课时分层作业(三)
[语言知识练习固基础]
Ⅰ.单句语法填空
1.When our classroom is_decorated (decorate),it will be more beautiful. 2.Is this bridge going to be_completed (complete) before the end of this year? 3.A new English play will_be_put (put) on in our school this weekend. 4.There is no doubt that we shall/will_be_punished (punish) if we break the law.
5.Some new computers will_be_sent (send) back to the factory to be repaired tomorrow.
6.This advice is of some value,I think.It deserves considering/to_be_considered (consider).
7.The more you study maths,the easier (easy) you will feel. 8.He has taken great pains (pain) to improve his image.
【导学号:73752040】
9.Jack has_been_married (marry) to Alice for at least 20 years.
10.He has been in high spirits,for pieces of exciting news came to him one after another.
Ⅱ.单句改错(每小题仅有1处错误)
1.The classroom is going to be cleaning by the students after school.cleaning→cleaned 2.This project will is finished by them in five years.is→be 3.The change will be noticed happen next day.happen前加to 4.As a matter of fact,they were such excited watching the beach volleyball game that they forgot to have their lunch.such→so 5.An experienced engineer is in the charge of the building of the bridge.去掉第一个the
1
[高考题型练习提能力]
Ⅰ.阅读理解
A
What is America's number one sport? Can I still say baseball? You could make that statement 30 years ago,but things have changed.Baseball of course has the richest history of all sports.But with the popularity of basketball and American football,there can now be an argument on which sport is American's number one sport.
Basketball really took a turn in the 1980s as Magic Johnson and Larry Bird took the NBA to another level.Of course,basketball was already popular and had seen such stars as Jerry West and Dr.J,but the real breakthrough (突破) came in the 1980s and from there it really took off with Michael Jordan into the 90's.Basketball has even become very global now as many NBA stars competed in the Olympics and faced no competition.Today,they had better be ready because there are so many talents in other countries and the competition will be stiff.
Like basketball,American football has always been a favorite of many sports fans and its popularity has grown widely.The ratings (收视率) that Super Bowl Sunday brings are amazing.They have even talked about making Super Bowl Sunday a national holiday.
In the year 2050,basketball and American football will have history like baseball's rich history and maybe American national sport.They have been trying for years,but it is not going to happen.
So what is American's number one sport? To me baseball will always be Americans' hobby—rich in history and many memories for people of all ages.If you have any comments on this subject,do give your opinions.
【语篇解读】 哪种运动是美国的第一运动,篮球、橄榄球还是棒球? 1.The most powerful basketball player in 1980s is ________. A.Larry Bird C.Jerry West
B.Michael Jordan D.Magic Johnson
2
B [推理判断题。文章第二段提到20世纪80年代,在篮球运动方面,Magic Johnson and Larry Bird使NBA球队出现了转机;Jerry West and Dr.J是当时受欢迎的明星;而Michael Jordan则是使NBA在篮球上获得突破,他带领球队进入90年代。这说明乔丹是80年代最强大的篮球明星。]
2.This passage mainly talks about ________. A.baseball and its history
B.the most popular sport in the world C.which sport is the number one in America D.whether basketball is a global sport pastime
C [主旨大意题。文章第一句话提出“哪种运动是美国的第一体育运动?”下文就是对该问题的探讨。文章讨论了篮球、橄榄球和棒球这三项体育运动中哪一项运动是美国的第一体育运动的问题,故C项正确。]
3.The author agrees that American football ________. A.will have rich history B.is world's most popular sport C.has its breakthrough in the 1980s D.will have the richest history by 2050
A [细节理解题。根据第四段第一句可知在美国,到2050年,篮球和橄榄球有望与棒球有着一样丰富的历史,并成为国家的体育运动。]
4.The author wrote the passage to ________.
A.persuade people to support baseball as America's number one sport B.introduce the history of different sports in America
C.compare different kinds of sports that are popular among American people D.express his idea that baseball is America's number one sport
D [写作意图题。根据最后一段第二句可知作者认为棒球是美国的第一体育运动。作者在文中通过对这一问题的讨论后表达了他的看法。故D项正确。]
B
“If you want to see a thing well,reach out and touch it!” That may seem a strange thing to say.But touching things can
3
help you to see them better.Your eyes can tell you that a glass ball is round.But by holding it in your hands,you can feel how smooth and cool the ball is.You can feel how heavy the glass is.When you feel all these about the ball,you really see it.With your skin,you can feel better.For example,your fingers can tell the difference between two coins in your pocket.You can feel a little drop of water on the back of your hand,too.
All children soon learn what “Don't touch!” means.They hear it often.Yet most of us keep on touching things as we grow up.In shops,we touch things as we might buy food,clothes and so on.To see something well,we have to touch it.
There are ways of learning to see well by feeling.One way is to close your eyes and try to feel everything that is touching your skin.Feel the shoes on your feet,the clothes on your body,the air on your skin.At first,it is not easy to feel these things.You are too used to them!
Most museums are just for looking.But today some museums have some things to touch.Their signs say,“Do touch!” There you can feel everything on show.If we want to see better,reach out and touch.Then you will really see!
【语篇解读】 如果你想真正地了解一个东西,那么就去触摸它,这样你才能看得更真切。
5.By touching things,________. A.you will have a strange feeling B.you will learn how to use your hand C.you can learn more about them D.you can tell what colours they are
C [细节理解题。根据第二段第二句But touching things can help you to see them better.可知,通过触摸,你能看得更清楚。故选C。]
6.When people buy things in shops,they often________. A.try them on first
B.keep their right hands on them C.ask about them D.feel and touch them
D [细节理解题。根据第三段中的In shops,we touch things as we might buy
4
food,clothes and so on.To see something well,we have to touch it.可知,在商店里买东西时,人们往往要触摸这些东西,感觉一下质量。故选D。]
7.Why does the writer say “At first,it is not easy to feel these things.”? A.Because the things are used by people,too. B.Because people feel the things too often. C.Because people know how to use the things. D.Because the things are easy to feel.
B [细节理解题。根据倒数第二段中的At first,it is not easy to feel these things.You are too used to them!可知,人们经常接触它们。故选B。]
Ⅱ.短文改错
It was raining.In his way home from school,Peter saw an old man which was walking with difficulty in the rain without an umbrella.Peter goes up to him and offered to share the umbrellas with him.The old man in poor health,so Peter tried to hold the umbrella.And he was so short to hold it high enough.While wondering what to do,he saw the old man's stick and had an idea.He tied the stick to the handle of the umbrella and made it the longer.Then we shared the umbrella.Peter was happily.
【答案】
Inwhich
It was raining. On his way home from school,Peter saw an old man who/that goes
was walking with difficulty in the rain without an umbrella.Peter went up to him and umbrellas
offered to share the umbrella with him.The old man ∧ in poor health,so Peter
wasAndso
tried to hold the umbrella. But he was too short to hold it high enough.While wondering what to do,he saw the old man's stick and had an idea.He tied the stick to we
the handle of the umbrella and made it the﹨ longer.Then they shared the happilyumbrella.Peter was happy. 【导学号:73752041】
5
相关推荐: