英语备课大师 en.eywedu.net【全免费】
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
Poor areas of India may have few doctors or other health resources. Instead, many people turn to traditional healers (医疗者) when they are ill. These traditional healers, or witch doctors, sometimes have strange theories (学说) about how the body works. In West Bengal, for example, some people have long believed that getting bitten by a dog leads to the birth of little dogs.
Dr Kumar Kanti Ghosh is a psychiatrist. He heard this belief when a nine-year-old boy came to his office about ten days after being bitten by a dog. He really couldn’t believe his ears when he heard that. Kanti Ghosh said, “He believes that he had a little dog developing inside him. And his parents have said that sometimes the boy is barking like a dog.”
A healer named Budheswar Singh says his medicine made of yogurt and herbs has cured many people. “If the man is brought to me in time, I can give him my medicine and he will be all right,” he said.
Sanjay Samui is a medical doctor who wishes people would stop believing ideas like this. “They are poorly-educated village people. They still strongly believe such odd ideas,” he said. He tells everyone that in no situation can a dog be born by a human.
The national government spends about one and a half percent of India’s GDP on health care. This is among the lowest rates in the world. It means such traditional healers are the only choice in some places. The healers spread medical myths (神话) and even make villagers not believe doctors.
语篇解读:在印度一些贫困地区,人们依然迷信巫医。
21.The example given in Paragraph 1 shows that ________. A.witch doctors’ theories are based on scientific research
B.nobody in India believes that a man can give birth to a dog C.witch doctors know very well about how the human body works D.some Indian people believe unusual theories told by witch doctors
解析:选D 细节理解题。根据第一段的“In West Bengal, for example, some people have long believed that getting bitten by a dog leads to the birth of little dogs.”可知,那个例子是说有些人一直深信被狗咬会怀上狗宝宝,这说明他们相信巫医们那些奇怪的学说。
22.When Dr Kumar Kanti Ghosh heard what the boy told him, he was________.
“备课大师”全科【9门】:免注册,不收费!http://www.eywedu.cn/
英语备课大师 en.eywedu.net【全免费】
A.happy C.relaxed
B.shocked D.interested
解析:选B 推理判断题。根据第二段的“He really couldn’t believe his ears when he heard that.”可推断Kumar Kanti Ghosh医生当时很惊讶。
23.We can learn from the last paragraph that in India ________. A.some traditional healers are very helpful B.people believe whatever doctors tell them C.doctors are not as helpful as traditional healers D.more money should be spent on the public health care
解析:选D 推理判断题。根据末段的“The national government spends about one and a half percent of India’s GDP on health care. This is among the lowest rates in the world.”可知印度需要在公共医疗上投入更多的钱。
24.What would be the best title for this passage? A.In poor Indian areas, traditional healers help B.In poor Indian areas, medical myths spread C.In poor Indian areas, doctors are useless D.In poor Indian areas, people refuse help
解析:选B 主旨大意题。通读全文,可知主要是讲在印度的一些贫困地区,那些奇怪的医疗学说在流传,而人们对这些学说深信不疑,故选B。
B
Mr. Harris used to work in Dover, but then he changed his work, and he and his wife moved to another town. They did not have many friends there, but they soon met a lot of interesting people, and after a few weeks, they often went to dinner or to parties at other people’s houses.
Then Mrs. Harris said to her husband, “We’ve been to a lot of other people’s houses, and now we must invite them to our house, needn’t we?”
“Yes, certainly,” answered her husband, “A big party will be the easiest thing, won’t it? Then we can start to invite people to dinner in small numbers next month.”
So Mrs. Harris said, “Yes, I’ll invite all our friends here to a big party on 5th December.”
“How many will that be?” Mr. Harris asked. “Don’t invite too many.”
Mrs. Harris was beginning to write the invitation when her husband saw that she was writing, “Party: 6:30 pm to 8:30 pm”
“That isn’t very nice, is it?” he said. “You’re telling our guests that they must go at
“备课大师”全科【9门】:免注册,不收费!http://www.eywedu.cn/
英语备课大师 en.eywedu.net【全免费】
8:30.” So Mrs. Harris just wrote “Party: 6:30 pm”
A lot of guests came, and they all had a good time, so they did not go home at 8:30. In fact they were still there at mid-night when the doorbell rang and a policeman arrived. He said, “You must stop making a noise, because someone has complained (抱怨).”
Mr. Harris said he did not want to quarrel with the policeman, so everyone went home. They were sorry to have to go.
When Mr. and Mrs. Harris were alone again, she said to him, “That was a surprise, wasn’t it? Who complained about the noise?”
“I did,” Mr Harris answered in a tired voice.
语篇解读:本文主要讲述了Harris夫妇举行宴会期间所发生的有趣的故事。
25.Why did Mr. Harris and his wife move to another town? A.They wanted to make some new friends. B.Mr. Harris changed his work.
C.They wanted to meet a lot of interesting people.
D.They enjoyed going to parties and visiting other people’s houses.
解析:选B 从文章的第一句我们得知Mr. Harris换了工作,所以他才移居到另一个小镇,故选B。
26.What made Mr. and Mrs. Harris hold a party at their house? A.It was easy to hold a big party at home.
B.They could ask people to dinner in small numbers. C.They had gone to other people’s parties many times. D.They liked making friends with others.
解析:选C 第二段的“We’ve been to a lot of other people’s houses”告诉了我们他们举办宴会的原因,据此可知选C项。
27.How long would Mrs. Harris like the party to last? A.From the morning till night. B.About fourteen hours. C.About two hours. D.Till midnight.
解析:选C 题目问的是Mrs. Harris预计宴会持续多长时间,而不是实际到几点结束。在Mrs. Harris刚开始写请柬时写的是Party: 6:30 pm to 8:30 pm。由此可知Mrs. Harris希望宴会持续大概两个小时,即答案C正确。
28.When did the party end that evening?
“备课大师”全科【9门】:免注册,不收费!http://www.eywedu.cn/
英语备课大师 en.eywedu.net【全免费】
A.At about 8:30.
B.When the policeman talked with Mr. Harris on the phone. C.About twelve o’clock.
D.When someone telephoned the police station.
解析:选C 宴会结束是midnight,也就是午夜12点,而当警察出现时,宴会还在进行,所以我们从文章可以推断出宴会是在警察走后才结束的。
C
When Regis Mangwiro and the other villagers moved to a new place in southeastern Zimbabwe, Africa, they were happy to find a lake nearby. Now, they would no longer have to walk long distances looking for water. At last they had a source of water what they call their own.
But several days later, two young boys saw something they had never seen before — a huge animal was standing at the edge of the lake, having grass. When the animal saw the boys, it walked into the lake and disappeared beneath the water.
Regis looked into the story of the big creature that vanished into the lake. “When I took a closer look at the dung (粪便), I realized that it was from a hippo (河马),” he said.
Twelve hippos were living in the lake. The villagers were worried. In the country of Zimbabwe, hippos attack humans more often than lions do. The hippos would often stay on the village side of the lake all day. This meant that the villagers could not go near the lake until the hippos got out. It was too long a wait for the villagers, because they needed the water from the lake to survive. “This is the only source of fresh water in the village,” said a villager. “There is no way we can avoid this lake.” So the women began moving in groups whenever they went to fetch water from the lake. Before collecting water, they made sure no hippos were nearby. The men began fishing in pairs, with one man always looking out for hippos.
It took time, but these days, the hippos and humans live side by side. The villagers say that when the hippos spot people coming, they swim slowly to the other side of the lake and mind their own business. The villagers do not go into the part of the lake where the hippos usually stay. They have learned to share the lake they both need to survive. 语篇解读:本文是一篇时文。介绍了人与动物和平共处、共享水资源的一幕。
29.Before Regis and other villagers moved to the new place, ________. A.Regis had never heard of hippos B.they had their own source of water C.it was not easy for them to find water D.some of them had been attacked by hippos
解析:选C 细节理解题。由第一段的“have to walk long distances looking for water”
“备课大师”全科【9门】:免注册,不收费!http://www.eywedu.cn/
相关推荐: