第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2011深圳中考英语试题及答案解析(5)

来源:用户分享 时间:2021-06-02 本文由时光浅巷 分享 下载这篇文档 手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

23. A. Mr. Brown B. Mr. Black C. Mr. Green D. Mrs. Green

24. A. lunch B. supper C. morning D. evening

25. A. in bed B. on floor C. at the table D. at home

【主旨大意】格林夫人生病,格林先生去请医生,但是医院关门了。后来格林先生想到他的朋友布莱克先生也是一名医生,他就去了布莱克家。但到了布莱克家,他却忘了请医生的事,和布莱克先生喝起酒来。

16. A 由下文:his wife cried out,可知应是“叫喊”。故选A。

17. C look for寻找;wait for等候;send for派人去请;ask for请求。由句 意:我头疼,快点派人去请医生。可以应选C。

18. B 由下文:格林先生不得不自己去请医生。可见应该是两个孩子不在家,故选C。

19.C 由上文:他们的两个个孩子那时不在家,电话出了故障。可见格林先生不得不亲自去请医生,故选C。

20. D 由下文 “Mr. Green remembered his friend, Mr. Black was a good doctor. He hurried to Mr. Black's.”可知,格林先生在医院里没请到医生,应是医院关门了,故选D。

21. C 由下文,他的朋友建议他去找布莱克先生。可见应是他不知道该去哪里找医生。故此选C。

22. A What’s the matter是固定搭配,其他三个选项都不对。故选A。

23. B 由下文:Mr. Green remembered his friend, Mr. Black was a good doctor.可知应是建议他去找布莱克先生。故选B。

24 D 由本文的第一句话:It was a Saturday afternoon.可知故事发生在下午,应是吃晚饭,故此选D。

25 C 句意:医生邀请格林先生和他一起喝酒,他很高兴,然后坐在桌子旁。故选C。

阅读理解

【2011广东深圳】(选择型)A

Mr. King worked in a factory. He liked playing soccer and spent much time on it, so he was sometimes late for work. His boss was so angry that he fired Mr. King. Mr. King couldn't find another job. Fin ally he got into trouble and lived a difficult life.

One of his friends felt sorry for turn and introduced him to a headmaster, whose school was just in need of swimming coach (教练). Mr. King began to teach the school children to swim. He wasn't a good coach. Two months later, the children learned nothing. Few of them could swim. It was a hot Saturday. The children wouldn't stay in the classroom and wanted to swim in the river. Mr. King failed to stop them. Before they started, he drew a red line below the knee of each child. He said to them, "Come out of the river at once if the water reaches the line."

26. Why did the boss fire Mr. King?

A. Because Mr. King didn't like his job,

B. Because Mr. King was ill.

C. Because Mr. King talked too much.

D. Because Mr. King was sometimes late for work

27. Mr. King couldn't find another job and his life was_.

A. happy B. hard C. relaxing D. free

28. Who helped Mr. King find a job in a school?

A. The boss of the factory. B. His friend. C. The school children. D. Nobody.

29. Two months later, the children learned nothing because_.

搜索“diyifanwen.net”或“第一范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,第一范文网,提供最新人文社科2011深圳中考英语试题及答案解析(5)全文阅读和word下载服务。

2011深圳中考英语试题及答案解析(5).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/wenku/1199668.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2018-2022 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top