2018年浙江省杭州市高考英语模拟试卷(二)
副标题
题号 得分 I II III IV V 总分
一、阅读理解(本大题共10小题,共25.0分)
A
Seventy-three-year-old George McNeilon selected his food in Value Mart very
carefully. After leaving the cashier, he estimated (估计) that he had saved 80 cents and thought that he had got good value for his money again. At the exit, the chilly wind reminded him of his gloves. \?\here and there, but nowhere could he find them. He was sure he was wearing them when he entered the store. The worried man made a second search in all his pockets, again including the grocery bag. He was sure they must have been dropped somewhere inside the store. George bought the gloves at a 25% discount, for just $30, ten years ago. They were genuine lambskin soft, warm and durable. Until then, he had worn cheaper man-made (小羊皮),
material that lasted no more than three years. His impulsive decision to buy the expensive gloves turned out to be a good one, which even promoted his social status on the bus, as passengers stared at him enviously for six months out of the year. He enjoyed being envied. Bad luck, George thought, to lose his expensive gloves on New Year's Eve. He reentered the store and followed the same route he had walked before. But several minutes of anxious search turned out to be in vain. \. People have changed …\to himself. \, if people picked up something lost, they would give it back.\ Back home, George was at a loss. In deep winter, he could not do anything without a pair of gloves. If he bought cheap ones, he would have to replace them very soon. If he bought new leather ones, they would cost forty dollars.
After the holiday, poor George decided to buy another pair of leather gloves. Before
boarding the subway, he stepped into Value Mart again to see if by any chance his gloves had been returned to the lost and found office.
\?\. \,\.
She looked into her drawer and drew out a pair of men's leather gloves. \?\
\
1. Which of the following is the most probable reason for George's shopping? ______
A. To kill time in Value Mart as usual. B. To prepare for the coming New Year. C. To prove how wise he was with money. D. To see whether there were gloves on sale.
2. What do we know about old George McNeilon? ______
A. Pure but impolite. B. Clever but simple. C. Economical but vain. D. Warmhearted but poor. 3. What can be inferred from the passage? ______
第1页,共12页
A. In daily life, accidents will happen. B. Never ever jump to conclusions. C. A penny saved is a penny earned. D. A loss may turn out to be a gain.
【答案】 【小题1】B
【小题2】C
【小题3】B
【解析】1.B.细节理解题.根据第四段的句子\, George thought, to lose his expensive gloves on New Year's Eve.\可知,乔治购物的原因是为即将到来的新年.故选B. 2.C.推理判断题.根据第四段But several minutes of anxious search turned out to be in vain可知他是徒劳的,再根据第一段After leaving the cashier, he estimated (估计) that he had saved 80 cents and thought that he had got good value for his money again.可知他很经济,很节省.故选C.
3.B.推理判断题.根据倒数第三段\. People have changed …\murmured to himself. \, if people picked up something lost, they would give it back.\可知George认为现在的人们都改变了,而根据后文售货员帮他找回了,所以人不要急于下结论,所以B正确.
本文为记叙文,文章介绍了一位老人在除夕夜去超市购物却丢掉手套,并最终找回的故事.
做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.
B
Twenty-five years ago, as a parent educator, I began reading about the dangers of praise. I was completely shocked by what I was learning: praise is not good for our kids. How could that be? So I spent years talking with experts, reading about the effects of praise, and finally decided to close the door on praise and focus on building an encouraging family. Even today, with many studies available to parents, I still hear people say, \be? How can saying ‘Good job' or ‘You're smart' be bad?\. It can be a difficult habit to break.
If we tell a boy \, how does he feel when he comes home with a D? If we've told him that he is smart, then he will more likely feel a failure when he struggles with homework - \. Why can't I do this?\
Praise trains children to depend on constant feedback on what a \
doing. This dependency shatters rather than builds children's confidence. Praise trains children to ask, \?\?\?\begin to believe that what others think is more important than what they think about their achievements and mistakes.
Praise breaks the relationship between parents and children. Without even realizing it, parents may be using praise as a tool to direct the child's behavior. The message is clear - I approve of you when you …and I do not approve of you when you …Living with this kind of constant judgment can damage not only the child's confidence but also the relationship. The solution to the problem of praise is encouragement. Encouragement can be given at any time, to anyone, in any situation. It is a comment, an acknowledgment, a statement that
第2页,共12页
focuses on effort, improvement or choice. Hearing \a loss when they don't do well in a test. Using \A in your test …\. 4. What can be inferred from the first two paragraphs? ______
A. Many parents can't get on well with their children. B. The author never shows any approval to his children. C. It's hard for many parents to believe praise is harmful.
D. The author spent 25 years changing people's opinion on praise. 5. According to the passage, it seems that parents' praise ______ .
A. can lead to children's being smart B. might have just the opposite effect C. is a good tool to educate their children
D. helps them get along well with their children
6. Which of the following is a good example of encouragement? ______
A. You are very good at math.
B. You are the best artist I have ever seen. C. You have a problem and you have to fix it.
D. You didn't think you could finish in time, but you did.
【答案】 【小题1】C
【小题2】B
【小题3】D
【解析】CBD
1.C.细节理解题.根据第二段\? How can saying ‘Good job' or ‘You're smart' be bad?\. It can be a difficult habit to break可知很多家长是不理解为什么夸奖会对孩子有什么危害的,故答案为C.
2.B.推理判断题.根据倒数第二段Praise breaks the relationship between parents and children及Living with this kind of constant judgment can damage not only the child's
confidence but also the relationship可知家长对孩子的夸奖会起到适得其反的效果,反而对孩子的成长不利,故答案为B. 3.D.细节理解题.根据选项可知 You are very good at math和You are the best artist I have ever seen是夸奖用语,You have a problem and you have to fix it这是批评;而You didn't think you could finish in time, but you did你不认为你能及时完成,但你做到了,这是鼓励用语,故答案为D.
本文是一篇议论文,讨论的是作者的研究结果是过多的对孩子的夸奖对他们的成长不利,家长对孩子的夸奖往往会起到相反的结果,正确的做法应该是用一些鼓励性的语言. 做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.
C
The number of giraffes is becoming smaller across Africa, according to the Giraffe Conservation Foundation. The total population has dropped by 40 percent in the last 15 years. Surprisingly, even scientists haven't given much attention to giraffes. We are learning more about their ecology, but what we know is still way behind what we know about other species. \,\. Julian Hennessy, a wildlife scientist. \,\Hennessy, \. But hunting also has a big
第3页,共12页
influence.\. First of all, once a giraffe is brought down, there is lots of meat with a small amount of effort. Besides, there is another thing encouraging the hunting. In Tanzania, Hennessy says, the latest word on the street is that eating giraffe meat could cure AIDS. Fresh giraffe heads and bones can be sold at prices of up to﹩140 per piece.
Another widespread misconception about giraffes is that they are everywhere. Look at kids' books which are full of giraffes. They are always in zoo collections. They can be seen easily, so you don't think we have to worry about them. But the truth is that they are in danger of extinction. There is a lack of right and true data.
Hennessy and other researchers are now pulling together the data needed to improve the
situation of the entire giraffe species and all nine subspecies (亚种). The information will be used to change the giraffe's listing on the International Union for Conservation of Nature Red List, which now lists the species as of \\. \,\. \several other giraffe subspecies will be recommended for endangered listings next year or the year after.\beloved animals have become.
7. By saying \, Hennessy tells us that ______ .
A. giraffes are unpopular in Africa
B. the giraffe is always silent in daily life C. the ecology of Africa needs more attention D. the extinction occurs without enough attention
8. What has caused the high price of giraffe meat in Tanzania? ______
A. The country's custom.
B. The illegal international trade. C. The cost of hunting a giraffe. D. The idea that it's a cure for AIDS.
9. The misconception in Para.3 can be corrected by ______ .
A. preventing illegal hunting in Africa B. rewriting kids' books about giraffes C. providing reliable data about giraffes D. spreading scientific knowledge of AIDS
10. The final purpose of Hennessy's great effort is to ______ .
A. collect more information about giraffes B. raise public awareness of protecting giraffes
C. prove giraffes will disappear in the next few years
D. work with the International Union for Conservation of Nature 【答案】 【小题1】D
【小题2】D
【小题3】C
【小题4】B
【解析】DDCB
1.D.细节理解题.根据\. The total population has dropped by 40 percent in the last 15 years. Surprisingly, even scientists haven't given much attention to giraffes\可知,人类没有关注这些濒临灭绝的动物,使得这些动物灭绝的更快.故选D.
2.D.细节理解题.根据\, Hennessy says, the latest word on the street is that eating giraffe meat could cure AIDS. Fresh giraffe heads and bones can be sold at prices of up
第4页,共12页
相关推荐: