第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

2015高考英语新课标全国Ⅰ卷试题答案解析(word版)(6)

来源:用户分享 时间:2021-06-02 本文由蝉音弥夏 分享 下载这篇文档 手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

2015高考英语新课标全国Ⅰ卷试题答案解析(word版)

D

Conflict is on the menu tonight at the café La Chope. This evening, as on every Thursday night, psychologist Maud Lehanne is leading two of France‘s favorite pastimes, coffee drinking and the ―talking cure‖. Here they are learning to get in touch with their true feelings. It isn‘t always easy. They customers-some thirty Parisians who pay just under $2 (plus drinks) per session-care quick to intellectualize (高谈阔论),slow to open up and connect. ―You are forbidden to say one feels,‘ or people think‘,‖Lehane told them. ―Say I think,‘ Think me‘.‖

A café society where no intellectualizing is allowed? It couldn‘t seem more un-French. But Lehanne‘s psychology café is about more than knowing oneself: It‘s trying to help the city‘s troubled neighborhood cafes. Over the years, Parisian cafes have fallen victim to changes in the French lifestyle-longer working hours, a fast food boom and a younger generation‘s desire to spend more time at home. Dozens of new theme cafes appear to change the situation. Cafes focused around psychology, history, and engineering are catching on, filling tables well into the evening.

32.What are people encouraged to do at the cafe La Chope? A. Learn a new subject B. Keep in touch with friends. C. Show off their knowledge. D. Express their true feelings.

33. How are cafes affected by French lifestyle changes? A. They are less frequently visited. B. They stay open for longer hours. C. They have bigger night crowds. D. They start to serve fast food. 34. What are theme cafes expected to do? A. Create more jobs.

2015高考英语新课标全国Ⅰ卷试题答案解析(word版)

B. Supply better drinks. C. Save the cafe business. D. Serve the neighborhood.

35. Why are psychology cafes becoming popular in Paris? A. They bring people true friendship. B. They give people spiritual support. C. They help people realize their dreams. D. They offer a platform for business links.

D篇.文章大意:文章主要讲述了精神咖啡馆在法国越来越受欢迎。

32.D 解析:根据文章第一段第三句可知在La Chope咖啡馆鼓励人们表达他们真正的情感。故选D。

33.B 解析:根据文章第二段第四句咖啡馆通过更长的工作时间、增加快餐等改变法国人的生活。故选B。

34.D 解析:根据文章最后一段可知更多的法国人需要这样的咖啡馆,故选D项。

35.B 解析:根据文章最后一段第一句话可知心理咖啡馆在巴黎受欢迎的原因在于他们给予人们精神上的支持。故选B。

第二节 (共5小题,每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

Building Trust in a Relationship Again

搜索“diyifanwen.net”或“第一范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,第一范文网,提供最新高等教育2015高考英语新课标全国Ⅰ卷试题答案解析(word版)(6)全文阅读和word下载服务。

2015高考英语新课标全国Ⅰ卷试题答案解析(word版)(6).doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/wenku/1205403.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2018-2022 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top