11.Why does the author advise parents to develop the habit of exercising? A.To fight against ageing. B.To control their weight. C.To improve their fitness. D.To set an example to their kids.
D [推理判断题。作者在文章开头提出了儿童缺乏锻炼的困局,接着建议家长给孩子做好榜样,创造锻炼的氛围,故作者建议家长运动的目的就是为了让孩子能模仿父母,加强体育锻炼。]
D
When one thinks of Valentine's Day,he/she thinks of the holiday of love. However,the origins of this day actually have a dark background.
According to History.com,in around 270 A.D.,there was a fertility (生育)festival called Lupercalia.To start the festival the priests would sacrifice (祭祀)a goat for fertility.The priests would then cut the goat skin into strips,dip them into blood and go around the streets slapping (抽打) women with the goat skin.
The Roman women welcomed the slaps because they believed it would make them more fertile in the next year.The second part of the festival was a ceremony.All of the young women would put their names in a pot and the unmarried men would pick their pair for the year and the wellmatched pair usually ended in marriage.
It wasn't until the Middle Ages that Valentine's Day became connected with love.In France and England,Feb.14 was the beginning of the birds' mating (交配) season,which added to the idea of romance.And it wasn't until the 17th century that it became common for friends and lovers to exchange small gifts or notes.
However,in today's society there are two different views on the day of love.The first is that Valentine's Day is just a holiday that is created by the card,flower,and jewellery industries.The second is that Valentine's Day is a day to love those who are held dear to one's heart.Valentine's Day is a major holiday that millions of people spend a certain amount of money on for the people they love.The approximate amount of money that is expected to be spent on Valentine's Day is $19.7 billion.
Even though Valentine's Day in today's society is a celebration of love,it once
started out as a holiday celebrating fertility.
【语篇解读】 语篇类型是说明文,主题语境是节日。关于情人节的起源流传有多种说法,文中介绍了其中一种。
12.Who were most affected by “Lupercalia” in ancient Rome? A.Children. C.Farmers.
B.Priests. D.Women.
D [细节理解题。根据第二段可知,Lupercalia这一古罗马节日主要与妇女的生育问题有关。]
13.What are responsible for Valentine's Day in its modern sense? A.Religious activities. C.Political systems.
B.Natural phenomena. D.Cultural exchanges.
B [细节理解题。根据第四段中的Feb.14 was the beginning of the birds' mating season,which added to the idea of romance可知,情人节被赋予现代的爱情意义,这与鸟儿从2月14日开始交配的自然现象有关。]
14.What can we conclude from the last but one paragraph? A.Valentine's Day is causing disagreements among people. B.Valentine's Day is going to be celebrated differently. C.Valentine's Day is becoming a big day for business. D.Valentine's Day is gradually losing its popularity.
C [推理判断题。根据倒数第二段可知,现在的情人节是一个商家盈利的大好机会。]
15.What could be the best title for the text? A.The dark history of Valentine's Day B.A major festival in ancient Rome C.Valentine's Day in the Middle Ages D.A romantic day for lovers
A [主旨大意题。文章第一段点明了主题,结尾处再次呼应,旨在讲述情人
节的起源并不浪漫,而是妇女被歧视、遭受苦难的一个节日。]
Ⅱ.阅读七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Ways you can change the world
As a teenager,changing the world can be a great job.You can do a few things to make a positive contribution to the life of others and the environment.Here are some easy ideas for you to get started.
Donate.__16__ You may find yourself in a charity shop donating all your old clothes/shoes/toys or you could put all your change (零钱) in a box outside a charity.
__17__ Time after time you may have found yourself in a position where you have littered.Littering pollutes the environment and is quite harmful to the people and animals around us.__18__ Reduce vehicle pollution. It's not only a waste of gas to drive to a nearby destination but it's also polluting our environment.__19__ If your journey isn't walkable,you can take a bus or train instead.
Share your passion (激情).Try motivational speaking.Motivational speakers can have their ideas and beliefs heard and some have been known to have a great influence on the world as a whole.__20__ No one will listen to someone who is speaking aggressively (咄咄逼人地) and too demanding.
A.Don't throw the litter away. B.Plant a tree in your garden.
C.Donations can vary from time to time.
D.Make sure you express your opinion in a highly professional way.
E.We can try our best to create a powerful effect on the world in a special way. F.So if there aren't any nearby bins,hold on to your rubbish until you find one. G.If your parents offer to drive you to school,politely refuse their offer and walk instead.
【语篇解读】 语篇类型是说明文,主题语境是做事。文章介绍了从小处改变世界的方法。
16.C [本段主旨为捐赠,且空后提到各种捐赠物可知,C项符合语境。] 17.A [本段主要讲了随意乱扔垃圾会污染环境并且对周围的人和动物都有害可知,A项与本段内容吻合,总领该段。]
18.F [乱扔垃圾是有害的,所以如果你附近没有垃圾桶,那你就应该拿着垃圾直到找到了垃圾桶。]
19.G [本段主旨为减少汽车污染,G项“如果你的父母提议开车送你上学,你应该礼貌地拒绝他们并走路去上学”与本段主旨吻合,并与空后句子形成并列关系。]
20.D [根据空后内容没有人会听咄咄逼人且要求太多的人的话可知,D项“要确保你很专业地表达自己的观点”符合语境。]
Ⅲ.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
I have always been hardworking in school.And I enjoyed gaining new understanding about study.One way was making __21__. __22__ has always been my favorite subject.During each math class,while __23__,I waited for my golden opportunities to show myself,which were __24__.When they came,I would __25__ my hand.Answering them __26__ made me feel I was recognized by my classmates and teacher.The only problem was that I wanted to be __27__ -to be right every time.
As it turned out,living up to this standard was __28__.In one class,I stood up confidently but gave a __29__ answer.Even though I knew this was certainly not my first mistake in life,something __30__ had come at that moment.I thought that my classmates might think I was __31__.The beautiful castle that I had built up __32__ after my mistake.
In the following classes,I was in low spirits and became __33__.Even if I may have known the answer,I was __34__ to take the risk of damaging my self-confidence any more.Noticing my __35__,my math teacher talked with me and learned my problem.She told me that mistakes are an important part of learning
__36__ they can point out our weaknesses and help us __37__.I should set up the principle of __38__ mistakes. From that experience,I realized that even though I thought I was right about most things,I was wrong in my __39__.School is not a place to __40__ but a place to learn.What I now know is that by holding fast to humility (谦虚) and learning to grow from my mistakes,I can truly learn in a way I could never in the past.
【语篇解读】 语篇类型是夹叙夹议文,主题语境是学习。作者在数学课上的偶然一次犯错改变了他的学习观。
21.A.mistakes C.friends
B.rules D.promises
A [根据下文内容可知,此处是指犯错误。] 22.A.English C.Chinese
B.Math D.Physics
B [第23空前的math class有提示。] 23.A.teaching C.reviewing
B.writing D.listening
D [根据空前during each math class可知,此处是指“我”在课堂上听课。] 24.A.reports C.tasks
B.questions D.challenges
B [根据空后内容可知,此处是指问题。] 25.A.touch C.raise
B.shake D.wave
C [根据空后的Answering them可知,此处是指举手回答问题。] 26.A.briefly C.carefully
B.finally D.correctly
D [根据空后的feel I was recognized可知,此处是指回答正确。] 27.A.perfect
B.creative
相关推荐: