. A.smiling and patting his son on the back B.patting his son's head and smiling C.crossing his hands before his body D.waving his hands and cheering
②Spoken language is different from body language because the latter (后者) is ________. A.not always clear in meaning B.sometimes simple and short C.brief to convey the feelings D.often doubtful to others
③The third paragraph mainly tells us ________. A.body language varies in different cultures B.body language is unconscious C.how to make appropriate gestures D.what are the most common gestures
④In the fifth paragraph, the word “negotiate” can be taken the place of by ________. A.cut down B.raise C.decide D.bargain
⑤From the sixth paragraph we can infer we must pay much attention to ________ of body language.
A.the offence B.the importance C.the differences D.the developments 答案:①~⑤ AABDC Ⅱ.Careful-reading
Read the text carefully and then fill in the chart with the information in the text.
Body Language Speaks for Itself
Body language is a language that consists of ①gestures,_②What is body language facial_expressions and③body_movements.It can be used to convey both ④attitudes and ⑤feelings.Sometimes it is not explicit. People use body language in different ways Body language does not always mean the same thing
People often use body language ⑥on_purpose.But sometimes it is ⑦unconscious. Being aware of body language can be useful in some circumstances. Body language can sometimes be ⑧ambiguous. So be careful when using it.Across the world, a ⑨pat on the back and a ⑩smileusually means, “Well done”.
相关推荐: