第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

cost acct test bank chapter 13 (2)

来源:用户分享 时间:2020-06-20 本文由少年我好累 分享 下载这篇文档 手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

19) Bosely Corporation is reviewing its business strategy. The first step for Bosely is to perform an industry analysis. You have been hired to help the company go through the strategy formulation process.

Required:

To perform the industry analysis, what areas should Bosely focus on and give at least one example of how Bosely can effectively deal with each area.

Answer: The industry analysis is composed of five areas:

1. Competitors - How competitive is the industry for Bosely's particular product ? They can differentiate the product to reduce competition.

2. Potential entrants to the market - How easy is it for new competitors to join the market? Create barriers to entry, such as high capital requirements.

3. Equivalent products - Is there a substitute product available? Make continuous product improvements to reduce likelihood of equivalent products.

4. Bargaining power of customers - How many suppliers can customers access? Try to negotiate long-term purchase agreements.

5. Bargaining power of input suppliers - How many raw material vendors are there? Try to find alternative suppliers and negotiate the best price for raw materials. Diff: 3

Terms: five force industry analysis Objective: 1

AACSB: Reflective thinking

20) Explain the product differentiation and the cost leadership strategies.

Answer: Product differentiation is an organization's ability to offer products or services perceived by its customers to be superior and unique relative to the products or services of its competitors.

Cost leadership is an organization's ability to achieve lower costs relative to competitors through productivity and efficiency improvements, elimination of waste, and tight cost control. Diff: 3

Terms: cost leadership, product differentiation Objective: 1

AACSB: Reflective thinking

Objective 13.2

1) ________ is the fundamental rethinking and redesign of business processes to achieve improvements in critical measures of performance such as cost, quality, service, speed, and customer satisfaction. A) Strategy

B) Customer perspective

C) Learning and growth perspective D) Reengineering Answer: D Diff: 1

Terms: reengineering Objective: 2

AACSB: Reflective thinking

6

Copyright ? 2012 Pearson Education, Inc.

2) Successful reengineering involves:

A) cutting across functional lines to focus on the entire business process B) redefining the roles and responsibilities of employees C) using information technology D) All of these answers are correct. Answer: D Diff: 2

Terms: reengineering Objective: 2

AACSB: Reflective thinking

3) The balanced scorecard measures an organization's performance from all of the following perspectives EXCEPT: A) financial B) government C) customer

D) learning and growth Answer: B Diff: 2

Terms: Balanced Scorecard Objective: 2

AACSB: Reflective thinking

4) Reengineering is the fundamental rethinking and redesign of business processes to achieve

improvements in critical measures of performance such as cost, quality, service, speed, and customer satisfaction. Answer: TRUE Diff: 1

Terms: reengineering Objective: 2

AACSB: Reflective thinking

5) Reengineering benefits are most significant when they focus on one business function rather than crossing functional lines of the business process. Answer: FALSE

Explanation: Reengineering benefits are most significant when they cut across functional lines to focus on the entire business process. Diff: 2

Terms: reengineering Objective: 2

AACSB: Reflective thinking

6) Successful reengineering efforts generally involve changing the roles and responsibilities of employees. Answer: TRUE Diff: 2

Terms: reengineering Objective: 2

AACSB: Reflective thinking

7

Copyright ? 2012 Pearson Education, Inc.

7) What is reengineering. Can you contrast a reengineering approach to change with a kaizen approach to change?

Answer: Reengineering is the rethinking of business processes, such as the order delivery process, to improve critical performance measures such as cost, quality, or customer satisfaction. It can be contrasted to a kaizen approach to change in that reengineering is most often a sudden, drastic change, while a kaizen approach involves small, incremental but continual improvements. Diff: 2

Terms: reengineering Objective: 2

AACSB: Analytical skills

Objective 13.3

1) ________ translates an organization's mission and strategy into a comprehensive set of performance measures that provide the framework for implementing its strategy. A) Productivity component B) Product differentiation C) Cost leadership

D) The balanced scorecard Answer: D Diff: 1

Terms: Balanced Scorecard Objective: 3

AACSB: Reflective thinking

2) The purpose of the balanced scorecard is best described as helping an organization: A) develop customer relations

B) mobilize employee skills for continuous improvements in processing capabilities, quality, and response times

C) introduce innovative products and services desired by target customers

D) translate an organization's mission and strategy into a set of performance measures that help to implement the strategy Answer: D Diff: 3

Terms: Balanced Scorecard Objective: 3

AACSB: Reflective thinking

3) The first step to successful balanced scorecard implementation is clarifying the: A) organization's vision and strategy

B) elements that pertain to value-added aspects of the business C) owner's expectations about return on investment

D) objectives of all four balanced scorecard measurement perspectives Answer: A Diff: 3

Terms: Balanced Scorecard Objective: 3

AACSB: Reflective thinking

8

Copyright ? 2012 Pearson Education, Inc.

4) The balanced scorecard is said to be \A) short-term and long-term objectives B) financial and nonfinancial objectives C) internal and external objectives D) All of these answers are correct. Answer: D Diff: 2

Terms: Balanced Scorecard Objective: 3

AACSB: Reflective thinking

5) Balanced scorecard objectives are in balance when: A) debits equal credits

B) financial performance measurements are less than the majority of measurements C) the measurements are fair

D) the measurements reflect an improvement over the previous year Answer: B Diff: 3

Terms: Balanced Scorecard Objective: 3

AACSB: Reflective thinking

6) The internal business processes perspective of the balanced scorecard comprises three subprocesses that address all of the following EXCEPT:

A) innovative processes used to create new products, services, and processes B) motivating current employees

C) providing service and support to the customer after the sale

D) delivering existing products and services to best meet the needs of customers Answer: B Diff: 3

Terms: Balanced Scorecard Objective: 3

AACSB: Reflective thinking

7) Identify the best description of the balanced scorecard's financial perspective. To achieve our firm's vision and strategy:

A) how can we obtain greater profits for the current year? B) how can we increase shareholder value?

C) how will we obtain continuous improvements? D) how can we secure greater customer satisfaction? Answer: B Diff: 2

Terms: Balanced Scorecard Objective: 3

AACSB: Reflective thinking

9

Copyright ? 2012 Pearson Education, Inc.

8) Identify the best description of the balanced scorecard's internal business processes perspective. To achieve our firm's vision and strategy: A) how do we lower costs?

B) how do we motivate employees? C) how can we obtain greater profits?

D) what processes will increase value to customers? Answer: D Diff: 3

Terms: Balanced Scorecard Objective: 3

AACSB: Reflective thinking

9) All of the following relate to the balanced scorecard's learning and growth perspective EXCEPT: A) How do we achieve greater employee satisfaction? B) What new products do we create?

C) How do we provide information systems with updated technology? D) How will we motivate and empower our employees? Answer: B Diff: 3

Terms: Balanced Scorecard Objective: 3

AACSB: Reflective thinking

10) Measures of the balanced scorecard's financial perspective include: A) information system availability B) number of new patents C) revenue growth D) defect rates Answer: C Diff: 3

Terms: Balanced Scorecard Objective: 3

AACSB: Reflective thinking

11) Measures of the balanced scorecard's financial perspective include all of the following EXCEPT: A) operating income B) customer satisfaction C) gross profit percentage D) cost reductions Answer: B Diff: 3

Terms: Balanced Scorecard Objective: 3

AACSB: Reflective thinking

10

Copyright ? 2012 Pearson Education, Inc.

搜索“diyifanwen.net”或“第一范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,第一范文网,提供最新医药卫生cost acct test bank chapter 13 (2)全文阅读和word下载服务。

cost acct test bank chapter 13 (2).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/wenku/1088019.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2018-2022 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top