第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

cost acct test bank chapter 13 (8)

来源:用户分享 时间:2020-06-20 本文由少年我好累 分享 下载这篇文档 手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

32) What is the net effect on operating income as a result of the growth component? A) $60,000 U B) $140,000 F C) $60,000 F D) $200,000 F Answer: B

Explanation: B) (21,000 - 20,000) × $200 = $200,000 F [(63,000 - 60,000) × $20] + [(25,000 - 25,000) × $40] + [(60 - 60) × $6,000] = $60,000 U $200,000 F + $60,000 U = $140,000 F Diff: 3

Terms: growth component Objective: 4

AACSB: Analytical skills

33) What is the revenue effect of the price-recovery component? A) $220,000 F B) $420,000 F C) $400,000 F D) $200,000 F Answer: B

Explanation: B) ($220 - $200) × 21,000 = $420,000 F Diff: 2

Terms: price-recovery component Objective: 4

AACSB: Analytical skills

34) What is the cost effect of the price-recovery component? A) $179,000 F B) $179,000 U C) $241,000 U D) $420,000 F Answer: C

Explanation: C) [($22 - $20) × 63,000] + [($44 - $40) × 25,000] + [($6,250 - $6,000) × 60] = $241,000 U Diff: 3

Terms: price-recovery component Objective: 4

AACSB: Analytical skills

31

Copyright ? 2012 Pearson Education, Inc.

35) What is the net effect on operating income as a result of the price-recovery component? A) $179,000 F B) $179,000 U C) $241,000 U D) $420,000 F Answer: A

Explanation: A) ($220 - $200) × 21,000 = $420,000 F [($22 - $20) × 63,000] + [($44 - $40) × 25,000] + [($6,250 - $6,000) × 60] = $241,000 U $420,000 F + $241,000 U = $179,000 F Diff: 3

Terms: price-recovery component Objective: 4

AACSB: Analytical skills

36) What is the net effect on operating income as a result of the productivity component? A) $179,000 F B) $45,500 F C) $241,000 U D) $420,000 F Answer: B

Explanation: B) [(61,500 - 63,000) × $22] + [(25,000 - 25,000) × $40] + [(58 - 60) × $6,250] = $45,500 F Diff: 3

Terms: productivity component Objective: 4

AACSB: Analytical skills

37) An analysis of Baker, Inc.'s operating income for the last two years showed the following: Operating income for 2011 $1,200,000 Add growth component 30,000 Add price-recovery component 200,000 Deduct productivity component (16,000) Operating income for 2012 $1,414,000 This gain in operating income is consistent with a: A) downsizing strategy B) reengineering strategy

C) product differentiation strategy D) cost leadership strategy Answer: C Diff: 2

Terms: price-recovery component, growth component, productivity component Objective: 4

AACSB: Analytical skills

32

Copyright ? 2012 Pearson Education, Inc.

38) An increase of operating income from one year to the next indicates a company's strategy was successful.

Answer: FALSE

Explanation: Operating income could have increased simply because the entire market expanded and have nothing to do with the implementation of a company's strategy. Diff: 3

Terms: Balanced Scorecard Objective: 4

AACSB: Reflective thinking

39) To evaluate the success of its strategy, a company can subdivide the change in operating income into growth, price-recovery, and productivity components. Answer: TRUE Diff: 2

Terms: growth component, price-recovery component, productivity component Objective: 4

AACSB: Reflective thinking

40) The productivity component of operating income focuses exclusively on revenues. Answer: FALSE

Explanation: The productivity component of operating income focuses exclusively on costs. Diff: 2

Terms: productivity component Objective: 4

AACSB: Reflective thinking

41) The price-recovery component measures the increase in operating income from selling more units of a product.

Answer: FALSE

Explanation: The growth component measures the increase in operating income from selling more units of a product. Diff: 1

Terms: price-recovery component Objective: 4

AACSB: Reflective thinking

42) Companies that have been successful at cost leadership will show large favorable price-recovery and growth components when analyzing profitability. Answer: FALSE

Explanation: Companies that have successfully differentiated their products will show large favorable price-recovery and growth components when analyzing profitability. Diff: 3

Terms: cost leadership, price-recovery component, growth component Objective: 4

AACSB: Reflective thinking

33

Copyright ? 2012 Pearson Education, Inc.

43) The price-recovery component of a change in operating income from one year to the next measures the increase in operating income from selling more units of the product. Answer: FALSE

Explanation: The growth component of a change in operating income from one year to the next measures the increase in operating income from selling more units of the product. Diff: 2

Terms: price-recovery component Objective: 4

AACSB: Reflective thinking

44) The growth component of a change in operating income measures the effect of price changes on revenues and costs. Answer: FALSE

Explanation: The price-recovery component of a change in operating income measures the effect of price changes on revenues and costs. Diff: 2

Terms: price-recovery component Objective: 4

AACSB: Reflective thinking

45) An analysis of Rodney Corporation's operating income changes between 2011 and 2012 show the following:

Operating income for 2011 $2,000,000 Add growth component 100,000 Deduct price-recovery component (60,000) Add productivity component 240,000 Operating income for 2012 $2,280,000

Required: Is Rodney's operating income gain consistent with the product differentiation or cost leadership strategy? Explain briefly.

Answer: Rodney's operating income gain is consistent with the cost leadership strategy because the

increase in operating income was driven by the $240,000 gain in productivity. It appears that Rodney took advantage of its productivity gain to reduce prices and to fuel growth. Diff: 2

Terms: cost leadership, product differentiation Objective: 1, 4

AACSB: Analytical skills

34

Copyright ? 2012 Pearson Education, Inc.

46) An analysis of Captain Jack Corporation's operating income changes between 2011 and 2012 show the following:

Operating income for 2011 $2,000,000 Add growth component 60,000 Add price-recovery component 400,000 Deduct productivity component (20,000) Operating income for 2012 $2,440,000

Required: Is Captain Jack's operating income gain consistent with the product differentiation or cost leadership strategy? Explain briefly.

Answer: Captain Jack's operating income gain is consistent with the product differentiation strategy because the increase in operating income was driven by the $400,000 gain in the price-recovery

component. It appears that Jack's superior quality stimulated slight growth and allowed it to charge a price premium for its products. Diff: 2

Terms: cost leadership, product differentiation Objective: 1, 4

AACSB: Reflective thinking

47) Following a strategy of product differentiation, Sting Corporation makes a high-end computer monitor, CM7. Sting Corporation presents the following data for the years 2012 and 2013: 2012 2013 Units of CM 7 produced and sold 5,000 5,500 Selling price $400 $440 Direct materials (pounds) 15,000 15,375 Direct materials costs per pound $40 $44 Manufacturing capacity for CM7 (units) 10,000 10,000 Conversion costs $1,000,000 $1,100,000 Conversion costs per unit of capacity $100 $110 Selling and customer-service capacity (customers) 60 58 Total selling and customer-service costs $360,000 $362,500 Selling and customer-service capacity cost per customer $6,000 $6,250

Sting Corporation produces no defective units but it wants to reduce direct materials usage per unit of CM7 in 2013. Manufacturing conversion costs in each year depend on production capacity defined in terms of CM7 units that can be produced. Selling and customer-service costs depend on the number of customers that the customer and service functions are designed to support. Sting Corporation has 100 customers in 2012 and 115 customers in 2013. The industry market size for high-end computer monitors increased 5% from 2012 to 2013.

Required:

a. What is operating income for 2012? b. What is operating income in 2013?

c. What is the change in operating income from 2012 to 2013?

35

Copyright ? 2012 Pearson Education, Inc.

搜索“diyifanwen.net”或“第一范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,第一范文网,提供最新医药卫生cost acct test bank chapter 13 (8)全文阅读和word下载服务。

cost acct test bank chapter 13 (8).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/wenku/1088019.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2018-2022 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top