C.However D.Therefore 37.A.general B.popular C.real D.true 38.A.design B.make C.wear D.touch 39.A.how B.why C.what D.when 40.A.exist B.practise C.follow D.appear
Ⅳ.语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
William:Mike, perhaps you'd like to tell the audience about your memories of the past.Well, what about your first holiday away from home?
Mike:Oh ... yes ... um ... 41. ________ the age of ten, I think it was, yes, I went to stay with my aunt at the seaside. Well, it wasn't 42. ________ very happy experience. I 43. ________ (feel) very homesick at first. William:Mmm. And what about your first day at school?
Mike:Uh ... I was five years old then and I wanted to take all my toys, toy cars, wooden guns, etc, with me 44. ________ ... uh ... none of my teachers would let me bring my toys there. In the end it 45. ________ (agree) that I could keep my teddy bear.
William:Oh, I see. Your school days, were they happy 46. ________(one)?
Mike:Well, I didn't have a very good time at school. I wasn't very bright, you see. The teachers didn't seem to like me, 47.________ I had few chances to answer questions, but I made a lot of friends, some of 48. ________ I still keep in touch with. They all live in different cities, though.
William:Oh, that's 49. ________(wonder). Well, didn't you have a favorite teacher? Mike:Sure I did. Miss Robinson, my first teacher. She was very kind and beautiful.
William:I think you must miss her very much. Well, time is up. Thank you very much for 50. ________ (share) your past with us.
Ⅴ.短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) Dear Abby,
How are you? I've got a wonderful news to tell you. I had been offered a scholarship at a university in Australia for my further education. One hundred student took the exam for it, but only a few were chosen and I was one of them. Therefore, my parents are not happy about it. They are strong against my going there. They say it is too far away that they will not see me for a whole year and they are afraid that when I will feel lonely. We can't imagine a girl so young living alone. They advise me to study in the capital instead. Then I'll able to continue living with them. How can I make them receive the fact that I have grown up? Best wishes. Yours, Jane
Ⅵ.书面表达(满分25分)
请你根据下面的提示写一篇短文。
互联网给人们的生活、工作带来了很多便利。但网上存在的许多涉及暴力、欺骗等不良现象也影响了青少年的健康成长。请结合下列提示,谈谈你自己的看法。具体要求如下: 1.简要叙述因特网给人们生活和工作所带来的便利; 2.简要分析因特网所带来的弊端;
3.针对弊端谈谈你的看法及应采取的措施(至少2点); 4.词数100左右。
参考词汇:受益于benefit;暴力violence
单元质量检测(一)
Ⅰ.语篇解读:本文主要讲了弗吉尼亚的一所大学Westlake College将启动一项笔记本电脑计划,便携式电脑将在这所大学里使用。
1.解析:主旨大意题。纵观全文大意可知,本文主要讲述的是弗吉尼亚的一所大学Westlake College将启动一项笔记本电脑计划,便携式电脑将在这所大学里使用。 答案:D
2.解析:细节理解题。根据文章第二段第一句\program that allows students to do schoolwork anywhere they want.\可知A项为最佳答案。 答案:A
3.解析:推理判断题。根据该词所在的一句话\will be able to use e-mail to 'speak' with their teachers ...\可以推断,学生是用电子邮件与老师交流而不是真正的谈话。 答案:C
4.解析:细节理解题。根据第二段中\可知Westlake是一座古老的学校。第二段第二句\,500 students at the college will receive a laptop.\说明B项和C项错误;而D项文中未提及。 答案:A
语篇解读:现代发明为人类生活带来了便捷,但你在享受这种高科技生活的同时,有没有时间抬头看一看天上的满月呢?
5.解析:标题归纳题。文章通过描绘月亮的美,表达了作者对月亮所代表的自然美的喜爱之情,同时,美丽的月色也触动了作者的心灵。A项切题。 答案:A
6.解析:细节理解题。由第一段中的\included, usually miss sights like this because we spend most of our lives indoors.\可知答案为B。 答案:B
7.解析:细节理解题。由第三段最后一句可知答案为C。 答案:C
8.解析:写作意图题。作者借描写月色表现了一种渴望回归自然、寻找闲适生活的愿望。 答案:A
语篇解读:本文讲了来自北京大学的学生到松堂医院看望老人送爱心的事。
9.解析:推理判断题。根据文章第二段\huts'.\以及后面的内容可以推知,来自北京大学的学生到松堂医院看望老人是为了送爱心。 答案:C 10.解析:细节理解题。根据文章第三段最后一句话\可知,老人最害怕的是孤独。 答案:A
11.解析:句意理解题。根据文章第四段第二句话\of them has a lot of life experiences and philosophies to share.\可知,学生们在医院里不仅照顾了老人,更重要的是他们学到了很多在课本上学不到的东西,故答案选B。 答案:B
12.解析:主旨大意题。根据文章内容可知,北大学生走出校门,积极地参与一些社会活动,为老人送爱心,这是他们参与社会活动的一项,故答案选D。
答案:D
语篇解读:这是一篇应用文。主要介绍了两组对于旅游者来说不容错过的欧洲城市:伦敦和巴黎,维也纳和布拉迪斯拉发。
13.解析:细节理解题。根据第一段中的\Planet, the world's largest travel guide publisher, has offered pairs of cities for culture-hungry but time-poor travelers.\可知,本文是为那些渴求城市文化但是没有时间的游客准备的。 答案:C
14.解析:细节理解题。根据第二段中的\可知,这两个城市相互钦佩,因此选C。 答案:C
15.解析:推理判断题。根据倒数第三段中的\everything from ... to sci-fi restaurants.\和最后一段中的\is best known for its fine dining - the remarkable UFO restaurant\可推知,D项正确。 答案:D
Ⅱ.16~20 CEGAB
Ⅲ.21.解析:can 表示能力,此处指可以边在家看电视边购物。 答案:D
22.解析:电视购物是购物的一种\方式\,用way符合题意。 答案:B
23.解析:ever 用于表示强调。 答案:A
24.解析:根据下文提供的情景\可判断出有些购物者对百货公司和超市感到厌倦。 答案:C
25.解析:顾客需要排长队等候,和拥挤的人群奋战。 答案:A
26.解析:购物者有时抱着找到他们想要的东西的\希望\。 答案:C
27.解析:在电视里\观看\播音员对产品的描述。 答案:B
28.解析:购物者一边看模特表演,一边听播音员对产品的介绍。 答案:D
29.解析:根据上下文可知,人们一边看电视,一边购物。 答案:A
30.解析:通过打电话就可以很容易地购买到东西。 答案:C
31.解析:eager to do sth.表示\渴望做某事\,电视购物拥有极大的市场,因此百货商场和邮政公司都想介入其中。 答案:D
32.解析:大的百货公司\开设\自己的电视频道来鼓励电视购物。 答案:C
33.解析:本文讲的是电视购物,因此是顾客可以询问有关产品的问题。 答案:D
34.解析:place orders意为\订货\,此处表示通过电视订购货物。 答案:A
35.解析:finally意为\最终\,表示按一系列事物或论点的顺序居最后。此处表示通过电视购物是否
最终将会代替在商店购物。 答案:B
36.解析:yet用作连接副词,表示两个分句之间是转折关系;however 也表示\然而\,但其后需要\,\。此处表示一些工业经理认为电视购物最终会代替商店购物,而许多人不那么认为。 答案:B
37.解析:real意为\真实的,真正的\,此处与shopping by television 进行对比。 答案:C
38.解析:人们在购买衣服时,往往会用手触摸衣服的面料或者试穿。 答案:D
39.解析:有些人从商店购物中能体验到极大的快乐,这可以用于解释为什么将来人们在家中购物与在商店购物同时并存。 答案:B
40.解析:参见上题解析。 答案:A
Ⅳ.41.at 42.a 43.felt 44.but 45.was agreed 46.ones 47.so 48.whom 49.wonderful 50.sharing Ⅴ.第二句:去掉a 第三句:had→have
第四句:student→students 第五句:Therefore→However 第六句:strong→strongly 第七句:too→so;去掉when 第八句:We→They 第十句:I'll后加be
第十一句:receive→accept Ⅵ.参考范文:
There is no doubt that we have benefited a lot from the Internet in our everyday life.We can read news, watch films, keep in touch with our relatives, make friends, or play games to get relaxed on the Internet.
But every coin has two sides.The Internet also has bad effects on people, especially on teenagers.Things such as violence and cheating, often appear on the Internet seriously polluting their hearts and soul.Consequently, children will gradually lose interest in their studies.
Now, it's high time the government took effective measures.Some websites that disobey the rules should be made public and closed up.As students, we should protect ourselves by keeping on guard against the bad effect of the Internet.I'm sure we will have a better online environment soon so that the Internet can serve us better.
单元质量检测(二)
(时间:100分钟 满分:120分)
班级: 姓名: 得分:) Ⅰ.阅读理解(共15小题; 每小题2分,满分30分) A
Music is an international language.The songs that are sung or played by instruments are beautiful to all people everywhere.
Popular music in America is what every student likes.Students carry small radios with earphones and listen to music before class, after class, and at lunch. Students with cars buy large speakers and play the music loudly as they drive on the streets.
Adult drivers listen to music on the car radio as they drive to work.They also listen to the news about sports, the weather, politics, and activities of the American people.Most of the radio broadcast is music.
Pop or popular music singers make much money.They make a CD or tape which radio stations use in every state.Once the popular singer is heard throughout the country, young people buy his or her tapes.Some of the money from these tapes comes to the singer.Wherever the singer goes, all the young people want to meet him or her.Now the singer has become a national star.
There are other kinds of music that are important to Americans.One is called folk music.It tells stories about the common life of Americans.Another is called western or country music.This was started by cowboys who would sing at night to the cows they were watching.Today, any music about country life and the love between a country boy and his girl is called western or country music.
Serious music for the concert halls is called classical music.Music for instruments is called orchestra music (管弦乐), such as the symphonies (交响乐) of Beethoven.There is opera for singers.There is ballet for dancers like the story of Liang Shanbo and Zhu Yingtai in China.
1.What can we know about music and people in America?
A.Student drivers carry small radios with earphones when they drive on the streets. B.Students always listen to music before class, after class and at lunch. C.Adult drivers only listen to news except music when they drive to work. D.Adult drivers never listen to music when they drive to work. 2.How many kinds of music are mentioned in the passage? A.Six. B.Eight. C.Five. D.Seven.
3.Country music is a kind of music that ________. A.isn't popular in America
B.has nothing to do with folk music C.is only sung by cowboys
D.is not played in the concert halls
4.Which of the following is TRUE according to the passage? A.All people in America like popular music.
B.Pop singers can get all the money from the tapes.
C.Now, western or country music is a little different from its beginning. D.Liang Shanbo and Zhu Yingtai is a kind of pop music.
B
The music style of “China Wind” has become more and more popular thanks to Jay Chou. It has changed the music market in China which used to be full of Western style music. “China Wind” is produced by using traditional Chinese instruments and Western instruments. Lyrics may be in the form of Chinese poetry and discuss themes related to Chinese history and culture. Each person has a different understanding of “China Wind”, but it gives us a feeling when hearing the music that you can connect it with Chinese cultural elements (元素) and tastes.
These songs of “China Wind”are of course not the first ones with Chinese style. In the 1980s, there was a “North?west Wind” blowing in the mainland of China. Several years ago, a singer named Dao Lang with his north?west style music was very popular among Chinese. However,“China Wind” in the present Chinese music field mainly refers to Hong Kong and Taiwan musicians such as Jay Chou, David Tao and Lee?Hom Wang. After years of learning about Western music like R & B and rap, they created a new style of music full of both western
搜索“diyifanwen.net”或“第一范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,第一范文网,提供最新高中教育北师大版高一英语必修二单元测试题及答案全套 (2)全文阅读和word下载服务。
相关推荐: