第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

人教高中英语必修4-U5

来源:用户分享 时间:2020-06-21 本文由微笑向暖 分享 下载这篇文档 手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

必修④ Unit 5

Ⅰ.单词拼写

1.Everyone arrived late at the party for ________ (各种各样的) reasons. 答案:various

2.To everyone's ________ (消遣),the actor fell off the stage. 答案:amusement

3.City life holds little ________ (吸引) for me. 答案:attraction

4.The society was set up to ________ (保护;保存) endangered species from extinction. 答案:preserve

5.Our products have reached ________ (先进) world level. 答案:advanced

6.He made an ________ (承认) that he was the thief. 答案:admission

7.Only a ________ (少数) of students received the scholarship. 答案:minority

8.They measured the ________ (长度) and width of the living room. 答案:length

9.The ________ (中心的) part of the building tends to be warmer in winter. 答案:central

10.Stop looking for the perfect job;it's just a ________ (幻想). 答案:fantasy Ⅱ.完成句子

1.He is ________ ________ our teacher,he is also our good friend. 他不仅仅是我们的老师,也是我们的好朋友。 答案:more than

2.Spring is here and everything ________ ________ ________. 春天来临,万物复苏。 答案:comes to life

3.She told her son not to ________ ________ ________ that dog. 她告诉儿子不要靠近那条狗。 答案:get/be close to

4.You have been walking for hours.________ ________ you feel tired. 你已走了好几个小时了,难怪感到累了。 答案:No wonder

5.They had to pay the rent two weeks ________ ________. 他们不得不提前两周付房租。 答案:in advance Ⅲ.单项选择

1.(2012·厦门模拟)There are ________ flowers and trees shown in the park and ________ people go to have a look.

A.a plenty of;many C.various;many

B.varieties of;various D.quite a few;quite a little

解析:various“不同种类的,各种各样的”,作定语相当于a variety of或varieties of,但various用来修饰人不妥,所以B项不合适。

答案:C

2.(2012·荆州模拟)I'm sure I'll be able to amuse myself ________ reading books for a few hours.

A.by C.for

B.from D.on

解析:amuse sb.by doing sth.为固定搭配,意为“通过做??使某人好笑”。 答案:A

3.Most of us know we should cut down on fat,but knowing such things isn't much help when it ________ shopping and eating.

A.refers to C.focuses on

B.speaks of D.comes to

解析:refer to“参考,提及”;speak of“说起”;focus on“注意力集中在??”;come to“涉及”,when it comes to (doing) sth.“当涉及到(做)某事时”。根据题意,D项正确。

答案:D

4.In spite of failing to save every endangered species,we may preserve the majority ________ extinction.

A.off C.beyond

B.with D.from

解析:preserve...from“保护??以免受??”,为固定搭配。 答案:D

5.(2011·北京模拟)Green products are becoming more and more popular because they are environmentally ________.

A.friendly C.common

B.various D.changeable

解析:句意:因为绿色产品对环境有益,所以越来越受到欢迎。friendly“友好的”;various“可变的”;common“普通的,共同的”;changeable“可变的”。

答案:A

6.The person who was taking photos asked the family to sit ________ and listen ________ to his order.

A.closely;close C.close;close

B.close;closely D.closely;closely

解析:句意:那个正在拍照的人要求那家人坐近些认真听他的命令。close作副词表示位置近;closely作副词意思是“仔细地”。

答案:B

7.(2012·长沙调研)—It seems that he is ________ our village. —He spent ________ of his childhood here. A.new to;most C.similar to;a part

B.familiar with;part D.like;much

解析:be familiar with“对??熟悉”。句意:——好像他对我们村子很熟悉。他在这里度过了他的部分童年时光。

答案:B

8.(2012·开封质检)__________ you sing so well.You are practising every day. A.No doubt C.No way

B.No hurry D.No wonder

解析:no wonder“难怪”。句意:难怪你歌唱得这么好,原来你是在天天练习。 答案:D

9.Mount Tai is a great tourist ________,drawing millions of visitors from all over the world every year.

A.interest C.view

B.attraction D.scene

解析:考查名词辨析。a tourist attraction固定搭配“名胜”。 答案:B

10.We can produce shoes ________ after the fashions of different markets or according to buyers' samples.

A.modelled C.requested

B.designed D.made

解析:句意:我们按不同市场的流行款式或客户来样来制作鞋子。be modelled after为固定搭配,意为“根据??模仿/制造”,此处用过去分词作后置定语。design“设计”;request“请求,要求”;make“制造”。

答案:A

11.(2011·天津调研)What makes the space shuttle ________ is that it takes off like a rocket but lands like an airplane.

A.exceptional C.unique

B.strange D.rare

解析:unique指(同类事物中)独一无二的。句意:使航天飞机独特的是升空时像火箭一样,而着陆时却像一架飞机。exceptional“异常的”;strange“奇怪的”;rare“稀罕的,珍贵的”。

答案:C

12.The book which ________ at the end of last year turned out to be a great success in Shanghai.

A.came about C.came out

B.came up D.came around

解析:句意:去年年底出版的那本书在上海证明是个巨大的成功。come about“产生,发生”;come up“发芽,流行,发生,讨论,出现”;come out“长出,露出,传出,出现,出版”;come around“恢复知觉,回来”。

答案:C

13.(2012·南昌模拟)It has been years since Iben Browning predicted a massive earthquake would __________ Haiti of Latin America.

A.beat C.happen

B.strike D.occur

解析:句意:自从依本·布朗宁预言拉丁美洲的海地可能会发生大地震到现在已经很多年了。这里要用及物动词,故C、D两项错误;strike“突然遭遇,(灾难等)降临,侵袭”,故B项正确。

答案:B

14.(2012·西宁月考)I have ________ a table at the restaurant. A.observed C.preserved

B.deserved D.reserved

解析:考查形近词辨析。句意:我已在饭店预订了一桌菜。observe表示“观察,观测,遵守”;deserve表示“值得”;preserve表示“保存,维持”;reserve表示“预订,保留”。

答案:D

15.The ________ for tonight's talk is protection of environment. A.title C.subjects

B.theme D.words

解析:句意:今晚谈话的主题是保护环境问题,title“标题”;theme“主题”;subject“科目”;word“话语”。

答案:B Ⅳ.完形填空

As we all know “The hand that rocks the cradle rules the world” and “__1__ every successful man there is a woman.”Both these __2__ mean the same things.Men rule the __3__,but their wives rule them.

Chinese people and other foreigners often say,__4__ of the American women like making their husbands and sons successful,but some of them want __5__ for themselves.They want good __6__.When they work they want to __7__ better paid.They want to be as __8__ as men. In the 1960s,the American women's liberation __9__ was started by women who don't want to __10__ behind successful men.They want to stand beside them,with the same __11__ for success. They don't want to be told that certain jobs or __12__ are closed to them.They refused to work side by side with men who do the __13__ work for higher pay. In America,a liberation woman must be __14__ of being a woman and have confidence in herself.If somebody says to her,“You have come a long __15__,baby”,she will __16__ and answer,“Not nearly as __17__ as I am going to go,baby.”

On the other hand,this movement is quite __18__ and many American women do not agree.__19__ it has already made some important __20__ in women's lives. [解题导语] “每个成功的男人背后都有一个伟大的女人”,这句话完美地阐释了一条真理——男人主宰着世界,女人主宰着男人。

1.A.Before C.Near

B.Behind D.Beside

解析:这是一句名言:每个成功的男人背后都有一个女人(的帮助和支持)。 答案:B 2.A.writings C.letters

B.words D.sayings

解析:sayings意为“俗语,谚语”,指上面提到的两条。 答案:D 3.A.family C.earth

B.society D.world

解析:由前面的两条俗语可知,“男人统治着整个世界,女人统治着整个世界的男人。”

搜索“diyifanwen.net”或“第一范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,第一范文网,提供最新小学教育人教高中英语必修4-U5 全文阅读和word下载服务。

人教高中英语必修4-U5 .doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/wenku/1092636.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2018-2022 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top