第一范文网 - 专业文章范例文档资料分享平台

PMP考前模拟题重要题目1-108

来源:用户分享 时间:2020-06-30 本文由疏星淡月 分享 下载这篇文档 手机版
说明:文章内容仅供预览,部分内容可能不全,需要完整文档或者需要复制内容,请下载word后使用。下载word有问题请添加微信号:xxxxxx或QQ:xxxxxx 处理(尽可能给您提供完整文档),感谢您的支持与谅解。

PROJECT MANAGEMENT INSTITUTE

PROFESSIONAL CERTIFICATION EXAMINATION

项目管理协会 专业人员资格认证考试 智鼎东方全真模拟试题

1. The company’s accounting system project is close to the end of its execution phase when the

finance director discovers an important requirement is missing and instructs the project manager to immediately implement the change. If the project deliverable is produce according to the current specification, it will not be usable. The change is significant, but the project manager could possibly meet the project deadline, if the word is started immediately.

What should the project manager do first?

A. Call the project sponsor and ask if the finance director is authorized to order changes to

the project scope.

B. Explain to the finance manager that the change may delay the project beyond the

deadline.

C. Start processing the request according to the project’s change management plan.

D. Estimate, plan, and implement the change in order to not lose time during the change

request process.

1. 公司的会计系统项目已在执行阶段接近尾声,这时财务总监发现一个重大需求被遗漏,

并要求项目经理立即执行变更。如果按照目前的技术规范生成项目可交付成果,该系统将不可使用。这项变更十分重大,但是如果立即开始工作的话,项目经理有可能在项目期限内完工。项目经理首先应该做什么?

A. 联系项目发起人,并询问财务总监是否有权下令变更项目范围。 B. 向财务经理解释变更可能会导致项目延期。 C. 根据项目的变更管理计划开始处理请求。

D. 为了不在变更请求过程中损失时间,开始估算、计划并执行变更。

答案:C,只要在正式的合同结束之前,所有的变更都可以拿来走正常的整体变更控制

2. A company plans to host a regional conference. The last similar conference was a failure. The project manager appointed to lead this conference expects a flawless event.To analyze the issues from the previous conference and determine steps for this conference be successful, what tool or technique should the project manager use?

A. Ishikawa diagram B. Histogram

C. Control chart D. Pareto charts

2. 某公司计划举行一个区域会议。上次的类似会议没有成功。指定负责该会议的项目经理

希望会议能够圆满成功。为了分析上次会议的问题以及确定成功举行本次会议的步骤,项目经理应采用何种工具或方法?

A. 石川图 B. 直方图 C. 控制图 D. 帕累托图

3. The project manager wants to identify service providers for planning procurement. Which of

the following should the project manager refer?

A. Advertising

B. Bidder conferences C. Qualified seller list

D. Previous projects’ lessons learned

3. 项目经理希望确定计划采购的服务提供商。项目经理应该参考下列哪一项? A. 广告

B.投标人会议 C.合格卖方名单

D.之前项目的经验教训文件

答案:C,参见P255页,12.2.1,根据卖方资质及其以往经验,而预先筛选出来的卖方名单,以便只向那些能够履行未来合同的卖方进行采购。

4. A project involves hardware from a reputable supplier. In the middle of the project, the

project manager notices that the quality of the hardware has declined; a team member wants to conduct a quality inspection immediately.

What document contains the provisions for inspection?

A. Quality metrics B. Risk register

C. Procurement contract D. Performance report

4. 一个项目涉及来自一个执行供应商的硬件。在项目的中间阶段,项目经理注意到硬件的质量下降;一名团队成员希望立即开展质量检查。哪一份文件中包含检查规定?

A. 质量测量指标 B. 风险登记册 C. 采购合同 D. 绩效报告

答案:A,参见P158,质量测量指标是一种操作性定义,它用非常具体的语言,描述项目或产品属性以及质量控制过程如何对其进行测量。通过测量,得到实际数值。

5. A customer calls the project manager requesting a small change in the project to enable

reporting functionality. The project manager advises the development team to implement the reporting feature. During the testing phase, it is discovered that the reporting functionality does not meet the customer’s expectations.

Which of the following should the project manager have done?

A. Ask the development team to provide detailed feature requirements. B. Do not implement the change, because it was too late in the project. C. Document the project change request for the small change.

D. Inform the development team and discuss the details of the feature with customer.

5. 一位客户致电项目经理,要求对项目做微小变更以激活报告功能。项目经理通知开发团

队实施该报告功能。在测试阶段,发现该报告功能未能满足客户期望。项目经理本应执行下列哪一项?

A. 让开发团队提供详细的功能需求。

B. 拒绝实施该变更,因为项目所处阶段较晚。 C. 针对微小变更制定项目变更请求。 D. 通知开发团队并与客户探讨功能详情。

答案:C,所有的正式变更都应该遵循项目整体变更控制,选项D包含在选择C当中

6. Which of the following is an input required to develop a project charter?

A. Forecasts

B. Organizational process assets C. Scope definition

D. Project management plan

6. 制定项目章程需要下列哪项输入?

A. 预测

B. 组织过程资产 C. 范围定义 D. 项目管理计划

答案:B,参见P61,制定项目章程

7. Which of the following should the project scope statement include?

A. Alternatives identification

B. Defining project deliverables and acceptance criteria C. Project charter creation

D. Creating requirements documentation

7.项目范围说明书应包含下列哪一项? A.确定可选方案

B.定义项目可交付成果和验收标准 C.创建项目章程 D.创建需求文件

答案:B,参见P91,定义范围输出,项目范围说明书

8. Due to the unanticipated economic conditions, a sponsor advises the project manager to

terminate project activities. What should the project manager do next?

A. Suggest alternative solutions to continue the project B. Update the work breakdown schedule.

C. Meet with stakeholders to discuss the next steps.

D. Provide a report of completed and outstanding deliverables.

8. 由于不可预料的经济情况,发起人通知项目经理终止项目活动。项目经理接下来应该怎

么做?

A. 建议替代解决方案,继续项目。 B. 更新工作分解进度。

C. 与干系人开会,讨论下一步措施。

D. 提供一份已完成和未完成可交付成果的报告。

答案:B,项目发起人做出终止项目的决定,则项目经理应该进行收尾活动,则需更新WBS以进行收尾

9. The change control board approves three change requests and rejects one. Which of the

following should the project manager do in response to the change control board’s decision? A. Update the project management plan

B. Review the rejected request with the requestor C. Review the list of future change requests D. Close the issue log

9.变更控制委员会批准了三个变更请求,但拒绝了一个。项目经理应该采取下列哪一项措施来响应变更控制委员会的决定?

A.更新项目管理计划

B.与请求人一起审查被拒绝的请求 C.审查未来的变更请求清单 D.关闭问题日志

答案:B,对于拒绝的变更,通用做法为根据CCB的拒绝理由重新审查,以备修改变更内容后在进行提交

10. A vendor is hired based on cost-plus-fixed-fee contract. The hourly rate is set at US100,and

the direct cost is estimated at US50,000. The contract fee is set at US100,000.What is the total cost of this contract, if the number of hours is 241, and the actual direct cost is US42,000?

A. Total cost cannot be decided from these figures alone B. US,100 C. US,100 D. US,100

10. 一名供应商是根据成本加固定费用合同雇佣的。时薪设定为100美元,直接成本预计为50,000美元。合同费用设定为100,000美元。如果工作总时数为241小时,实际直接成本为42,000美元,那么该合同的总成本是多少?

A. 仅凭这些数字无法确定总成本。 B. ,100美元 C. 100,100美元 D. 166,100美元

答案:A,题干当中未提及到项目间接成本,因此总成本是无法确认的

11. During a product development project, the project manager must determine if the manufacturing process is stable. What should the project manager review? A. Control chart B. Fishbone diagram C. Run chart D. Pareto chart

11. 在一个产品开发项目期间,项目经理必须确定生产流程是否稳定。项目经理应该审查什么?

A. 控制图 B. 鱼骨图 C. 趋势图

D. 帕累托图

答案:A,参见P155,控制图

12. A project manager creates the work breakdown structure(WBS)and WBS dictionary. What factor should be used to determine the level of detail of the work package? A. Complexity of the project B. From of the WBS structure C. Top-down approach

D. Individual work component

搜索“diyifanwen.net”或“第一范文网”即可找到本站免费阅读全部范文。收藏本站方便下次阅读,第一范文网,提供最新教学研究PMP考前模拟题重要题目1-108 全文阅读和word下载服务。

PMP考前模拟题重要题目1-108 .doc 将本文的Word文档下载到电脑,方便复制、编辑、收藏和打印
本文链接:https://www.diyifanwen.net/wenku/1108682.html(转载请注明文章来源)
热门推荐
Copyright © 2018-2022 第一范文网 版权所有 免责声明 | 联系我们
声明 :本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。
客服QQ:xxxxxx 邮箱:xxxxxx@qq.com
渝ICP备2023013149号
Top