5.The underlined word“burgeoning”in Paragraph 2 probably means“________”. A.competing fiercely B.developing rapidly
C.recovering quickly D.disappearing totally
6.The metal plates were set on top of the taxis which________. A.were painted in yellow as required
B.provided qualified services for the passengers C.were allowed by the government to do business D.couldn\'t cause any car accidents all the year round 7.What\'s the writer\'s purpose in writing the passage? A.To analyze the advantages of the taxis B.To advertise the good services of the taxis C.To introduce the history of taxis in New York. D.To show the development of vehicles in the U.S.
语篇解读:在纽约,最原始的出租车诞生于19世纪初,经过几百年的发展,出租车已成为人们不可或缺的代步工具。
5.解析:词义猜测题。根据第二段第一句可知,由于出租车行业发展迅速,所以需要纽约市通过立法来进行管理,故选B项。
答案:B
答案:C
7.解析:写作目的题。全文主要介绍了出租车行业在纽约市诞生、发展和走向繁荣的历史。 答案:C
第二节 完形填空
阅读下面的短文,掌握其大意,然后从1~20题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。
Many children go to bed late.If your child seems particularly comfortable to keep late hours,the ____1____may run deeper than your household habits.Mary Carskadon is the director of the Chronobiology and Sleep Research Laboratory at Bradley Hospital in Providence.She has studied the ____2____of early-rising“larks”and “night owls”who go to sleep ____3____ among teenagers.
Dr.Carskadon says that younger kids,too,tend toward one ____4____or the other. Research suggests that our preference for ____5____or late sleep patterns may be partly rooted in our genes;besides, our environment and age ____6____influence them.
To tell whether your child has a preference,____7____yourself: Does he or she sleep early, no matter what\'s going on?Does he or she seem more ____8____and cheerful at certain hours?
Admittedly,my own ____9____,who attend day-care centers part-time, have already had their share of conflicts.They\'ve missed a few early-morning field trips,and they aren\'t especially tired at naptime. After Tom ____10____school full-time, we realize we\'ll have to ____11____our former schedule. It is because we want the boys to get enough ____12____.
Some experts say the sooner children make the change,the ____13____it is. “The longer this pattern goes on,the more difficulty you\'ll have ____14____it,” warns Robert Doekel,M.D., a sleep specialist.But others suggest it\'s all right to ____15____the adjustment,as long as you do it gradually.____16____your child is used to turning in at 10:00 pm, don\'t ____17____until the night before the first day of school to ask the child to sleep at 8:00 pm.Once they do start ____18____early,don\'t let all the attractions and distractions (分心的事物) of modern ____19____ life keep them up late.Turn off the ____20____,pull up the covers, and tuck them in for their ten-plus hours of sleep.
1.A.chances B.influences C.results D.reasons 2.A.expectations B.concerns C.habits D.relations 3.A.hard B.late C.willingly D.easily 4.A.tradition B.way C.strategy D.schedule 5.A.strange B.relaxing C.early D.regular 6.A.also B.never C.hardly D.even 7.A. comfort B.ask
C.confirm D.tell 8.A.angry B.surprised C.energetic D.disappointed 9.A.teachers B.relatives C.parents D.sons 10.A.quits B.starts C.leaves D.founds 11.A.give up B.make up C.keep up D.set up 12.A.trips B.care C.sleep D.exercise 13.A.crueller B.funnier C.longer D.better 14.A.finding B.changing C.creating D.protecting 15.A.require B.put off C.accept D.pay off 16.A.Unless B.Though C.While D.If 17.A.work B.attempt C.wait D.agree 18.A.getting up B.taking off C.standing up D.running away 19.A.career B.family C.company D.school 20.A.water B.machines C.gas D.lights
语篇解读:小孩睡觉晚的习惯是可以慢慢调整过来的,父母需要在他们上学之前将这个习惯调整过来。 1.解析:后面讲到睡觉晚受基因、环境以及年龄的影响,故这里是指“原因”。 答案:D
2.解析:Mary Carskadon在对小孩的睡眠进行研究,故她会研究他们的“(睡觉)习惯”。 答案:C
3.解析:night owls是指睡觉“晚”的人。 答案:B
4.解析:这里是指他们有自己偏好的“作息表”,由下一句sleep patterns和第三段的former schedule也可推知。
答案:D
5.解析:这里需选一个跟late对立的词,故选C项。 答案:C
答案:A
7.解析:后面列举了两个问题,故这里指“问”自己这些问题。 答案:B
8.解析:根据and cheerful可知需选C项,表示“充满精力”和高兴的时候。 答案:C
9.解析:根据下文中We want the boys可知,这里是指作者的“儿子们”。 答案:D
搜索“diyifanwen.net”或“第一范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,第一范文网,提供最新高中教育专题04 Making the news(押题专练)2019年高考英语一轮复习精品资(2)全文阅读和word下载服务。
相关推荐: