1. A full ______ of all the reasons for and against closing the railway has begun. A explosion B exploration C exploitation D explanation 答案:D
[解析] explanation “解释,说明”;explosion“爆炸”;exploration“探险”;exploitation“剥削,利用”。句子意思是“人们畅所欲言,开始解释支持或反对关闭铁路的理由”。答案是D。
2. In fear for their lives and in ______ of their freedom, thousands of enslaved women and children fled
to the Northern States on the eve of the American Civil War. A way B view C vision D pursuit
答案:D [解析] way“路,路线,路途”;view“观点”;vision“光景,视野”;pursuit“追求”。in pursuit of“追求,寻求”。答案是D。
3. When cooperating with the American specialists in the States, I ______ myself of the opportunity to
improve my English.
A availed B allowed C deprived D indulged 答案:A
[解析] avail oneself of sth“使用某事物,利用某事物”;allow of sth“容许某事物,对某事物留有余地”;deprive sb. of sth“剥夺某人的某事物”;indulge oneself with sth“放纵自己”。 4. Ben's wife lost the case, which ______ her enormously.
A compressed B depressed C impressed D suppressed
答案:B [解析] depress“使沮丧”;compress“压缩,浓缩”;impress“给……印象”;suppress“镇压”。
5. The bad and damp weather in the hot area would enable the plants to get ______ quickly. A decomposed B denounced C detached D deduced 答案:A
[解析] decomposed“分解,腐烂”;denounced“指责,谴责”;detached“孤立的,分离的”;deduced“推论,演绎”。答案是A。
6. Tom and Alice ______ having a new car to replace their old one for years. A has been dreaming of B have been dreaming of C has dreamed D will have dreamed
答案:B [解析] 主语是两个人,谓语用复数形式。由状语“for years”可以确定,应用现在完成时。 7. As the core of the management board, he can always come up with ______ ideas to promote the
corporation's marketing strategies.
A integral B instinctive C intangible D ingenious 答案:D
[解析] integral“完整的,完全的”;instinctive“本能的,天生的”;intangible“无形的,难以触摸的”;ingenious“机灵的,有独创性的,精制的”。答案是D。
8. The ______ of the spring water attracts a lot of visitors from all over the country. A clash B clarify C clarity D clatter 答案:C
[解析] clash“冲突,撞击声”;clarify“说明,讲清楚”;clarity“清澈;明了;明确”;clatter“喧嚷,动”。答案是C。
9. Mosquitos are only means of ______ of malar
A. transference B. transformation C. transition D . transmission
答案:D [解析] transmission“传播”;transference“转让,职务调动”;transformation“转换”;transition“过渡”。答案为D。
10. New data has ______ that the damage to the ozone layer is not confined to the southern hemisphere. A ratified B confirmed C assured D approved 答案:B
[解析] 本题意为“新的数据证实臭氧层的破坏并不限于南半球”。B项的“confirm证实”符合题意。如:Please confirm your telephone message by writing to me. 请给我来封信,好进一步证实你在电话中传达的消息。其他三项“ratify批准,许可;assure保证;approve同意,赞成”都不正确。 11. In my first year at the university, I learnt the ______ of journalism. A basics B basic C elementary D elements 答案:D
[解析] 选项中只有A、D是名词,排除B、C两项。basics“基本因素”;elements“大纲,基本原理”。题干指的是“新闻学的基础”,因此正确答案是D。 12.He was trained as a doctor but ______ to diplomacy.
A converted B reverted C diverted D averted
答案:C [解析] convert“转变,转化”;revert“回复”;divert“转向,转移注意力”;avert“消除(灾难、危险)”。答案为C。
13. This will make schools more directly and effectively ______ to parents, and more responsive to their criticisms and wishes.
A accountable B submitted C subjected D available
[解析] accountable“应负责的”;submitted“服从的”;subjected“屈服于……”:available“可利用的”。答案是A。
14. With 1 million copies sold out within just 2 weeks, that book is indeed a ______success. A provisional B sensational C sentimental D potential
答案:B
[解析] provisional“暂时的,临时的”;sensational“使人感动的,非常好的,引起轰动的”;sentimental “情绪的伤感的”;potential“潜在的,可能的”。答案是B。
15. ______ the gift in beautiful green paper, Sarah departed for the party. A Having wrapped B To wrap C Wrap D Wrapping
答案:A [解析] 动词的现在分词作伴随状语,根据主句的时态,应用现在完成时。答案是A。
16. Job fairs are usually very lively and informal, and you can roam ______, surveying whatis on offer and gathering literature on jobs you might not have considered in the everyday run of things. A at peace B at leisure C at rest D at speed 答案:B
[解析] at peace“和平”;at leisure“从容地”;at rest“静止,长眠”;at speed“飞快地”。答案是B。 17. I have omitted many things which ______ a place in the book. A reserved B deserved C preserved D observed 答案:B
[解析] deserve“值得”;reserve“预订”;preserve“保护,保存”;observe“观察,遵守”。答案为B。
18. Helen was so persistent that her husband ______ at last. A conceded B converged C conceived D conferred 答案:A
[解析] concede“让步”;converge“会聚”;conceive“怀孕”;confer“协商”。答案为A。 19. We all buy things on the ______ of the moment; this is what the retail trade calls an \A urge B force C spur D rush 答案:C
[解析] urge“强烈欲望,迫切要求”;force“力量,武力”;spur“刺激物,刺激”,on the spur of the moment“一时冲动地,立刻”;rush“冲进,急流”。答案是C。
20. What ______ about that article in the newspaper was that its writer showed all attitude cool enough, professional enough and, therefore, cruel enough when facing that tragedy. A worked me out B knocked me out C brought me up D put me forward 答案:B
[解析] work out“设计出,计算出,解决”;knock sb. out俚语,表示“令人钦佩的”;bring sb. up“把某人抚养大”;put forward“提出”。答案为B。
21. The government decided to take a ______ action to strengthen the market management. A diverse B durable C epidemic D drastic 答案:D
[解析] diverse“不同的,别的”;durable“持久的,坚牢的”;epidemic“流行的,传染的”;drastic“严厉的,强硬的”。答案是D。
22 This sort of rude behavior in public hardly ______ a person in your position. 答案:B
A becomes B fits C supports D improves
[解析] 这句话的意思是:在公共场合,这种粗鲁的行为与你的地位是不相符的。选中,become“变成”;fit“适合”;support“支持”;improve“改进”。根据题意可知,正确答案是B。 23. We should ______ with the doctor's request. A consult B conceal C consent D comply 答案:D
[解析] comply“遵守”;consult“商量”;conceal“隐瞒”;consent“同意”。comply后跟with表示“遵守”,consent后不能跟with,应跟to。
24. The local residents were unhappy about the curfew in this region and decided to ______it. A disgrace B disguise C defy D distress 答案:C
[解析] disgrace“耻辱,贬黜”;disguise“假装,借口”;defy“不服从,公然反抗”;distress“使悲痛,使苦恼”。答案是C。
25. We cannot be ______ with him due to his misbehavior at the meeting yesterday. A pecked B reconciled C perturbed D presumed 答案:B
[解析] pecked“啄食,凿”;reconciled“使和解,使和谐,使顺从”;perturbed“感到不安,搅乱”;presumed“假定,推测”。答案是B。
26. Our new firm ______ for a credible, aggressive individual with great skills to fill Ths position.
A have looked B are looking C is looking D look
答案:C [解析] “firm”是单数形式,后面的谓语动词相应地使用单数形式,答案是C。 27. He ______ us as consistently fair and accurate about the issues we are concerned about. A confuses B regards C strikes D knocks
答案:C [解析] strike sb as... “给某人留下……印象”。答案是C
28. These melodious folk songs are generally ______ to Smith, a very important musician of the century. A devoted B contributed C composed D ascribed 答案:D
[解析] 本题考查固定搭配。devoted (to)“投身于,献身”;contributed (to)“捐助,捐给”;C.composed“组成”;D.ascribed“归因于,归咎于”。答案是D。 29. What is it that the author wants to ______ to his leaders through the story? A devoted B contributed C composed D ascribed 答案:A
[解析] convey“表达”;convince“使确信”;convert“转变”;conform“使符合”。答案为A。 30. Reductions in overseas government expenditure took place, but ______ and more gradually than now seems desirable.
A convey B convince C convert D conform
答案:A [解析] reluctantly“不情愿地”;unwittingly“无意地”;impulsively“有推动力地”; anxiously“焦虑地”。答案是A。
31. The United Nation Law of the Sea Conference would soon produce an ocean-mining treaty following its ______ declaration in 1970 that oceans were the heritage of mankind. A unanimous B abstract C autonomous D almighty 答案:A
[解析] unanimous“意见一致的”;abstract“非具体的,抽象的”;autonomous“自治的,自发的”;almighty“全能的,非常的”。答案是A。
32. Nothing has ever equaled the ______ and speed with which the human species is altering the physical and chemical world.
A concern B magnitude C volume D carelessness 答案:B
[解析] concern“关心,忧虑”;magnitude“(量,范围的)大小”;volume“体积,容量”;carelessness“粗心”。答案是B。
33. His presidential address in New York ______ on the importance of communication between science and industry.
A bore B spoke C dwelt D threw 答案:C
[解析] speak on“涉及,讲下去”;dwelt的原形是dwell,dwell on“详述,详细探讨”;throw on“匆匆穿上”。答案是C。
搜索“diyifanwen.net”或“第一范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,第一范文网,提供最新教学研究翻译三笔综合能力词汇100题 全文阅读和word下载服务。
相关推荐: