课时作业(十九) Unit 4 Body language
Ⅰ.用所给词的适当形式填空
1.My mother sends her________(greet) to you all.
2.________(curious),the struggle to survive has greatly improved her health. 3.The town walls were built as a________(defend)against enemy attacks.
4.There must have been some________(understand).I didn't order all these books. 5.This book will help you with both________(speak) and written English. 6.She was someone who________(true) understood children.
7.The police knew all about his________(associate) with organized crime. 8.He was instructed not to make any________(state) to the press about the incident. 9.Cross didn't answer; his________(face) expression didn't change,either. 10.The exam________(approach),so we are all very busy. 答案:1.greetings 2.Curiously 3.defence 4.misunderstanding
5.spoken 6.truly 7.associations 8.statements 9.facial 10.is approaching Ⅱ.完成句子
1.He knew he was wrong,but he would not admit it for fear of__________________(失去面子).
2.I was surprised to find that the little girl________________(非常自由自在)among strangers as if she had known them for a long time.
3.It was quite wrong for him to__________________(背弃)his friends when they were in trouble.
4.Mountain-climbing is great fun.You'll__________________(接近大自然)and take exercise at the same time.
5.When the door was opened suddenly,the boy covered his head with his hands,__________________(好像在自卫).
6.__________________(一般说来),people from different cultures have different ways to greet each other.
7.They__________________(有可能)have misunderstanding when communicating. 8.__________________(我真是很好奇)how she lost so much weight in such a short time. 答案:1.losing face 2.was quite at ease 3.turn his back to 4.get close to nature 5.as if in defence 6.In general 7.are likely to 8.I'm really curious about
Ⅲ.阅读理解
(2015·玉溪一中高三统练)
According to body language expert Robert Phipps,the way people sleep at night actually determines a lot about the type of personality they have.Phipps has identified four sleeping positions that affect personality.
Phipps found that worriers,those who stress the most,tend to sleep in the fetal(胎儿的) position.He found that this is the most common bedtime position,with nearly 58 percent of people sleeping on their side with knees up and head down.The more we curl up (蜷曲),the more comfort we are seeking,according to Phipps.
The second most common position is the log.Sleeping with a straight body,with arms at each side,as if they are standing guard at Buckingham Palace,indicates stubbornness,and these people (the 28 percent who sleep this way)often wake up stiffer than when they went to sleep.
“The longer you sleep like this,the more rigid your thinking is and you can become inflexible,which means you make things harder for yourself,”according to Phipps.
Yearner(向往型)sleepers are next on the list.About 25 percent of people sleep in this style-on their side with arms stretched out in front,looking as if they are either chasing a dream or perhaps being chased themselves.Yearners are typically their own worst critics,always expecting the best results,explained Phipps.These people often wake up refreshed and eager to face the challenges of the day ahead.
Perhaps the most peculiar(奇怪的)of sleep styles is the freefaller position.This sleep style makes up 17 percent of the population.They sleep face down with arms stretched out.These people,according to Phipps,feel like they have little control over their life.Not only is this the strangest of sleep styles,but also the least comfortable,and people may wake up feeling tired and have no energy.
In conclusion,Phipps has only one more thing to add:“A good night's sleep sets you up for the following day and our sleeping positions can determine how we feel when we wake.”
语篇导读:本文为说明文。肢体语言专家发现,人们睡觉的姿势实际上揭示了很多个性类型的信息。
1.Which of the following is the best title of the passage? A.A Good Night's Sleep Sets You Up for the Following Day B.Your Personality Depends a lot on How You Sleep at Night C.How You Sleep at Night Affects What You Do the Next Day D.Which Sleeping Position Helps You Sleep Comfortably
答案:B 解析:标题归纳题。根据本文的主题句中的“the way people sleep at night actually determines a lot about the type of personality they have.”可知,本文主要讲的是“一个人晚上睡觉
的姿势在很大程度上决定了这个人的个性特点”。
2.Which of the following pictures is the fetal position?
答案:D 解析:细节理解题。根据第二段中的“with nearly 58 percent of people sleeping on their side with knees up and head down.”可知,“胎儿睡姿”的姿势是“侧躺,头朝下,膝盖往上蜷成一团”,故选D项。
3.The underlined word“rigid”in Paragraph 4 is closest in meaning to“________”. A.stubborn C.comfortable
B.flexible D.strange
答案:A 解析:词义猜测题。根据第三段中的“indicates stubbornness”和第四段中的“you can become inflexible”可推知,该词与A项意思最接近。
4.Which sleeping position indicates that the sleeper tends to seek perfection? A.The fetal position. C.The yearner position.
B.The log position. D.The freefaller position.
答案:C 解析:细节理解题。根据第五段第三句中的“Yearners are typically their own worst critics,always expecting the best results”可知,“向往型睡姿”的人对自己要求严格,追求完美。
Ⅳ.完形填空 (2015·莆田质检)
About ten years ago when I was an undergraduate in college,I was working as an intern at my University's Museum of Natural History.One day while__1__at the cash register (收银机)in the gift shop,I saw an elderly__2__come in with a little girl in a__3__. As I looked__4__at this girl,I saw that she was kind of perched (困在) on her chair.I then__5__she had no arms or legs,__6__a head,neck and torso (躯干).She was wearing a little white dress__7__small red dots. As the couple__8__her up to me I was looking down at the register.I__9__my head toward the girl and gave her a wink (眨眼).As I took the__10__from her grandparents,I looked back at the girl,who was giving me the cutest,largest__11__I have ever seen.All of a__12__her handicap was__13__and all I saw was this beautiful girl,whose smile just melted me and almost__14__gave me a completely new sense of what life is all about.She took me from a poor__15__college student and__16__me into her world-a world of smiles,love and__17__. That was ten years ago.I'm a successful business person now and whenever I__18__and think of the__19__of the world,I think about that little girl and the remarkable__20__about life that she taught me.
语篇导读:本文是一篇夹叙夹议文。一个身体有缺陷的小女孩,却能微笑着面对世界,
带给这个世界爱和温暖。作者由此感慨:当我们遇到任何挫折时,不妨想想这个女孩,也许内心就会充满温暖。
1.A.studying C.looking
B.sparing D.working
答案:D 解析:根据上句话中的“I was working as an intern”可知,作者是在这里工作,故答案选D。
2.A.wife C.husband
B.couple D.friend
答案:B 解析:根据第三段第一句中的“couple”和第三段中的“her grandparents”可知,此处应用couple一词。故答案选B。
3.A.case C.wheelchair
B.bicycle D.car
答案:C 解析:根据故事发生的场合和下文对女孩的描述可知,女孩是个没有四肢的残疾人,由此可知,她是坐在轮椅上的,故答案选C,意为“轮椅”。根据第二段第一句中的“on her chair”也可推出答案。
4.A.closer C.sharply
B.farther D.anxiously
答案:A 解析:根据语境可知,此处指这个女孩子到了作者跟前,作者能够更近地看到她,故答案选A,意为“更近地”。B“更远地,更深层次地”;C“敏锐地”;D“焦急地”。
5.A.recognized C.displayed
B.realized D.heard
答案:B 解析:根据语境可知,作者意识到这个小女孩没有胳膊和腿。A“辨认出”;B“意识到”;C“展示”;D“听到”。故答案选B。
6.A.hardly C.almost
B.nearly D.just
答案:D 解析:此处表示:她只有头、脖子和躯干,故答案选D,意为“仅仅”。 7.A.on C.with
B.in D.for
答案:C 解析:句意:她穿着一件带有小红点的白色衣服。with在此处意为“具有,带有”,符合语境。故答案选C。
8.A.removed C.hurried
B.wheeled D.lifted
答案:B 解析:根据语境可知,小女孩坐在轮椅上,所以这对夫妇应该是推着小女孩,故答案选B,意为“推,拉(有轮之物)”。A“去掉,拿掉”;C“匆忙”;D“举起”。
相关推荐: