第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

高三英语一轮复习人教新课标必修一Book1U1(6)限时练

来源:用户分享 时间:2025/10/9 4:55:54 本文由loading 分享 下载这篇文档手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

高三英语一轮复习人教新课标必修一Book1U1(6)限时练

一轮复习Unit 1 Friendship(Period 6)

话题阅读

Ⅰ卷

一、阅读理解

A

To

be successful in any aspect of life, you need to know when to use the carrot or the

stick.Here are a few tips to help you decide whether it’s better to use the carrot or the stick.

With the kids The carrot

When it comes to raising a kid, the carrot or the stick dilemma is quickly disappearing as too many parents take the carrot approach to the extreme.In child raising, the carrot should never be materialistic things.If you want to ask for good behavior with a reward, it should be with something that can’t be bought, say, trust.

The stick

Nowadays, no one likes to use the stick any more, or in my father’s case, the belt.I’m not overlooking child abuse, if you ever want to call it that, but I am encouraging parents to toughen up a bit.You don’t want your kid to test your limits only to find out he can get away with it.If you want to raise a kid, raise the hand and let him know it comes down on the second offense.

At the office The carrot

People need encouragement and motivation to perform well.However, the carrot only really works well with employees who have already proved themselves.If you’ve got someone who can’t show up at the office before noon, the promise of a raise isn’t going to do much.On the contrary, if there’s a guy with a good work moral, he’ll thrive (grow stronger) when you add a promotion to the picture.

The stick

When considering the carrot or the stick in the office, remember that, overall, the stick is the more practical method in the office.A wise man, who just happened to be an Italian once said “It’s best to be both loved and feared.”It’s nice to have everyone love you,but running a business isn’t like running a family.You need to have the stick constantly raised.

With the wife The carrot

When it comes to marriage,always use the carrot.I’ve had a lovely marriage for many years,and I’ve always stuck to the carrot approach.Sometimes you catch more flies with honey,and sometimes

it’s the crack of a whip(鞭子) that gets the horse moving.Try not to use too many sticks at home;the carrot is much more fun.

1.What is the best title of this passage? A.The Carrot or the Stick?

B.The Introduction to the Carrot and the Stick C.Tips in the Daily Life

D.The Advantages of the Carrot and the Stick 2.In kids raising,the author prefers________. A.the carrot approach B.the stick approach

C.both the carrot approach and the stick approach D.neither the carrot approach nor the stick approach

3.Which do you think is the best to be a good boss at the office? A.Always using carrots. B.Eating a lot of carrots. C.Being both loved and feared. D.Using too many sticks.

4.Which is NOT true according to the passage?

A.The author often gives more carrots to his wife to eat at home. B.The carrot is much more fun when it comes to marriage. C.On different occasions,the carrot or the stick is effective. D.You need the stick to get your horses to move faster occasionally.

B

After having more than a few acquaintances(相识的人) online,it might come a blow to keen social networkers like Barack Obama,or even Facebook founder Mark Zuckerberg himself.

According to a research,the average person has in fact twice as many online friends as physical ones.Users of social-networking sites have on average 121 online friends as compared with physical ones.The study also claims that people tend to be more open,confident and honest with their virtual friends than their “real” ones.

“For most people,the Internet is a way of keeping in touch with loved ones and friends,but for people who are isolated(隔离的) due to illness,it plays a more vital role,and can often act as a lifeline,” says Helen Oxley,a psychologist at Wythenshawe hospital.

“People with illnesses often rely on the Internet to facilitate(促进) friendships,since they blog and use networking sites as a way of dealing with their illness.It can foster(培养) a sense of social connection for those who frequently feel isolated,which is important to psychological well-being.”

1 / 4

高三英语一轮复习人教新课标必修一Book1U1(6)限时练

In wider society,the ways in which friendships are formed are changing,with people recognizing that they can develop deep and meaningful connections with others that they’ve never met,and may never meet.About one in 10 people has either met their best friends online,or believes they can make lifelong friends on the Web.

The findings highlight how social introductions are also changing.Only five percent would ask for someone’s phone number,while 23 percent are now likely to ask for an email address or a full name with the intention of adding the person to their social network.

At the same time,however,a questionnaire completed by 4,427 suggests that 20 percent of parents believe their children’s education is affected by surfing the Net.They think their children are doing poorly at the school due to the amount of time they spend on non-educational websites. 5.The underlined word “it” in Para.1 most probably refers to ________. A.people spending too much time surfing the Net B.people relying on the Internet to connect with friend C.people having more online friends than real ones D.people making meaningful connections with strangers 6.We can infer from the text that________.

A.sick people can recover more quickly by surfing the Net B.students get important information online

C.students who surf the Net always perform not so well

D.people tend to trust their virtual friends more than their real ones

7.What percentage of parents believe that the Internet has a bad effect on their children? A.About 5 percent. B.About 10 percent. C.About 20 percent. D.About 23 percent.

二、七选五

French explorer Jacques Cartier is known mainly for exploring the St.Lawrence River and giving Canada its name.

Like many other European explorers,Jacques Cartier went to North America looking for gold,and perhaps a shortcut to Asia. 8 It became France’s main route into Canada.

Jacques Cartier was born on December 31,1491 in Brittany,a province of France.In about 1534,the king of France asked him to lead an expedition (远征) to the New World in search of riches and a new route to Asia.

9 There he and his crew explored the land around the Gulf of Saint Lawrence and met Native Americans.When he sailed back to France,he took with him two Native Americans.

10 This time,Cartier sailed deeper into the Gulf of Saint Lawrence and into the Saint Lawrence River.The two Native Americans he had taken before had learned French,and they served

as guides.About 260 miles inland,Cartier reached the Native American village of Stadacona.Today,the city of Quebec stands near that place.

Cartier and his men were among the first Europeans to winter in what is now Canada. 11 After returning to France he reported tales told by the native people of treasures farther inland.

Cartier once again crossed the Atlantic in 1541. 12 When he returned to France in 1542,he was told that they were just the common minerals pyrite (黄铁矿) (fool’s gold) and quartz (石英). A.A second voyage came in May 1535. B.Instead he found the Saint Lawrence River.

C.The bitter cold surprised them,and some of the men died. D.He made three voyages of exploration in dangerous waters.

E.Cartier was considered one of the most devoted explorers of the period. F.He explored further and found what he thought were gold and diamonds.

G.In the spring of 1534 Cartier sailed across the Atlantic Ocean to what is now Canada. 阅读理解(清北必做/重点、文科选做)

I think a close friend is someone you get on really well with,who helps you when you have problems,who gives you advice,and who always has time for you.I didn’t use to have many close friends when I was at school or at university as I was very shy,but now I have several.They are all women—I think it’s difficult to have a close friend of the opposite sex(异性).

—Marie

I don’t really have any close friends.I know a lot of people but mainly through work,and the social occasions(场合) when we meet are business dinners and evening parties.I think if you come from a really close family,then friends are a bit unnecessary.The little free time I have I prefer to spend with my family.

—Richard

I think a close friend is someone who you’ve known for a long time,and who you still get on with.They probably have similar hobbies to you so you can do things together.I’ve got three close friends who I was at high school with and we often go away together (without our parents of course).We always go camping and somewhere we can go walking,play football and be outside in the open air.

—David

For me close friends are the people you spend your free time with.I go out at weekends with a group of people—there are about seven of us,and I’d say we are all close friends.We also live near each other.I don’t think you can have close friends at a distance(在远处);you need to be able to see

2 / 4

高三英语一轮复习人教新课标必修一Book1U1(6)限时练

each other often.But I don’t think you need to be doing the same things.I mean I’m at university but none of my friends are.

—Ana

13.What does Richard say about friends? A.It’s hard to make friends at work. B.They’re less important than family. C.Friends need to have a lot in common. D.Women and men can’t be close friends. 14.What does David enjoy? A.Physical activity. B.Parent-child camp. C.Going to evening parties. D.Playing out in the open alone.

15.What do we know about Ana’s friends? A.They are college students. B.They are doing the same things. C.They don’t live far away. D.They don’t see each other often. 16.Who has more friends now than before? A.Ana.

B.David. C.Richard.

D.Marie.

一轮复习Unit 1 Friendship(Period 6)

话题阅读

班级:________ 小组:_________ 姓名: 分数:_________ 卷面:__________

Ⅱ卷(50分)

一、单句语法填空

1.It’s no pleasure_______(stay) at home doing homework all day. 2.Every day, I set my feeling_________on the blog, which is my hobby.

3.Scientists have found that all kinds of plants give out VOCs when_______(attack). 4.There was once a time_______women had no right to vote.

5.________(ignore) the difference between the two research findings will be one of the worst mistakes you make.

6.________(suffer) such a heavy loss, the boss didn’t have the courage to go on with his business. 7.It was the first time that I ______(leave) my parents.

8.________(concern) about the student, the teacher called his parents to find out why he was so often absent from class.

9.We’ve had a few________(disagree), but we’re still good friends.

10.This was a long journey of unaccustomed hardship and surprising_______(recover). 二.单句改错

1. I usually take a shower before have my breakfast.

2.The two young people have fallen in love with each other for a year.

3.Although I try to talk to my classmates, I still find hard to make good friends with them. 4.I was very grateful to Anna for giving me the opportunity to join in the club.

5.Having spent some time in the city, he had no trouble found the way to the History Museum. 6.I would be grateful that you could meet him at the airport.

三.错题回做

1. He speaks in a disordered manner, which betrays his shallowness and ________(无知) 2. One more hour, and I’ll get all the luggage_______(pack).

3. They _______(agree) to my proposal at the beginning, but I persuaded them finally. 答案

3 / 4

高三英语一轮复习人教新课标必修一Book1U1(6)限时练

A篇【解题导语】 作者就在什么时候应该使用“胡萝卜”(即奖励)和“大棒”(即惩罚)提出了一些建议。

1. A 解析:标题归纳题。根据第一段内容可知,本文主要讲述的是一些在什么时候应该使用“胡萝卜”(即奖励)和“大棒”(即惩罚)的建议。A项意为“胡萝卜还是大棒?”体现了本文的中心,适合用作标题。故选A。

2. B 解析:推理判断题。根据文中的“...but I am encouraging parents to toughen up a bit.”和“If you want to raise a kid, raise the hand and let him know it comes down on the second offense.”可知,16. 答案:D 解析细节理解题。根据首段中的“I didn’t use to have many close friends...but now I have several.”可知,Marie现在的朋友比以前多。

单句语法:1.Staying ;2. down; 3.being attacked; 4.when;5. Ignoring; 6.Having suffered; 7.had left; 8.Concerned; 9.disagreements; 10.recovery 单句改错:

1. before后加I 或have改having 2.Fallen改为been 3.Find后加it 4.删去in 5.Found改为finding 6.That改为if 在养育孩子这方面,作者更喜欢对孩子严厉一些,使用“大棒”。故选B。

3.C 解析:细节理解题。根据文中的“A wise man, who just happened to be an Italian once said ‘It’s best to be both loved and feared.’”可知,作为一名称职的老板,最好能软硬兼施,既让员工喜爱又能让员工畏惧。故选C。

4. A 解析:推理判断题。根据文章内容可知,作者所说的“胡萝卜”并不是真正的胡萝卜,而是对他人的奖励、甜言蜜语等,所以A项“在家里,作者经常给他妻子很多胡萝卜吃”是错误的。故选A。 B篇

【解题导语】 本文主要讲述了现在的人们更相信虚拟的朋友,更有甚者将虚拟朋友当成了终身朋友,还叙述了家长们因害怕孩子受到网络的不良影响不愿意让孩子接触网络。

5. C 解析:代词指代题。根据前文After having more than a few acquaintances (相识的人) online可知,应是指虚拟的朋友比真正的朋友还多这件事。

6. D 解析:推理判断题。通读全文,并根据文章的第五、六段和第二段的关键句The study also claims that people tend to be more open,confident and honest with their virtual friends than their “real” ones.可知答案。

7. C 解析:细节理解题。根据文章最后一段的At the same time,however,a questionnaire completed by 4,427 suggests that 20 percent of parents believe their children’s education is affected by surfing the Net.可知答案。 七选五答案:8-12 BGACF 清北阅读

13. 答案:B 解析推理判断题。根据Richard说的“I think if you come from a really close family,then friends are a bit unnecessary.The little free time I have I prefer to spend with my family.”可知,他认为朋友没有家人重要。

14. 答案:A 解析推理判断题。根据David说的“We always go camping and somewhere we can go walking,play football...”可知,他热爱体育运动。

15. 答案:C 解析细节理解题。根据末段中的“We also live near each other.”可知,Ana的朋友都住得离彼此很近。

错题

1.ignorance 4 / 4

2.packed 3.disagreed

高三英语一轮复习人教新课标必修一Book1U1(6)限时练.doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/c9su4k4of885v45r56fo51lh1d7s0s50095o_1.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2012-2023 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top