第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

开放英语3单元试卷及答案(2)

来源:用户分享 时间:2022-05-06 本文由骤雨初歇 分享 下载这篇文档 手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

3). What does "take after" mean in the first sentence of paragraph 2?

A. look after

B. be different from

C. look like

D. love

正确答案:C 满分:2 得分:2

4). My daughter and I have little in common in terms of ___________.

A. loving walking and talking

B. appearance

C. loving animals

D. character

正确答案:D 满分:2 得分:2

5). From the passage, we can see the author's description of his daughter is

___________.

A. negative

B. humorous

C. critical

D. affectionate

正确答案:D 满分:2 得分:2

2. Hello, new students!

This is a message from the Students Union Committee.

We've been at the university for at least a year now, so we can give you some good tips. Don't worry –

we remember being new and making a lot of mistakes! And we haven't forgotten feeling a little bit

scared.

First, as you know, there are no longer any grants. If you borrow money from the government, remember

that like all loans, you have to pay it back. Spending all your money in the first week is not a

sensible strategy. Try to make a budget for each term and stick to it. But if you are struggling to make

ends meet, you can get a part-time job–restaurants and bars in the town take lots of students on in the

evenings and at weekends. Come and see us for advice.

Stop worrying about making new friends. Start to join the sports and hobbies societies – they're cheap

and you can begin meeting a lot of people that way. It's a great chance to take up a completely new

hobby.

Living in a new city a long way from home can be very stressful. One tip, don't forget your parents. After

all, they are paying your tuition fees here. You will be very busy working and enjoying yourself, but

stop to phone your parents sometimes and don't forget to go home for the weekend from time to time.

And remember to take your dirty washing!

Finally, remember to work hard and play hard. Go on working steadily towards your first degree (BA or

BSc) throughout your three years here –try to keep things in perspective. You'll always find someone

in the Student Union office if you need to talk.

1). What does the word "scared" mean in the second paragraph?

A. excited

B. frightened

C. worried

D. new

正确答案:B 满分:2 得分:2

2). What does the word "grants" mean in the third paragraph?

A. money given by the government to support the students' study, which they needn't

pay back

B. money from the government which the students need to pay back

C. money from the school which is similar to scholarship

D. a kind of loan from the government with low interests

正确答案:A 满分:2 得分:2

3). The sentence "But if you are struggling to make ends meet, …at weekends" in the

third

paragraph implies_________.

A. if you are short of money, you can find a part-time job in the restaurants and

bars in your

spare time

B. if you want to have a better life than others, you can find a part-time job in

your spare time

C. restaurants and bars need more hands in the evenings and at weekends

D. restaurants and bars don't need more hands in the evenings and at weekends

正确答案:A 满分:2 得分:2

4). From the fifth paragraph, we can infer that in order to overcome the stress of

living faraway from

home, _________.

A. it's better for new students to talk to their parents over the phone from time

to time

B. new students need to do their washing themselves

C. new students should keep themselves as busy as possible so that they will not

miss home

D. new students should stop phoning their parents

正确答案:A 满分:2 得分:2

5). This passage is written for the purpose of _________.

A. telling new students the problems facing them in the university

B. telling new students how to budget their money

C. offering new students some advice about their university life

D. talking new students into joining them

正确答案:C 满分:2 得分:2

3. I was 15 when I walked into McCarley Bookstore and began to look over the titles

of the books on the

shelves. The man behind the counter, the owner of the bookstore, asked me if

I would like a job. I

needed to start saving for college, so I said yes.

I worked after school and during summers for minimum wages and the job helped

pay for my freshman

year of college. I worked at many other jobs afterwards: I made coffee in the student union during

college. I made maps for the U.S Forest Service. But selling books was one of the most satisfying.

One day a woman asked me for books on cancer. She seemed fearful. I showed her everything we had

and found other books we could order. She left the shop less worried and I've always remembered the

pride I felt in having helped her.

Years later, as a television reporter, I heard about a poor child who was born with his fingers of the left

hand linked together. His family could not afford the corrective surgery, and the boy lived in shame,

hiding his left hand in his pocket.

I persuaded my boss to let me do the story on TV. After my story was broadcast,

a doctor and a nurse

called, offering to perform the surgery for free.

I visited the boy in the recovery room after the operation. The first thing he

did was hold up his repaired

hand and say, "Thank you." I was overjoyed and filled with a strong sense of

reward.

At McCarley Bookstore, I always felt I was working for the customers, not just for the store. Today it's the

same. NBC news pays me the salary. But I feel that I work for the viewers, helping them make sense of

the world. My working experience in McCarley Bookstore helped me find a good sense of the world, and

most importantly, it helped me find a good sense of myself.

1). How did the author get the job in McCarley Bookstore?

A. He happened to walk into the shop and got it by chance.

B. He had always wanted to have a job in that bookstore and he succeeded.

C. He liked reading books, so tried to get a job there.

D. He did not go to school, so he looked for a job when he was 15.

正确答案:A 满分:2 得分:2

2). According to the author, selling books was one of the most satisfying job

experiences,

because ____________.

A. he only had to work after school and got good wages

B. it helped him understand the world and himself

C. it helped him pay for his freshman year of college

D. he did not feel that he was working for the store

正确答案:B 满分:2 得分:2

3). After he helped the fearful lady looking for books on cancer, the author was

____________.

A. worried about her

B. less worried about her

C. unable to forget her

D. proud of himself

正确答案:D 满分:2 得分:2

4). The author decided to help the poor boy by ____________.

A. persuading his boss to do the story on TV

B. persuading his boss to let him do the story on TV

C. asking a doctor to perform the operation for free

D. visiting the boy in the recovery room after the operation

正确答案:B 满分:2 得分:2

5). The main reason that the author thinks his present job is the same as the one

in the bookstore

is ____________.

A. it gives him salary

B. it makes him feel excited

C. it helps people make sense of the world

D. it enables him to work

正确答案:C 满分:2 得分:2

4. After her husband had gone to work, Mrs Richards sent her children to school and

went upstairs to

her bedroom. She was too excited to do any housework that morning.

In the evening she would go to a fancy dress party with her husband. She wanted to dress up as a

ghost and as she had made her costume the night before, she was impatient to

try it on. Though the

costume consisted only of a sheet, it was really splendid. After putting it on, she went downstairs to

find out whether it would be comfortable to wear.

Just as Mrs Richards was entering the dining-room, there was a knock on the front door. She knew

it must be the baker. She had told him to come straight in if ever she failed to open the door and to

leave the bread on the table. Not wanting to frighten the poor man, she quickly hid in the small

store-room under the stair. She heard the front door opened and heavy footsteps in the hall. Suddenly

the door of the store-room was opened and in came a man. Mrs Richards realized it must be the man

from the Electricity Board who had come to read the meter. She tried to explain the situation, saying

“It's only me.” But it was too late, the man let out a cry and jumped back several paces. When Mrs

Richards walked towards him, he fled, closing the door heavily behind him.

1). The reason for Mrs Richards' excitement that day was that ____________.

A. she had sent her children to school

B. she was to attend an evening party

C. she wouldn't do any housework that morning

D. she had made a special costume the night before

正确答案:B 满分:2 得分:2

2). Mrs Richards went downstairs with the costume on so as to ____________.

A. make sure that the costume fitted her well

B. frighten the person who was knocking on the door

C. find out if she had finished the costume

D. receive the bread and do some cooking

正确答案:A 满分:2 得分:2

3). The man who was knocking at the door was ____________.

A. a baker

B. a thief

C. her husband

搜索“diyifanwen.net”或“第一范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,第一范文网,提供最新高中教育开放英语3单元试卷及答案(2)全文阅读和word下载服务。

开放英语3单元试卷及答案(2).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/wenku/1420543.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2018-2022 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top